Túrabeszámolók


3x7/ 7+7/ 7 Mérföldes Tekergés - tavasz

zomiTúra éve: 20082008.04.11 20:04:51
Reggel hatkor indultunk Gyõrbõl. Gyõrben egész héten szép idõ volt, semmi csapadék, nem hogy hó. Tíz perc múlva az út szélén már láttunk hófoltokat. Fél óra múlva a tájat már vékony hóréteg fedte. Kisgyón környékén már bokáig süllyedtünk benne.

A négyes és ötös rajtszámokat kaptuk a leghosszabb távra. A rajtban szívélyesen pálinkával kínáltak minket a rendezõk. Ezt nem fogadtuk el, amit rövid idõ múlva erõsen megbántunk.

A táj gyönyörû volt, már ezért is érdemes volt eljönni erre a "tavaszi" túrára. Második ellenõrzõ ponton nem találtunk elõször pontõrt ezért felhívtuk a rendezõk által megadott telefonszámokat. Az elsõ számnál az üzenetrögzítõ jelentkezett be, a második számnál fölvették ugyan, de egy mogorva ember közölte velünk, hogy "mi köze ehhez?" õ már nem szervezõ, ekkor föltûnt a pontõr aki ásványvizet hozott a pontjára. Miután megkaptuk az ásványvizet tovább meneteltünk.

Csak ismételni tudom magamat azzal, hogy a táj gyönyörû

A Burok-völgyben második felében történt egy nagy váltás. Hó egy szem se csak medvehagyma, a völgy és rengeteg sár (fõleg a K+ jelzésen).

Bakonykútiban a pontõr a saját vízébõl adott nekünk mivel már csökkenõben voltak vízkészleteink. Ezúton is köszönet neki. Innen ismét rengeteg sár. A következõ ponton müzli szelettel vártak minket. Innen már elég fáradtak voltunk így nem sokra emlékszem az utolsó szakaszról.

Ami megmaradt, hogy az utolsó lejtõn azt mondja apám: -Úgy érzem egy esés még hátra van-.
Néhány perccel késõbb akkorát esek... Csak a fejemig vagyok sáros
És a ráadás: Két lépés van hátra a házig már fényképezgetek mikor megint hatalmasat esek a hóban.
- Két esés volt még hátra- mondtam és bementünk a célba ahol megkaptuk a kitûzõt, a nagyon szép emléklapot, a gratulációt, és még kolbászos-tojásos kenyér és tea hegyeket.

A rendezést csak dicsérni lehet, remekül megszervezett túra. Jövõre is jövünk