Túrabeszámolók


Márciusi emléktúra - Pilis

kockaTúra éve: 20082008.03.10 23:36:18
Hogyan szívattam meg magam másodszor is kb ugyanúgy :)

A tavaly bevállt receptnek megfeleõen, márciusi emléktúra, 48 kilóméter névleges távolsággal. Tavaly nagyon tetszett a túra, szép idõ is volt és el is tévedtem a Királyvölgyben. Idén pont ugyanaz történt, csak nem Kisdanit hagytam ott hanem Nagydanit és a biológus különítményt. Tavaly úgy volt, hogy a kék+ jelzést tévesztettem el és emiatt majdnem Szentendréig begyalogoltam. Most elkaptam a kék+ jelzést, felmentem rajta a hegyre és ott elvesztettem a nyomot mert teljesen le volt tarolva a hegy. Csak zöld háromszög jelet találtam és úgy voltam vele hogy ez is jobb a semminél, csak vezet valahova. Nos pár kilóméter után visszavezetett a Királyvölgybe, bár azt hozzá kell tenni hogy nagyon szép helyeket fedeztem fel közben. Amikor rátaláltam a Jánosforrás felé vezetõ leágazásra, akkor jöttem rá hogy megint ugyanolyan durván elkavartam mint tavaly. Alternatív megoldásként most a betonúton mentem fel az EP-ig. A legcikibb az volt hogy Daniék már ott voltak, hiába futottam órákon keresztül hogy hamarabb hazaérjek.

Legalább a dolog sport-értékét növeltem egy kicsit. Azt hiszem úgy 55 kilóméter körül lehettem a végén, de nem bosszankodtam, mert végülis elfáradni is sikerült, meg szép tájat is láttam. Aki nem akarja megszívni, az vigyen magával térképet, mert az itineren nincs vázlat, ami alapján lehetne tájékozódni!

Sajnos nem voltak valami sokan, pedig nem volt olyan rossz idõ. Inkáb csak a Dobogókõ oldalán volt sár, az esõ sem volt komoly. Biztos jövõre is megpróbálom, hátha egysyer sikerül elkavarás nélkül végigcsinálnom.