Túrabeszámolók


Less Nándor emléktúra (Nomád terepfutás/No megállj csak!)

LúdtalpTúra éve: 20072007.10.31 10:20:21
Még szerencse, hogy JB csak a végén árulta el, hogy Õ valójában BB, azaz a Bakonyi Bivaly... :-)

Túrafutó szekcióban indultunk, a taktika a következõ volt: 160 alatt maradni, aztán a végén belehúzni. Próbáltam volna én de hát mezõnyversenyben? Esély zéró.

Az elsõ 8,5 kilit nagyobb csapat részeként, larzen vezetésével toltuk, leghátul kapaszkodtam és komolyan aggódtam a pozíciómért, mert úgy éreztem ezt nem bírom sokáig. 158-164 között mozgott a frekim, amire lelkileg most nem voltam felkészülve - kellett pár óra mire megbarátkoztam a gondolattal, hogy akkor ez most egy kemény nap lesz. A Dobi rét után arra lettem figyelmes, hogy JB angolosan ellépett. Több se kellett, tekertem utána. Innen már tapadtam rá. Sorra fogyasztottuk a kiliket, és féltávtól (Bányahegyi parkoló) 3:25-tel indultunk tovább. Vesztemre kikalkuláltam, hogy ez neccesen de meg lehet 7 órán belül. Na erre JB vérszemet kapott, és kb 50-ig (Bujdosó kõ) nyomta mint süket a csengettyût. Az emelkedõkben egyértelmûen erõsebb volt, csak annyi esélyem maradt, hogy a lejtõkben "fogom". Az Ódorvárra vezetõ kezdetben sunyi, majd késõbb nyíltan szemétláda emelkedõben kicsit én is vállaltam a vezetésbõl, így az Ódorvári utolsó pontról, kb 8 kilivel a cél elõtt 6:05-tel indultunk tovább. Na innen "ereszd el a hajam" ment. A lejtõs részeken is 165 körüli pulzussal diktáltam a tempót. Nagyon gyorsnak éreztem, volt, hogy azt gondoltam még egy lépés és begörcsöl a vádlim, de megúsztam. A Nyomóhegy utolsó meredek kaptatója elõtt JB-t kissé lemaradva láttam jönni, de töretlennek tûnt. Fentrõl aztán az utolsó kb. két kilin mindent bele. 160-170 között mászkált a freki terepviszonyoktól függõen, ahogy sepertem lefelé.

6:49 lett a vége, 1 ó. 5 perccel jobb mint két éve. Nagyon örültem neki.

Az õszi Bükk ismét csodás panorámákkal ajándékozott meg minket a túra alatt. Élvezhettük a sárguló avar kavargását a talpunk alatt, az érett õsz hûvös illatát. Szép volt, továbbra is az egyik kedvencem ez a túra.