Túrabeszámolók


A Város Peremén

ZETúra éve: 20082008.04.14 13:31:23
Kellemes idõben, utolsók között neveztem a túrára (ha jól tudom, 95-ös volt az utolsó rajtszám), majd pedig néhány túratárssal együtt buszra szálltunk, és az Alsó jegenye-völgyig kibuszozva kezdtük a gyaloglást. Pár méter után megállított minket egy idõs úr, hogy meglepje a kis csapatot egy bélyegzéssel, meg egyséegsen 10:30-as indulási idõvel. Egyik társunk majdnem elkavart, ugyanis az évekkel ezelõtti szöveg (a buszmegálló után 100m-t megyünk elõre, majd...) alapján indult el, de sikeresen rátalált a helyes útra. (Idõközben beszúrtak/áthelyeztek buszmegállókat, jó lenne helyesbíteni az itinert...).
A csapattól geoládázás okán lemaradtam egy picit, de bõven volt idõm behozni a lemaradást az Újlaki hegyen lévõ EP-ig. Itt biztatásként elhangzott, hogy idén is a tavalyival azonos lesz a díjazás. A vadaskertnél egy õz keresztezte utunkat, remélem, nem zavartuk meg nagyon.
Hûvösvölgynél EP (ellátmány: dió, egészben), plusz a kihagyhatatlan lángos (forralt bor a kellemes idõre való tekintettel kihagyva). Ismerõs útvonalon, kisvárosi forgalomban fel a Nagy Hárs-hegyre, csak azért, hogy a túloldalon leereszkedve a vasúti átjárónál újabb bélyegzésért megálhassunk.
Dorothy nyomában (Gy.k.: (The wizard of Oz) a sárga úton hullámvasutaztunk tovább, itt-ott EP-k, a kapott bélyegzések nyomán kezdett kirajzolódni az A3-as lap szélén a "peremén" felirat... Budaõrs határában sajnos skierült az egyetlen "benézhetõ" keresztezõdést benézni, és a Felsõszállás úton balra fordulva "Nagypistázni". A helyiektõl útbaigazítást kérve kiderült, hogy nem csak mi jártunk így, ami azért picit vigasztalt. A célban oklevél és kitûzõ, meg néhány kocka csoki várt minket.

Az itinert jó lenne frissíteni, meg némi bejárás sem ártana (sokan, nagyon sokan benézték az ominózus elágazást...), és kár a túra vonzerejét növelõ függõ éremért is...