Túrabeszámolók


Lokomotív 424

vajonmerreTúra éve: 20072007.11.09 11:39:52
Lokomotív 424 24 km-es "klasszikus" táv

Derekam miatt sajnos szóba sem jöhetett a 42 km-es táv kocogása, de most ennek a sétának is örültem. A hátizsákba kamáslit és esõkabátot is pakoltam, igazából esõs túrára készültem. Szerencsére ideális túraidõ, és csodaszép õszi Börzsöny fogadta a túrázókat. A sár sem okozott problémákat. A pakolást elszúrtam, mert a Nyugatihoz érve vettem észre, hogy túl könnyû a hátizsák : ergo az innivalót nem tettem el :-( A pályaudvari büfét céloznám be, de éppen tizen lépnek be vásárolni, és a hangosbemondó is a 2 perces indulást mondja be. Tehát inkább Vácon rohantam meg az egyik árusítóhelyet. BZ-n reggeli.

Rajtban sok ismerõs. A szigorú rendezõhölgy 8.05-kor 8.00-át írt a papírra. Nem számít, rajt! A Fõrendezõ Úr azt kérte a rövidtávosoktól, hogy 2 óra körül érjenek Nógrádra (12 km), tehát a séta azért tempós. Gyors kapaszkodás a hegyre, lefelé már futók elõzgettek. Magyarkúttól a hosszútávos Tibethez csatlakoztam a két táv szétválásáig. Az idõjárás ragyogó, az õszi táj gyönyörû, a beszélgetés témája sajnos szomorú (sok erõt mégegyszer!). Megint felmerült bennem, hogy valamelyik Nógrádot érintõ túra ellenõrzõpontja lehetne a Várban. A forrásnál csoki is járt a pecsét mellé, percre 2 óra alatt értem ide.

A Z jelzésen szépen elérek Királyrétig, kicsit "meglihegtet" a várdombi oda-vissza mászás. Elõjönnek a „Börzsönyi váras” , szakadékba csúszós (középsõ fiam) emlékek :-) Jöhet a rosszul jelzett P jelzés. Nagyon hangulatosak voltak a réten legelészõ lovak az õszi tájban. Egy gyöngyösi túratársat bizonytalaníttam el a P letérésénél, tavaly biztos nem itt jöttem le a patakhoz, hanem valszeg jóval elõbb. Kis visszasétával azért megleljük a tuti utat, és 12.08-kor a célban vagyunk.

A tavalyi oklevéllel megegyezõt kaptam, csak most sorszám is került rá. Bõséges volt a zsíroskenyér és innivaló választék, és a 12.46-os vonattal már lehetett is hazasuhanni. Szép kis õszi túra volt, pont erre volt most szükség. Jövõre is.