Túrabeszámolók


túra éve: 2010
LibaterelőTúra éve: 20102010.09.04 15:32:35

II. Libaterelõ teljesítménytúra Úri körül, babatáv


Jó régen nem írtam túrabeszámolót, azonban olyan kellemes csalódást jelentett ez a mai túra, amit feltétlenül szeretnék másokkal is megosztani.


A 300Ft-os nevezési díj miatt kis elvárásokkal indultam útnak (vonattal a Keletibõl Sülysápig, majd onnan busszal Úriba).


Leginkább csak az útvonal követhetõségében bíztam, mert a túra nem turistaösvényeken halad. Több kívánságom nem is igazán volt erre a a napra (kivéve az esõmentes kellemes túraidõt, persze).


A rajt Úri községben, a Mûvelõdési Házban volt, ahol meglepõen sok túrázó gyülekezett, és a rajtoltatás gördülékeny, gyorsan ment, számítógépes regisztrációval. Mindhárom táv könnyûnek számít az alföldi terepen, és a legkisebb 8,4km-es távon, amire én is neveztem, különösen sok kisgyerekes család, babakocsisok, kisiskolás csapat, ovis csapat stb. vett részt, jó volt látni.


Az útvonal követésével nem lehetett probléma, mert példaértékûen ki volt szalagozva. A falut elhagyva egy kb. 2 km hosszú, kellemes földúton haladt a túra, amerre a szem ellát, követni lehetett a túrázók kígyózó sorát. Az elsõ ellenõrzõpont egy nagyon szép és népszerû horgásztó partján, a halõr háznál volt. A rajtban kamerázó, fényképezõ fiatalember már itt is volt autójával, és ismételten lencsevégre kapott a pocakommal, így úgy érzem, elég esélyes hogy bekerülök a rendezvény galériájába :)


A pontõrök kérés nélkül, készségesen magyarázták, hogy itt válnak szét a résztávok, és nekem merre kell tovább haladnom.


A tavat félig megkerülve, továbbra is földúton haladtunk a 2. EP-ig, ahol 3 féle csokiból lehetett választani, és málna-és narancs szörpöt, szódát lehetett fogyasztani. Innen, végig az aszfaltúton, nagyon hamar visszaértem a faluba, de útközben még egyszer volt szerencsém találkozni a sajtófelelõssel :) A célban átvettem az oklevelet, sajnos a kitûzõ a vártnál jóval nagyobb létszám miatt elfogyott, ígérték, pótolják, természetesen nem haragudtam érte (reggel 7-tõl 10-ig lehetett nevezni, én 9:20-kor indultam, már eléggé a vége felé lehettem a mezõnynek). Közben a beérkezõk adatainak feldolgozásával párhuzamosan, projektoron folyamatosan vetítették a célbaérõk listáját (!!!)


Hogy némi kritikát is mondjak, az egyetlen fejlesztést igénylõ pont a célban a frissítõ asztal. Minden bizonnyal a rendezõket is meglepte a túrázók nagy létszáma, mert egy kicsit alulméretezettnek tûnt az etetés megoldása. 2 asztalon kitéve 2 bödön zsír, só, 2 kg szeletelt kenyér, és néhány tálban csalamádé, hagyma, paradicsom, és mindenki keni magának, de villa sincs, és mindenki szabad kézzel nyúl a csalamádéba stb. Feltorlódik a sor, és kissé vontatott lesz az egész, plusz hamar elfogy minden, és szólni kell hogy pótolják. Ehelyett talán hasznosabb volna, ha eggyel kevesebb szervezõ foglalkozna a "médiával" , és odaállna az asztal mellé, kenni a kenyeret, hogy gördülékenyebb legyen a folyamat. De a rendezõk lelkesedését és igyekezetét látva, jövõre, mikor már hordozóban hozzuk a babát, biztosan ezt is tökélyre fejlesztik. 9,5/10 pontos túra volt, gratulálok a rendezõgárdának, és mindenkinek ajánlom ezt a túrát, vigyétek a gyerkõcöt és a nagymamát is.

