Túrabeszámolók


Gyermekvasút nyomában

ZETúra éve: 20082008.03.17 14:37:06
Kellemes tavaszi idõ, óriási nyüzsi még a tervezett rajtzárás elõtt 5 perccel is: mindegy, beálltam a sorba. Néhány ismerõs arc, régi kolléga, majd a 2600-as szériából kapott sorszámmal rajt 10:25-ös bélyegzéssel.

A kisebb-nagyobb csoportokat elõzgetve, kerülgetve telt a túra nagyjából végig, egy-két ep-n sorbanállással fûszerezve (az egyébként lelkes pontõröket az is lassította, hogy náluk 2600-as szériához nem volt ikszelõlap...).

Az OMK utáni réten nagyon szép virágokat fotózhattunk -- meg lehetett figyelmezteni az arra járó kirándulókat, hogy nézzenek a lábuk alá -- sajnos így is jópár tõ a bakancsok áldozata lett :-(

Farkas-völgy tetejénél megjegyeztem, hogy a kerítésen lévõ 5-6darab, gázos szerelvényeket jelzõ táblánál indul lefelé az út -- az augusztusi éjszakai túrán ez jó tájékozódási pont lesz majd.

Csillebérc után aztán kiderült, mit toltam el tavaly augusztusban -- idénre ezt is megjegyeztem.

A kellemes idõben gyorsan fogytak a kilométerek, egyszer sem kellett leírást nézni/olvasni, mert nagyjából végig lehetett látni, hogy merre megy a tömeg, bár a csordaszellem, meg a megszokás okozhat problémát is...

Ezt sikerrel tapasztaltam, amikor a Hárshegyrõl lefelé a Stop-Shop mellett találtam magamat -- el... szóval benéztem a sárga körtúra jelzést. Sebaj, pici aszfaltot belerakva mentem a Nagyrétig, ahol az EP-t csak a csoportosulásról vettem észre -- többen még így is elmentek mellette sajnos (javaslat: mivel itt sok kisebb-nagyobb csoport piknikezik, pláne ilyen jó idõben, célszerû lenne egy bójával megjelölni az EP-t).

A Villám utcán felfelé nem igazán az utca névadójához híven araszolt fel a tömeg, bár a cikk-cakkban akár még stimmelhet is :-)) A bunkerhoz fel/le móka most kevésbé tûnt félelmetesnek, de való igaz: a pont ekkora tömeggel nem nagyon tud mit kezdeni a keskeny, oda-vissza ösvény miatt.

A célban finom gulyás, meg egy 2dl-es dobozos gyümölcslét kaptunk, a teljesítések számának megfelelõ kitûzõ plusz emléklap mellé.

A visszaúthoz 16:05-kor különjáratban megkaptuk a nosztalgia motorvonatot (köszönet érte), így egy kényelmes vonatozással zárhattuk a napot.

Jó: útvonal, lelkes pontõrök, gulyás a végén, sokáig gyûjthetõ különbözõ kitûzõk.
Rossz: Sorbanállós túra, futóknak ellenjavallt.

Megjegyzés: Meggondolandó lenne az elõnevezést valahogy megoldani.