Túrabeszámolók


Vadaspark 15

kpeterTúra éve: 20082008.04.28 18:36:09
Kellemes hétvégi kirándulásnak igérkezett, igy "kimentünk a Vadasparkba" és igazunk is lett! Az autót a célban, Budakeszin hagytuk és elõbb kb. 5 km-es bemelegitéssel elballagtunk a rajtba, majd a szervezõket is sikerült megtalálni a gyermekvasút állomás szélén. Gyors nevezést követõ indulás után már be is néztük az elsõ kanyart az épület mögött :)

Pedig az itiner általában jól követhetõ és olyan alapigazságokat is tartalmaz, miszerint "vigyázz ha jön a vonat! nem gyors, de nehéz" :) Egy félreérthetõ fogalmazást találtunk benne a visszafordulásról, ám végülis nem ugrottunk be (de mivel jöttek szembe túrázók itinerrel a kezükben, õk lehet hogy igen!?!?) Meglepõ módon a jó idõ és a budai rendezés ellenére sem volt nagy tömeg, talán csak egy emelkedõn jött össze 10 körüli túrázó.

A környék kellemes, bár néhány nagyobb, vérszomjasan szembejövõ nyugdijascsoport megrémitett :) Az itiner még kilátópontokra is felhivja a figyelmet, melyeket tényleg nem érdemes kihagyni, városias panoráma is akad bõven, meg zöld domboldal is.

A túrán az ellátmány menet közben egy Tesco-s csoki vagy sportszelet volt, majd pedig a célban kedves rendezõk tömege érdeklõdött, hogy milyen kenyeret kenhetnek az alap zsirostól kezdve a lekvároson át a nutellásig. Folyadékutánpótlás csak az utcai kutakból volt, viszont ezekre is felhivta a figyelmet az itiner.

A jópofa oklevél mellett ezen a túrán nem kitûzõ, hanem egy aranyos, fából készült "érem" gazdagitotta a túrázók gyûjteményét. Ráadásul az igazolólappal a Vadaspark látogatása is ingyenes volt (különben 700 Ft a belépõ, de a szervezõk belezsúfolták még ezt is az 500 Ft-os nevezési dijba).

Kellemes kis kirándulós túra, utána a vadasparkban kényelmes nézelõdéssel.