 
 
túra éve: 2007
@Éves túraösszesítőTúra éve: 20072008.01.02 13:16:27
Teljesített túrák száma: 16, tételesen:
HÓ-FEJÉRKE/PIROSKA 35, BARLANGTÓL BARLANGIG, MARGITA 20, ZÖLD 45, MÁTRAHEGY 40, A VÁROS PEREMÉN, GERECSE 50, KINIZSI 40, OROSZLÁNY 40, LOWE ALPINE MARATON, FALASOK(K)25, SZENT LÁSZLÓ-MENET, VÉRTESI BARANGOLÁSOK 15, KOZMA 30, MONOTON MARATON, TORTÚRA 65
Össztáv: 606 km
Össz szintemelkedés: 16080 m
Feladott túrák száma: 2 (Budai 50 és Corvin 80, elõbbi eltévedés, utóbbi szénné égés miatt)
Szintidõn túl: 0
Leghosszabb: Szent László-menet, Tortúra 65
Legrövidebb: Vértesi barangolások 15
Legszintesebb: Tortúra 65
Legnehezebb: Monoton Maraton
Legemlékezetesebb: Szent László-menet
Egyéb "leg": Mátrahegy 40, legfiatalabb nõi teljesítõ
Túramozgalom: Vértes túrázója
Pontõrködés: Tatabánya 30
Egyéb: bronz és ezüst természetjáró minõsítés
Fõ cél 2008: Kinizsi 100, ill. 1000 km teljesítése

Minden kedves túrázónak kilométerekben és élményekben gazdag boldog új évet kívánok!
 
 
Falasok(k)Túra éve: 20072007.06.19 16:21:15
Falasokk 25

25,8km, 950m

Emlékezetes túranap: az elsõ teljesítménytúrám egyedül!

Minden hiába, akárkit nyúzok a héten, senki nem ér rá/nem bírná/nem akarja, stb. Egyedül kell menni!

Kómázok a fél 6-os vonaton Pest fele. A Moszkva téren felszállok a 22-es buszra, amivel jónéhány túrázó külsejû emberke utazik :-)

A rajtnál még óriási dilemmában vagyok, bevállaljam az 50est egyedül? Nyuszi vagyok, nem merem. 7:30-as rajtidõvel nekivágok a 25-ösnek. Korrektnek tûnõ (az is volt), alapos, mondhatni szájbarágós itinert kapok, örülök is neki, olvasom bõszen.
"A büfétõl kilépve jobbra indulunk el, az elsõ zöld körút jelzés egy fenyõfán lesz." Lesek.... áá, fenyõfa, jelzés megvan.... jujj, de jó, induláááás!!! Hmm, hol van már az a kisvasút? ....felettébb gyanús.... sárga és piros jelzések? Azok aztán nincsenek... Hehe, hehehe. A tantusz koppanása messzire hallatszódott, amikor rájöttem, hogy rögtön, a túra elsõ méterén a rossz irányba indultam el. Mintha fordítva csinálnám a túrát. Éljen, hurrá, most azonnal hazamegyek, kicsi Mazsi, nem kell neked egyedül túrázgatni a sötét erdõben...... :-/

Nyomás vissza. Néhány túrázó bevárása. 10 perc mínusz. Elindulás a jó irányba. Mindjárt meg is van az elsõ pecsét a Hárs-hegyi Körúton! Nah, nyomás le a piroson. A túra elsõ komoly emelkedõje, a Fekete-fej nem sokat váratott magára. Még soha nem jártam erre. Tovább a piroson. Szalagozás mentén levágunk egy kanyart.

