Túrabeszámolók


Monoton Maraton, Félmaraton

Rush2006Túra éve: 20072007.11.02 13:16:18
Monoton Maraton - 1260 m szint

Mostanában nem futogattam ttúrán, a Lokomotív kudarcba fulladt, így tényleg szerettem volna már megtudni hogy hogy is állok e téren.

Már reggel 7-kor a rajtnál voltam, a papíromra 7:05-ös idõ került rá, becsülettel kivártam. papamaci 67 is épp akkor indult volna, így az elsõ kört együtt tettük meg, felmértük a terepet. Itt még nem néztem az idõmet. A 2. körömtõl viszont végig egyedül mentem. 3 helyen néztem a stoppert, az egyik amikor a gyermekvasút emelkedõje után leérünk a balkanyarba a zöld körre (itt általában 5:10-el jártam)

A másik csanyánál volt, itt ált. 7:30, majd a cél.

Egy idõ után körözöttet csináltam a többiekbõl :-) Szerencsére nem voltam a túra során se nem éhes se nem szomjas, így a 7. körig nem is frissítettem.

A félmaratonom 1:54 volt.

Általában hoztam a 15- 15:30-as köröket, az 11-12 es átlagsebesség körül mozog :)

A 11. körig minden jól ment, de azt mondják hogy egy maraton 30-tól kezdõdik, ennek maximálisan igazat adok:)

Kezdtek beállni a lábaim, és a stoppert is lekapcsoltam, fölösleges volt mérni. Eddig minden szintet megfutottam, most bele kellett gyalogolni már rendesen mind a kettõbe ami keményebb volt. Ez a taktika a végéig ki is tartott. Az utolsó kör felénél utólérem petamit, mondtam kicsit segítsen, mert nem épp a legjobb állapotban voltam már mint mondta. Küzdöttem kõkeményen hogy 4 óra alá szorítsam magam.

Majd a végén egy utolsó erõ és beérek a célba.

3 óra 58 :-) Hát ez abszolút PB 42 km-en, 10,5-ös átlag. Sikerült egy jót futnom, negyed órával lehetett volna jobb ha nem falsulok be a végén, de nem leszek telhetetlen, abszolút elégedett vagyok :)

Pihentem kb. 1 órát, az ínszalagok feszültek rendesen, de hogy teljessé tegyem a napom lenyomtam még egy Monoton Félmaratont is :-)) Ezt már szigorúan gyalog.

Mondjuk amikor indultam volna az elsõ körnél megjelent SC hogy fussak vele egy kört. Nos egy ilyen gesztusnak nem lehet ellenállni. Eléggé lemerevedtek a lábaim, de mégis úgy mentünk mint a gép. Faltuk a szinteket. A végén sajnos hasmenés kapta el õt, így nem tudott gyönyörködni a köridõben, ami 14:30(!) lett.

Innentõl még 6 kör gyalogolás részemrõl, majd indulás haza :)