Túrabeszámolók


Városismereti verseny (Pest Megyei Természetbarát Szövetség)

kpeterTúra éve: 20082008.04.01 18:18:28
Ez egy jópofa játék volt a II. kerületben, nehézségben a 20-as teljesitménytúrák körül, ráadásul jó sok szinttel (fel a Rózsadombra, le a Rózsadombról...). A kiirás szerinti 10 km körüli távra készülve rendesen kifáradtunk a végére.

A rajtban a kedves és segitõkész szervezõktõl ABC szerinti utcanévlistát kaptak a nevezõ csapatok, melyben minden utcanévhez 1-2-3-... kérdés kapcsolódott. Pl. Mandula u.; Reviczky Imre ezredes hány évig élt? A válasz valahol az utcákban volt, mind a 70+ kérdésre. Kötött útvonal nem volt, egy térképvázlatot adtak, amelyen ki voltak emelve az érintendõ utcák (kivéve néhányat, amit igy jól ki is hagytunk...). Mivel voltak párhuzamos utcák, igy ki lehetett (volna jobban :)) használni a túra csapatverseny jellegét, és párhuzamosan felderiteni a terepet.

Az 5 órás szintidõ a kertekben és kapualjakban való kereséssel és az elsõre meg nem talált infók miatti oda-vissza rohangálással feszitettnek bizonyult. Kicsit frusztrálók voltak az olyan indefinit kérdések, mint pl. a Milyen hosszú a Vidra utca? (a keresztezõdés közepétõl vagy a járdán, a hosszabb járdán vagy a rövidebben? stb).

A TTTn elõzetesen megjelentetett kiirás szerint: "90 % vagy annál jobb teljesítmény estén könyvjutalom, a legjobb 3 csapat oklevelet kap" talán pontosabban ezt jelenthette: "kiértékelés után csapatonként oklevél jár és a legjobb 3 csapat könyvjutalmat kap".