A Kecske-hátnál a pont jóval hamarabb jön, mint a térképen. A tejkaramellát elraktározom, és nemsokára letérek a piros kereszt jelzésre, az út kellemesen ereszkedik Remeteszõlõsig. Túrázókkal nem igen találkozok, néha elengedek egy-két futó kollégát. A szalagozás állandó, biztonságot nyújt. A falu után a kék kereszt a Remete-szurdok felé vezet, majd nemsokára áttérek a kék sáv jelzésre. "A roppant barátságos kis emelkedõ", mely a Remete-hegyre visz fel, rendesen megszenvedtet. Most örülök, hogy nincs velem senki, tök egyedül vagyok, senki nem látja a szenvedésemet. A vége különösen nehéz, sziklás, de egyszer csak felérek. És a panoráma tényleg szép. Szusszanok egyet, nemsokára elérem a nyeregben található EP-t. Egy kisgyerekes család vár a pontban, aranyos pici lánytól kapok pecsétet :-) Ereszkedés Budaliget felé, itt egy kicsit összegyûlik a mezõny, végre nem érzem úgy, hogy én vagyok az egyedüli résztvevõ.

Egy kis aszfaltos szakasz után hamar elérek Solymárra, majd egyik kedvenc útvonalamra, az Alsó-Jegenye-völgybe. A zöld és sárga jelzések elágazásánál a frissítõ pontban kivételesen nem kell semmi, se a zsíros kenyér, se a lekváros kenyér nem esne jól, gyümi kéne, almán, banánon jár az eszem, de az most sajna nincs. Ezért továbbindulok, a zöld jelzésen fél órán belül elérem a Tök-hegy alját, begyûjtök még egy pecsétet, felnézek a hegyre, és vigyorgok kínomban, ugye nem gondolják komolyan, hogy ODA FEL? Dehogynem. Az itiner magasssági vázlata valóságos függõleges egyenesként ábrázolja a szakaszt. Rettenet. Elindulok felfelé, gyök 2 km/h-val. Beér egy középkorú férfi, biztat, de én aztán ráérek. Az órámra pillantok, minden tökéletes, reális a 6 órán belüli teljesítés (szintidõ 8óra). Még nem látom a tetejét, (de a fényt az alagút végén már igen :-/ ) mikor feltûnik a sárga jelzés, valósággal bevetõdöm balra, és megiszok lendületbõl 7,5dl vizet.

A hegyoldalban hullámzó út ismerõs, innentõl már csak nem lehet probléma a hátralévõ kb 9 kilin! Az Újlaki-hegy az elõzõ 3 mászás után már csak dombocskának tûnik. Egy müzliszeletet kapunk a pontban. Nem sokkal késõbb a határkõnél lefolyok az eszméletlen meredek úton. Áttérek a piros körút jelzésre, és nemsokára a libanoni cédrusnál lévõ utolsó ellenõrzõ pontra érkezem. Alma, jujj, de jó, egész túrán ez hiányzott. Magamhoz ragadok egy kapitális méretû példányt. Megállok, rágcsálok. A fa tényleg különleges, impozáns, méltóságteljes látványt nyújt, még nem láttam ilyet, tetszik nagyon. Sajnos a kitûzött 6 óra érdekében tovább kell indulni. Követem a szalagozást, közben egyre több túrázó tûnik fel, összeér a mezõny. Önelégült arccal majszolom a túlméretezett almát, örül a fejem. A Schüller úti emelkedõ már meg se kottyan, mindjárt célba érek. Vissza a zöld körút jelzésre, most a megfelelõ irányban haladok rajta, már itt is a cél. 5:53. Juhé, de örülök. Az oklevél és kitûzõ begyûjtése után már itt is a 22-es busz, irány haza.

Nagyon örülök, hogy az elején elkövetett szerencsétlenkedés után tévelygés és bénázás nélkül sikerült végigmennem ezen a szép, de a rövidsége ellenére nehezebb túrán. Jövõre feltétlenül az 50-esen indulok. Köszönet a rendezõknek a színvonalas szervezésért!
 
