Túrabeszámolók


Andezit

bandikaaTúra éve: 20052005.04.25 16:50:20
Andezit 30

Miután szombaton gyönyörû idõ bírt lenni, nem volt nehéz döntés, hogy hátakkor vasárnap mégis túrázni megyek. Az Ecskenden már voltam, az Andeziten még nem. No meg sokan ajánlották, mivel nagyon jól szervezett és szép környéken vezetett túra. Gyorsan utólértem Ryant, hogy beférek-é az autójába, és igen! :) Bár ha nem fértem volna be, akkor vonattal megyek.

A rajtban könnyelmûen feleltem a "Mikor akar indulni?" kérdésre: "Hát, mondjuk MOST!", így hivatalosan 8:35kor elindultam. Fizikailag csak 8:50kor a többiekkel, azaz Tibettel, Évával(?), aki Tibet barátnõje, Ryannel, Kingával, Skval, no és végül de nem utolsósorban Dinnyével.
Vanyarcig semmi különös, Dinnyével kicsit elhúztunk -hittük mi-, de egy azaz két réteg fölösleges ruha lebányászása elég volt a többieknek a hátrány leküzdésére. :)
Vanyarcon a kocsmahivatalnál paparazzi módra jelent meg a semmibõl Vlaszij és Gethe, galádaljas módon azonnal kattogtatva :)
Innen leginkább Vlaszijjal és a nagy hegyi zakógyûjtés után gethével mentem. (Mellesleg, a köfolyás tényleg balra volt, én a jobbott bizonygattam, s a hegy büntetésül leültetett....) Vlaszij behozható elõnyre tett szert a bukásversenyben, de nem értem utol, 2:1re nyert... :)
Ordaspuszta után(?) kipróbáltam a botokat "Patakátkelés a'la Csanya" üzemmódban is, hát jelentem kibírták! :)))
A Szandavár elõtt persze hogy levágták egyesek a kanyart... pedig nem lehetett egyszerû átkelni a szántáson.
A várhoz fellépcsõzve fantasztikus panoráma fogadott, a Naszálytól a csõvári váron át a Mátráig..
Itt gethéék elhúztak, hogy beérjenek 6 órán belül, Én nyugis tempóban, X de nem odaáti sajtos sütizés után döcögtem be a célba.
Itt rövid beszélgetés offtopik kollégával, majd benevezés egy Heinekenre, és a kocsma elõtt Republicra punnyadás...

A rendezés tökéletes, tán az ordaspusztai frissítés hiányzott csak kicsit. Eddigi talán legszebb itinerem, korábban csak a bartinán találkoztam színesben nyomtatott térképpel. (Hmmmmm, corvinon nem???) A rendezõkkel beszélgettem kicsit az etetõpontnál, mondták, hogy talán lesz a corvinnak egy olyan negyvenes verziója, ami Erdõkertes és Acsa között a 80-as résztávja, hogy ne csak a hosszútávban legyen benne a Csõvári vár. :)