Túrabeszámolók


Bia 25

AtiTúra éve: 20082008.03.11 15:27:56
A könnyed szombati túra után egy könnyed vasárnapi túra. :) Mára is esõt mondtak, de gyönyörû napsütésben volt részünk egész idõ alatt.

Tavaly ez a túra nekem nagyon megtetszett, mert olyan helyeken megy, ami számomra más túrákból még nem ismerõs, és eltévedni sem igazán lehet, mert végig egy turistajelzésen halad az útvonal, és ezt még szalagozás is segíti. A szöveges leírás ennek megfelelõen igen rövid az itinerben: "A túra útvonala végig a piros sáv jelzésen halad!", és ennyi. De ennyi elég is. :) Idén színes térképvázlatot is kaptunk, úgyhogy annak ellenére, hogy tavaly ezt már egy profi szervezésû túrának tartottam, sikerült még azt is felülmúlni. :)

Most is elsõk között indultunk, ami nem is volt rossz, mert a tavalyi parkolóhelyet néhány árok ásásával megszüntették, a késõn érkezõk nem tudom, hogy hol tudtak autóval megállni.

Bemelegítésként egy meredek emelkedõ, ami idén nem is volt olyan vészes, mint tavaly. Mennyivel jobb, ha az ember már tudja, hogy mire számíthat. :)

Sóskúton feltankoltak minket müzlivel, csokival, üdítõvel, innen sokáig lejtõ és sík terep következett, úgyhogy békésen lehetett lakmározni. :)

A Nyakas-kõ és környéke idén is lenyûgözött. Az emléklapon is ez a sziklarész szerepel. AKi nem járt még erre, annak mindenképp érdemes ide eljönni. Nem feltétlenül túra keretén belül, csak úgy egy kis piknikre is ideális. Csodás kilátás nyílik fentrõl a városra.

Továbbra is nagyon tetszetek az elõjelzések, nem sokkal a pontok elõtt már jelzik, hogy hamarosan ellenõrzõpont, mindenki készítse az igazolófüzetét.

Nagyon jó kis túra volt ez, köszönjük a szervezést! :)

Képek, térkép, 3D térkép itt: http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=2832