 
Vértesi Maraton/Félmaraton/MinimaratonTúra éve: 20072007.06.19 15:12:09
Lowe Alpine maraton
44,18km, 1090m

Korán, 7 órakor érkeztünk a rajt helyszínére, volt bõven idõ készülni, reggelizni az templom mellett a padokon, még László Szilvinek is jó utat kívántam a futóversenyhez.

A futók rajtolása után 8-kor indultunk útnak. A faluból kivezetõ úton hasznos volt a szalagozás, az erdõbe érve a piros jelzés már többé-kevésbé követhetõ volt. Az itiner az elsõ közel 6 km-es szakaszra 315 m szintemelkedést mér, ennek ellenére sokáig nem volt komolyabb emelkedõ. Átverekedtük magunkat egy ronda susnyás szakaszon, ahonnan kiérve a szalag bal kéz felé, egy lejtõ irányába mutatott. Furcsa volt, mikor fogunk már elindulni fel a Körtvélyesre, ennek ellenére letrappoltunk a lejtõn, nyomunkban 15 éves forma fiatalok egy kisebb csoportjával. A lejtõ végén egy aszfaltozott útra értünk, és már világított is a fáról a piros kereszt jelzés. O-ó, térképre pillantás, oké, már kevesebb mint 5 km-nél sikerült elkavarni, nyomás vissza. Végre irányba álltunk, és megkezdtük az elég kemény kapaszkodást Körtvélyes felé. A nap már ekkor tûzött rendületlenül, sejthetõ volt, hogy meleg lesz a helyzet :-/

Körtvélyes után a piros jelzésen nagyobb sebességre kapcsoltunk, hogy behozzuk a kis kitérõ miatti lemaradást. Nemsokára a Szép Ilonka-forrásnál lévõ 2. EP-hez értünk, ahol csokit kaptunk. A félmaratonon induló résztvevõk már visszaindultak Szár irányába, mi folytattuk utunkat Vitány-vár felé. Hamarosan utolért minket az elõbb említett tinitársaságból az egyik srác, meg is jegyeztem, hogy jól otthagyta a haverokat :-) "Hát persze, mert mindig megállnak!" - és tovább iramodott. Vitány-vár alatt frissítõ pont várt minket, majd a zöld rom jelzésen egy tüdõkiköpõs emelkedõ a várba. Meg kellett küzdeni a pecsétért. Itt újra találkoztunk a nyulak nemzetségébõl származó, rohanó, fiatal túrázóval :-)

Hasonlóan meredek ereszkedés után már az OKT jelzésén találtuk magunkat, a Mátyás-kút - Várgesztes felé vezetõ, sokszor járt, kedvelt útvonalon. A kék sáv és az aszfalton vezetõ kék kereszt elágazásánál a kispistázók a mûutat választották. Elképzelhetõ, hogy vannak akik megszívták ezt a döntést, mert Mátyás-kút felett egy titkos ponton "A becsületes játék az egyetlen út!" feliratú pecséttel gazdagodtak az útvonalkövetõk.

Várgesztesig kellemesen hullámzott az út, sajnos az Oroszlány 40 dzsungelharcát most sem úsztuk meg az irdatlan susnyásban. A Zsigmond-kõre most nem kellett felmászni, sem a gesztesi várba, a falu közepén volt az EP, valóságos terülj-terülj asztalkámmal :-) Volt minden, gyümölcs, ropi, mogyi, pogi, csoki, magnézium pezsgõtabletta, lekváros kenyér, szörp, és a kedvenc zsíros kenyér dizájn Lowe Alpine paprikaszórással :-D

A falu végén egy kicsit jobban kellett figyelni, hogy a megfelelõ irányba induljon el az ember, de néhány perc után belõttük magunkat a sárga sáv jelzésen a Hirczy-emlékmû irányába. A Bodzás-árok után egy hosszabb aszfaltozott szakasz következett, a nap tûzött, a talpam fájt és morciztam.
A Hirczy-emlékmûnél megint volt lehetõség egy kis nassolásra.

