Túrabeszámolók


Vértes

efemmTúra éve: 20022005.04.10 20:22:32
Vértes 50
Meglepõ módon az 5:30-as indítás kezdetekor is már sorbanállás volt a móri rajtban, így csak negyedórával késõbb sikerült elindulni, idén immár tizenharmadszor az 50-es távon. Tempós kezdés után cserkész sporttárs ellenõrzõ pontján hamar átjutottam. (A precizitása -pecsét és aláírás- valamint a jelvénykollekciója nem zavart, az, hogy oda- és visszafelé is a pontõrök közötti vitát kellett hallgatnom - annál inkább.)
laci069: Szégyen, de én sem tudtam, hogy a Homoktisztásnál van forrás. Külön jelezve nincs. (Nem tudom, hogy a térkép mutatja-e, ami nekem van "legújabb" -'71-es kiadású- még nem. :) Ez a hátránya annak, ha valaki rutinból megy végig (vagy pontõr) egy TT-n..
A szolgáltatásokról: Az elõzõ évekhez képest több helyen volt innivaló, a mindszentpusztai árak megfizethetõek voltak (25HUF/2dl), egyedül Kocsmáros-dombnál hiányoltam a frissítõt. (Mondjuk szerintem jogos elvárás, hogy a megyei természetbarát szövetség legnagyobb -anyagilag is legjobban támogatott- rendezvényénél ne fogyjon el a víz az állomásokon..) Zsíroskenyér két helyen, Kõhányáson és Csákberényben is volt. Elõbbi helyen régebben büfé is üzemelt, mostanra talán tönkrement, ezért nem volt nyitva. (így viszont nem volt kinn a kúton a "nem ivóvíz" tábla :))
A túra szerintem legszebb részei a Géza-pihenõre és a Kocsmáros-dombra vezetõ völgyek ("Juhdöglesztõ" és "Gémförtés-völgy"), mióta pár éve kiritkították õket, tényleg érdekes látványt nyújtanak.
A célbaérkezést követõ félórás sorállásban sikerült személyesen is megismerkedni miki34 és larzen topiktársakkal.
A jó idõnek is köszönhetõen háromnegyed órát javítottam az eddigi legjobb idõmön, így örömmel vettem át a tucatnyi teljesítésért járó barna színû jelvényt.
(Mór-Mór. 50km. 12x. 5:45-14:59)
efemm.