Túrabeszámolók


túra éve: 2015
Csemő virágünnepeTúra éve: 20152015.08.04 18:13:14

 Csemõ Virágünnepe - 30 km


Kisebb baráti társasággal vágtunk neki, viszonylag késõn (7.30 körül) a túrának. Utólag az a meglátásom, hogy igazán elvetemültek lehettünk, hiszen a Ceglédre tartó buszon a "Mátra 115" feliratú pólóban üldögélõ túratársak hosszan taglalták, hogy nem épeszû az, aki 40 fokos melegben nekivág a 30-as távnak... A túra háromnegyedénél mi is úgy éreztük, hogy az elhatározás idején kicsit megsüthetett a nap minket.

Õszinte leszek, sokkal jobban éreztem volna magamat, ha nem bokáig süllyedünk az építõipari szakszóval fosóhomoknak nevezett talajban. 


A túráról:A táj nagyon szép volt, tetszett, hogy elég hosszan árnyékos ligeteken haladtunk át.

Õszinte leszek, lehet, hogy az agyunkkal volt a baj, de a 30-as itiner nem volt túl egyértelmû számunkra, viszont a szalagozás bõven kárpótolt minket. 

A ellátás teljesen korrekt volt, bár javasolnám, hogy legközelebb a csokibevonatos nápolyit inkább ne erõltessék. A szervezõk nagyon kedvesek voltak. Legközelebb, ha elfogadható idõ lesz, szívesen résztveszek ismét, de 40 fokos melegben még egyszer nem vállalom be ezt a túrát. 

 
 
KörösTúra éve: 20152015.08.04 17:51:36

Az finom kifejezés, hogy a kutyával együtt ropogósra sültünk. Én jól bírtam, a kutya kevésbé. A végén már csak azért imádkoztam, hogy hõguta nélkül eljussunk a célig. 

Mentségemre legyen mondva, hogy soha életemben nem jutott még eszembe, hogy Alföldön túrázzak, a legrosszabb, ami eddig elõfordult az volt, hogy közvetlenül egy vihar után 90%-os páratartalom és 30 fok melegben az erdõben teljesítménytúráztam kóvályogtam. 

Tanulság: Legközelebb, ha beledöglök, akkor is korábban indulok (nettó 2 óra az út Kecskemétrõl), több vizet viszek magammal a kutya miatt, az itinert és a teljesítés igazolását tartalmazó kis füzetet nem a zsebemben fogom tárolni. Utóbbit már csak azért sem, mert kétszer kellett visszafordulnom, mert elhagytam. Tudom, bagatel hiba, de sosem voltam még kutyával teljesítménytúrázni, és a hátizsákhoz volt hozzárögzítve a póráz, így kicsit nehézkesebb volt a le-fölvétel. 

Aki bele szeretne vágni, annak ajánlom, hogy készüljön fel: nincs árnyék. Vagyis alig. Az ellenõrzõ pontokon sem mindenhol. (Az 1. és 3. sz. pont ellenõreinek ezúton is kezet csókolok és le a kalappal elõttük). Ettõl függetlenül nekem nagyon tetszett a túra, s bár az Alföldért annyira nem rajongok, a táj is megkapó volt (és szerencsére Mezõberény környékén nem homok van, amit úgy utálok :D). Ha nem lett volna ilyen borzalmas meleg, illetve nem kutyával vagyok, a 30-as távot vagy akár az 50-et is bevállaltam volna. 

Szervezésrõl: Le a kalappal az Alföld Turista Egyesület elõtt. Habár én késõn indultam, de mindenhol volt valamilyen frissítõ. Valamennyi ponton nagyon kedvesek voltak, volt házi készítésû süti, hideg kompót, csoki, víz. Tehát, ami a kiírásban szerepelt maximálisan teljesítették. Ha nem kutyával lettem volna, biztosan csobbanok is egyet kedvezményesen a strandon. 

Szerintem jövõre is megyek. :)

 
 
vissza az túrákhoz
<<== túranaptár