Ezután a Sárkánylyuk-völgyön keresztül észak felé vettük utunkat, hogy ismét felkeressük a Szép Ilonka-forrást. A fáradtság jelei idejekorán jelentkeztek, a forróság nagyon kivette az energiámat, erre a 7 km-es szakaszra így 1:40-et számoltam, még így is bõven a szintidõ alatt voltunk. Ezért meg is lepõdtem, amikor 1:15nél felbukkant a pont. Megjutalmazva magunkat, amniért ilyen jók voltunk, egy luxus 20perces pihenõt tartottunk, :-) felkészülve az utolsó, 12 km-es szakaszra. Gyorslábú fiatal barátunkat itt látttuk utoljára :-)

Nagy nehezen feltápászkodtunk és elindultunk. A térképen az a piros jelzés extrahosszúnak tûnt :-/ A napsütés ellenére távoli, majd egyre közeledõ mennydörgést hallottunk, nem volt éppen kellemes élmény, bár egy kis esõbe éppen nem haltunk volna bele, tükörtojást lehetett volna sütni a baseballsapkámon :-/ Egy ideig együtt mentünk egy középkorú, rutinos túrázó házaspárral+fiukkal, majd az aszfaltozott szakaszra érve nagy sóhajtással leültem a fûbe, elõre sajnáltam magam a hátralévõ néhány kili miatt a betonon :-/ Éreztem a talpamon életre kelõ vízhólyagokat, nem volt éppen kellemes. A falu határától pár száz méterre még egyszer megpihiztem, gyakorlatilag a fél mezõnyt magunk elé engedtük, de én nem bántam. A sok ücsörgés ellenére 9:25-ös idõvel érkezünk meg (szintidõ 11óra), így elégedettek voltunk. Nagyon szép oklevelet és kitûzõt kaptunk. Tombolán nyertem még egy napszemüvegtokot is, kár h egyelõre még nincs bele napszemüveg. Összefutottunk a Börcsök-házaspárral is, Veronika néhány perccel utánunk érkezett. A falu számos vendégátóipari egységének egyikében még ittunk egy üveg búzasört, majd miután felszálltunk a vonatra, már jött is zivatar.

Összességében: a 900 ft-os nevezési díjért tökéletes ellátást kaptunk, a szervezés profi volt, a szalagozás hasznos, az itiner egyszerû és könnyen követhetõ, minden nagyszerû. :-D
 
 
Oroszlány 40/30/10Túra éve: 20072007.06.02 19:40:21
Oroszlány 40

40,9km/650m, szintidõ 10:30, teljesítve 8:25

Az idei év eddigi legjobban sikerült teljesítménytúrája volt számomra :-)
8:15-kor rajtoltunk Zsókával, az elalvás miatti kapkodás miatt kaja és fásli nélkül. Az itiner szövegezése egyetlen kivételtõl eltekintve (erre késõbb még visszatérek) korrekt, egyértelmû és követhetõ volt. Ellentétben a kibogarászhatatlan térképvázlattal, szerencsére sem erre, sem a Vértes-térképre nem lett szükségünk. A városban szalagozás segítette a tájékozódást. Néhány percen belül elértük a Haraszt-hegy tetején lévõ fura alakú víztornyot, ami a túra jelképe is volt (a kitûzõn és az oklevélen is ez szerepelt) és az 1. EP-t. Nagyon jó erõben éreztük magunkat, és rendesen nekiindultunk, és kivételesen mi elõzgettük az emberkéket, és nem fordítva :-)

A majki remeteségnél lévõ, itiner szerinti 3,8km-nél lévõ 2. ellenõrzõpontot 30 perc múlva értük el, és bár valóban szedtük a lábainkat, kizárt, hogy 7,5-es tempót diktáltunk volna, mindenesetre lélektanilag jó volt. Elraktároztuk a kapott Sport szeletet és a piros jelzésen haladtunk tovább. Vértessomlóig volt egy unalmas szántóföldi szakasz, amit igyekeztünk is minél gyorsabban magunk mögött hagyni.

