Túrabeszámolók


túra éve: 2012
Dűlőkeresztelő/TFSZ teljesítménytúra (KÉT–BIT)Túra éve: 20122012.09.29 23:35:25

Rendezõk a kiírás szerint: Természetjáró Fiatalok Szövetsége, Márton István, Pesti Barnabás Élelmiszeripari Szakképzõ Iskola és Gimnázium, Honvédség és Társadalom Baráti Körök


Táv: 8 km / Szintemelkedés: 400 m


Normafa => János-hegy => Szépjuhászné => Hûvösvölgyi Nagyrét


Közelítve a rajt helyéhez, már a buszon (21A) akkora tömeg volt, hogy egy ceruzát nem lehetett volna leejteni. Az emelkedõn erõltetett hegymenet volt, azt hittem elkezdünk visszafelé gurulni. Közben megismerkedtem egy alkalmi túratárssal, aki szintén egyedül jött a mai túrára.


A rajthoz az indítási idõ után értünk oda néhány perccel, de még akkor is hosszú sor állt a nevezésnél (15 perces). Ez nem is csoda, mert egyetlen hölgy végzett mindent. Itiner már nem volt, csak a hölgynél egyetlen utolsó darab. Amit úgy könyörögtünk ki a kezébõl, mivel alkalmi túratársam azért jött át ide Hûvösvölgybõl a 14-es rajtjából, mert ott már nem volt itiner, neki pedig térképe. Befizettük a nevezési díjakat. Nyugtát és egyéb bizonylatot nem kaptunk. Ráadásul kettõnkre csak 1 rajtszám jutott és egyikünk neve került fel a lapra. Ezt korrigáltattuk, hiszen kettõt fizettünk - mégha igazolni nem is tudjuk - de a végén a BpKupás elszámoláshoz külön kellett nekünk.


Rajtoltunk. Az útvonal és a leírás ismert és egyszerû szakaszokon vezet (K, P, S, S körséta), nem volt benne hiba. Erre a túrára rengeteg iskola szervezte meg az osztálykirándulását. Tömeg volt az erdõben egyrész ezért, másrészt a jó idõ miatt is. Zsongott az erdõ, a fiatalok nem tudják mi a természetjárás lényege és íratlan szabályai. Hát biztos, hogy ma nem sikerült kikapcsolódnom, de legalább edzésben tartottam a testemet, ha a lelkem nem is talált megnyugvásra. Az ellenõrzõ pontokon rendben megkaptuk az aláírásokat. A vasútállomásokon többször is volt vízvételi lehetõségünk, éltünk is vele. Kellemes idõnk volt, kb. 25°C, felhõs, csak a végén kapott el egy futó zápor.


A réten a célnál szintén hatalmas tömeg fogadott, nem találtuk a célt. A zsíroskenyeres asztal környékén érdeklõdtünk, hogy kinél kell jelentkeznünk. Az ott ülõ egyik hölgy az elõtte lévõ asztalra mutogatott és mondta, hogy a piros pólós igazol. Annál az asztalnál csak diákokat találtunk, nem igazoltak õk semmit, sõt azt sem tudták, hogy mi az a Dûlõkeresztelõs túra. Az elõzõ hölgyet újra megkérdeztük, ugyanazt mondta és mutatta, majd szembesítettük a diákokkal, nyilván azután már õ se tudott okosabbat mondani. Még 2-3 személyt megkérdeztünk, mire sikerült rátalálni a tömegben az autóban ülõ szervezõkre, akik épp aláírásokat, pecsétet osztogattak és elérhetõséget gyûjtögettek. Mivel már nem volt sem emléklap, sem kitûzõ a célban, majd postázzák. Költségesebb megoldás, mintha elõre rendesen felkészülnek (ha jól emlékszem tavaly is hasonló volt a helyzet), de biztos futja majd rá a le nem számlázott nevezési díjakból. Azt nem tudom, hogy volt-e totó és nyeremény, mert nem vártuk meg. Igyekeztünk mielõbb elhagyni a tömeget...


Jövõre biztos nem ezt a túrát  választom.

 
 
vissza az túrákhoz
<<== túranaptár