Túrabeszámolók


túra éve: 2016
Lővér IVVTúra éve: 20162016.09.11 16:24:17

 A soproni borzalom....


A kiírt indítási hely felé közeledve jöttek velünk szembe az emberek hogy a vendéglő zárva és egy lélek sincs ott. A 3 telefonszámból egyet sem vettek fel, majd végre több próbálkozás után az egyik szervező felvette. Normálisan megkérdeztem hogy honnan indul a túra úgy mégis... erre én lettem leb*szva hogy mért nem tudom. Mintha én tehetnék arról hogy rossz starthely van megadva. Persze a szervezők szerint az ivv oldalt kellett volna nézni, ott jók az adatok, bocs de ha nem ivv túrázó vagyok akkor mi a francért nézzem az IVV oldalt??? Voltam több túrán, ami IVV túra is, mégis sikerült jó adatokat megadni itt.  Plusz 2 km gyaloglás az indulás helyére. Odaérve semmi köszönés, a nevezési lapra a nevet kellett felírni és aláírni, ilyet se láttam még. 500 Ft-ért (kedvezményes!) kaptunk egy A4-es lapra fénymásolt isten tudja hány éves térképet, táblázat nincs rajta, sem az hogy mennyi a szint, a távolság, az ellenőrzőpontok közti távolság stb. a térképen még egy méretarányt sem sikerült feltüntetni, szervezői telefonszám sem. Az első két ellenőrzőponton is sikerült összevesznem a szervezőkkel, bár ez is biztosan az én hibám. Mi voltunk az idióták, hogy a ttt-n meghiredett adatoknak hittünk, ami az összes eddigi túrám esetében teljesen jó volt. Ők ugyanis állításuk szerint nem tehetnek arról, hogy rossz adatok jelentek meg, ők a ttt-től függetlenül léteznek és szerveznek túrákat és ez egy nemzetközi jelentőségű túra ahová külföldiek is jönnek. Egyszer valószínűleg sok ártatlan túrázni vágyó ember elmegy, de többször biztos nem. Ezen a "nemzetközi jelentőségű túrán" (vicc a köbön...) sikerült adni az előbb leírt lapot, leírás természetesen  nem volt hozzá, bár lehet hogy jobb is, oklevelet nem kaptunk, a végén egy kézfogást vagy egy jó szót nem kaptunk csak hozzánk vágtak egy kitűzőt. A jelölés végig korrekt volt, illetve jó túratársam akadt, ez enyhítette ezt a borzalmat. Az útvonalról annyit, hogy a 20-ból kb 3-3,5 km aszfalt, és a Soproni-hegység egy kilátójához sem sikerült felvinni a túrát (pedig azért nem egy van a környéken...), egy kilátópont a környékre sehol, azért hogy erdőben sétáljon az ember nem kell ennyit utazni. Unatkozó nyugdíjasoknak nem kellene túrát 'szervezni'... azért kíváncsi lennék, amikor egy ilyen egyesület elmegy egy túrára arra a címre ami ttt-n volt és nincs ott semmi mit csinálnának... mert hogy ők lennének a legjobban felháborodva az biztos! De hogy én ezt a szutykot nem javaslom senkinek az biztos. Ettől függetlenül a Soproni-hegység csodaszép, tessék más által szervezett túrára menni vagy fogni egy térképet és meglátogatni a kilátókat, az nem fog agybajt okozni :) 

 
 
Balaton IVV / Veszprém-Balaton túranap (IVV)Túra éve: 20162016.08.07 16:50:43

 Balaton IVV túranap '15'


A túra indítása a sportcsarnok melletti kis 'teremből' nem éppen volt szerencsés, ha 20 ember bent volt már tömve volt a helység, sehol egy felirat hogy melyik asztalál melyik távra lehet nevezni. Az itineren fekete-fehér térkép, ami tájékozódáshoz nem éppen használható... és valahogy rákívánkozott volna hogy melyik ellenőrzőpont hány km után található, addig mennyi a szint, ellenőrzőpont nyitva tartása stb. Mindössze annyi volt rajta, hogy mennyi az útvonal hossza (igaz, ez legalább pontos volt), szintemelkedés és -csökkenés. A szintprofilos ábráról is hiányoltam, hogy hol találhatók rajta az ellenőrzőpontok. A rövid útvonalleírás korrekt volt. 


A túra eleje aszfaltgyaloglás a köbön, ami nem túl szerencsés sem a tt, sem a Balaton-felvidéki kéktúra esetében. Csákány-hegyi kilátónál virtuális ellenőrzőpont lett volna a kiírás szerint, valójában a szervezők ott voltak és pecsételtek, cukorkát lehetett venni. Innen a kék háromszög jelzés elég ritkás, néhány szalag elkelt volna. Nosztori pihenő előtt némi kavarodás volt, - feltételezem - a kalandparkhoz tartozó táblák összezavarták az embert hogy merre is kell menni, végül némi kerülővel megtaláltuk a szalagozást. Innen korrekt és követhető volt az út Király-kútig, bár az ellenőrzőpont előtt a balra való letérést jelző szalagokat nem kellett volna az erdőbe betenni 2 méterre, sokan elmentek mellette, elkelt volna egy tábla is. Ellenőrzőponton pogácsa és gumicukor kedves fogadtatással, illetve útbaigazítás a továbbhaladással kapcsolatban. Innen Lovasig nem volt gond, utána ugyanaz az út vissza Alsóörsre, aszfalton... 


A túra kiírása szerint " a célban zsíros kenyér és ásványvíz várja a résztvevőket", ezzel szemben kaptunk egy müzliszeletet az oklevél és a kitűző mellé. A meleg étkezési lehetőség is elmaradt, de ezt már reggel közölték a résztvevőkkel. 


500 Ft nevezési díj valóban nem sok, de a hangsúlyt inkább a színes térképre fektetném, illetve arra hogy a beígért étkezési lehetőség ne maradjon el. 

 
 
vissza az túrákhoz
<<== túranaptár