A faluban a Kertvendéglõ szolgált a 3. EP-ként, 7,7km-nél 1:20-nál pecsételtünk (szokatlanul jó, 5,7-es tempó), mi pedig siettünk is tovább. A következõ szakaszon várt ránk a már említett kis kellemetlenség. "A dombtetõre érve a tarvágás elõtt jobbra megyünk" mondat a mi olvasatunkban azt jelenti, hogy még a tarvágás elõtt letérünk jobbra. Egy sráccal egyetemben sikerült lefordulni a rossz irányba, de kb. 250m megtétele után gyanús volt, hogy emelkedés helyett masszívan ereszkedünk, és jelzés sincs egy darab se, ezért visszafordultunk. Ekkorra egy nagyobb csapat túrázó érkezett a kérdéses helyre, és mi velük haladtunk a piros és az OKT jelzés találkozásáig. Innentõl ismerõs és kedvelt szakasz jött az OKT útvonalán, ami megduplázta a kedvünket.

Mátyás-kútnál, 13,4km-nél 2:30-nál (5,3-as tempó) írtuk fel magunknak a "vöcsök" jelszót :-) Vízvételezés után siettünk tovább Várgesztes felé. Átverekedtük magunkat egy rettenetes susnyás szakaszon, hogy utána felfussunk a Zsigmond-kõnél lévõ 5. EP-re (az abnormalitás határát súrolja az ilyen megmozdulás nálam :-)(15.6km/3:05, 5,1-es tempó). Gyönyörû kilátás tárult szemünk elé, miután kinézelõdtük magunkat, lerobogtunk Várgesztesre.

Végigsétáltunk a falun, majd felmentünk a várba, ahol a pecsételésen túl beválthattuk a rajtnál kapott italjegyünket (fél literes ásványvíz/3dl üdítõ vagy sör közül lehetett választani. (18,1km/3:45, 4,8-as tempó).10percet idõztünk itt, majd szintén a kéken folytattuk utunkat Kõhányás felé, ahol a pecsét mellé szódát kaptunk. (22,5km/4:30,5-ös tempó).

A táv második felén már erõsen megritkultak az ellenõrzõ pontok, Mindszentpusztára további 7,5km megtételével jutottunk (30,5km/6:00, 5-ös tempó). Az utolsó 10km-en már nem volt pecsételõ pont, csak önellenõrzõ, így itt Mindszentpusztán többen is a fûben ültek, pihizve az utolsó, leghosszabb szakasz elõtt. Sajnos az utolsó 10km nem volt éppen szimpatikus, elõszõr a több mint 2 km-es murvás, majd a kb 4km-es süppedõs-homokos út miatt. Útközben még papírra vetettük a "pamut" kulcsszót, majd nemsokára egy aszfaltozott útra értünk, ami miatt visszakívánkoztam volna a kavicsra/homokra.

Sajnos az utolsó néhány km-en végig aszfalton kellett menni, megtetézve az oroszlányi ipari park lehangoló képével. Egy örökkévalóságnak tûnt a tûzõ napon a betonon talpalni, szerencsére a hiszti-határ elõtt feltûnt a Rákóczi út és a cél. (40,9km/8:25). Megkaptuk az oklevelet+kitûzõt, zsíroskenyeret uborkával és üdítõt (életmentõ volt, kopogtak a szemeim), pihiztünk negyedórát majd felbattyogtunk a vasútállomásra. Összességében egy 4,8km feletti tempót hoztunk, aminek örültünk nagyon, a tájékozódással sem volt több gondunk, elégedettek vagyunk. Jövõ héten a Lowe Alpine-n várjuk a folytatást.
 
 
BudaiTúra éve: 20072007.05.15 11:38:25
Budai 50

A vidám hangulatú, sikeres teljesítésekrõl szóló beszámolók után egy kis változatosság...:-( Amikor nagyon nem megy a túrázás.

