Túrabeszámolók


Aranyszarvas - Kincsem

kpeterTúra éve: 20082008.04.01 18:47:47
Emiles elõnevezésünket szivélyesen fogadták, a helyszinen viszont meglepõ fogadtatásban volt részünk 9 óra után kicsivel: "Mit csináltok ti itt ilyenkor? Ilyen késõn indulni már nem lehet! Honnan vettétek, hogy 9:30ig van rajt?" voltak hozzávetõleg a szervezõ szavai. Kissé megszeppenve mondtuk, hogy "hát tetszik tudni a ttt honlapjára ez volt kiirva". "Na jó, induljatok és mindenki kap 20% kedvezményt, igy 500 ill. klubtagok 400 Ftért nevezhetnek, mert ez a 10 éves klub 10. rendezése".

Az út elsõ szakasza eseménytelen, végig a falusias Kisfalu fõutcáján a mezõre. A jelzések néhol hiányosak, kopottak, de azért jól követhetõ az elõttünk levõ 700 ember lábnyoma. Ahol jelzés nem volt, ott szalagozás segitette a túrázókat (kivéve, ahol leszedték a "kedves túrázók" elõttünk és átrakták más irányba...) :-/

A térképvázlatra jól illik a vázlat szó, tájékozódni az alapján csak nagy vonalakban lehet. Igy eshetett meg, hogy a 3. EP. elõtt az erdõbõl a szalagozás mentén kiérkezve egy ijászverseny céltáblájává alakultunk át, ahogy "belopóztunk" a zónába egy gumioroszlán mögé, miközben a kivezetõ ösvényt kerestük. Ezután elmentünk a Kincsempark bejárata mellett és kerestük a Kincsemparkot :)

Mikor a többiek útba igazitottak, az Attila dombon feltöltõdtünk energiával és kakaós nápolyival :)

Innentõl a terep még homokosabbá vált, és volt néhány 3-4 méter magasságú kaptató is :) A túra során volt minden: patak parti töltés, elhagyatott tanyák, telepitett fenyves és lombhullató erdõk, homokos puszta, szóval egyhangúnak nem nevezhetõ a táj.

A célba gond nélkül bejutottunk, a dijazás "csomag" igényes: szines kis dosszié, benne az oklevéllel és kitûzõvel. A kapott diós búrkifli is csodás.

A szemét-lottóban sajnos nem sikerült részt venni, mert senki nem mondta, hogy van ilyen és az itiner sem szólt errõl, igy az utolsó adag szemetünktõl is megszabadultunk a mûvház elõtti kukánál :) Pedig az ötlet nagyon jó, de talán jobban kéne hirdetni, mert menet közben is láttunk eldobált sorszámozott szemetet. És legközelebb kérünk a narancs héjára is sorszámot (pont ez volt az, ami még nálunk volt a célban :)))