Túrabeszámolók


Fóti-Somlyó 30 / Hát, ez csúcs...!

MaRabUTúra éve: 20072007.12.30 23:41:43
Nagyon tetszett a "gyalogtúra". Nekem cyclocross maraton volt, mert eddig egyedüliként teljesítettem MTB kerékpárral. Muszáj volt kipróbálnom a karácsonyi meglepi Corratec gépet, és tökéletesen teljesített. Én nem annyira, igaz a célom sem a hajtás volt, ezért túl is öltöztem magam.

Többször elõzgettük oda-vissza egymást futópárokkal, mert az én idõmbõl sokat elvett az itinerezgetés, ebbe még bele kell jönnöm. No meg volt néhány bringázhatatlan terep, de nem sok. Kérdezz-felelek ellenõrzõ pontbõl meg volt egy tucattal. Egyik lejtõn még tolva sem éreztem biztonságban magam, egy downhilles biztos örömmel cserélt volna velem, bár nem tudom hogy állt volna meg a havon... Egyszer el is tévedtem -egy 3 fõs futócsapattal együtt-, amikor kicsit beindultam volna. Remélem a gyalogosokat nem zavartam, sokan drukkoltak nekem, amit ezúton köszönök!

A latyakmentes terep nagyon feküdt, az erdei havas, vagy havnélküli tájak pedig mindig is rabul ejtenek. Mindenkinek csak ajánlani tudom ezt a túrát! Remek volt a ribizlis süti mellé kimért óriási forrótea - vastag falú eldobhatós pohárban szervírozva. Tetszett a kilátó, a dér kiszámíthatatlan erdei, mezei játékai, a fenyves, és hogy az alaposan megmetszett akácos utak egyikében sem kaptam deffektet :-)

Nem akarom a montisokat biztatni, bármennyire is szeretném, mert szerintem engem csak kivételesen engedtek elindulni, de ki tudja, a jövõben talán indítanak bringásokat is?!... Na igen, a visszaút kitáblázatlan latyakos mûúton 23km a célból a rajtig, felejtõs.