Az idei Budai 50 garantáltan emlékezetes marad számomra. Az elsõ bebukott teljesítménytúra. Remélem nem követi több.

A Gerecse50-en Zsóka személyében ideálisnak mondható, azonos felkészültségû kedves túratársra leltem, már akkor lezsíroztuk, hogy ez a túra lesz a következõ. Hajnali 5-kor a szemerkélõ esõ miatt már balsejtelmeim támadtak, afféle nõi megérzés, nem volna-e helyesebb lefújni a progit és a vállalatgazdaságtan zh-ra készülni, de felszálltunk a fél 6-os vonatra, ahol találkoztunk László Szilviékkel.

7:15-kor rajtoltunk, és már a Hûvösvölgyben nemtetszésemet fejeztem ki az eleredõ esõ miatt, ami az Újlaki-hegyre érve elvette a maradék jókedvemet. A Virágos-nyergen található pontra ennek ellenére még a tervnek megfelelõen érkeztünk. A Város peremén túrán még szépnek tartott következõ szakasz az elvadult dzsumbuj és a masszív esõ miatt végeláthatatlannak tûnt. A keskeny ösvényen a növényzetrõl ránk csöpögõ víz miatt egy tenyérnyi száraz felület nem maradt rajtunk, és a haladást tovább gátolta a csúszós sár. Csetlettünk-botlottunk, csúszkáltunk, cuppogtunk, méltatlankodtunk. És bár az esõ elállt, ahogy sejthetõ volt, az Alsó-Jegenye-völgy elején található frissítõ pontnál, 13,5km-nél már szégyenletesen gyenge idõt mértünk. A teljesítés már ekkor veszélyben forgott, ráadásul személy szerint elvesztettem a motivációmat a folytatásra. Lehetett választani, abbahagytam és felszállunk az olyannyira hívogató buszra, esetleg mentjük ami menthetõ, átnevezünk a 25km-es távra és próbálunk valamit kihozni a napból, vagy csakazértis végigmegyünk a távon, akár szintidõn kívül is. Ez utóbbit választottuk.

A nap közben kisütött, száradásnak indult rajtunk az ázott szerkó és felcsillant a remény. A nagyszénási turistaház romjaihoz 5:15-ös idõvel érkeztünk, ami ígéretesnek tûnt. A kék jelzést keresve tettünk néhány felesleges kört, ami újból felerõsítette bennem a nem szunnyadó rossz érzést. A következõ szakasz be is teljesítette ezeket az érzéseket. A turistaútról való letérés, a muflonszarvnak titulált jelzést követõ bolyongás során érthetetlen módon megint lelassultunk. Amikor Telkit várva még csak a Zsíros-hegy jött, elkeseredtünk.

Telkibõl még közel 17 km volt hátra, amire maradt 4 óránk. Ez más idõpontban semmiségnek, kellemes sétának tûnt volna, de az elõzõ szakaszon tapasztalt nem haladás, szöttyögés kilátástalanná tette a befejezõ szakasz sikeres teljesítését. Ekkor tényleg csak egyvalami hiányzott. Az elkavarás, amit kb. 39km-nél a sárga+ jelzésen sikerült is összehozni. Néhány sráccal együtt közel 50 percet sikerült elvacakolni a zöld háromszög jelzést keresve.

Mivel minden remény és kedv elszállt, rövid telefonálgatás után a Budakeszi út felé vettük utunkat, ahol nyakig sárosan-retkesen felszálltunk a zsámbéki buszra, hogy késõbb Zsóka édesanyja transzportáljon minket vissza Tbányára. Nagy csalódás volt. A következõ hetek teljesítménytúráin elõször is kompenzálnom kell, majd visszatérni, végigmenni az útvonalon privátban, és jövõre újra eljönni.
 
  vissza az túrákhoz
<<== túranaptár