Túrabeszámolók


túra éve: 2010
LemaradásTúra éve: 20102010.04.27 19:56:35

2010. 04. 24. Lemaradás 25AApummal és egyik haverommal vágtunk neki ennek a túrának, Gödöllõrõl.A rajtnak a pontos neve Gödöllõ vasútállomással szemben. Nem pedig Palotakert bejárata vasútállomással szemben. Tudom, hogy az önkormányzatnál ezt a nevet adták meg, de ez legyen az õ szégyenük. A jövõben csak egyszerûen Gödöllõ vasútállomás, vagy Királyi váróterem néven fusson a történet, mivel az mindenki számára egyértelmû. Ez csak egy ötlet.Nagyon kevesen indultunk, a leírás nagyon jó volt, fõleg, hogy jelölve voltak külön a bekötõ utak is. Természetesen Isaszegen betértünk egy sörözõbe (régi személyes emlékek), majd folytattuk az utunkat, láttunk kis fácánokat, vad nyulakat. Megérkeztünk a Honvéd sírokhoz, majd haladtunk tovább. Amit még kiemelnék az egy hiba a leírásban:"50 m múlva egy aszfaltúthoz érünk, és egy sorompót megkerülve balra fordulunk a P+ jelzésre." Szerintem úgy lenne helyes, 50 m múlva egy aszfaltúthoz érünk, itt balra fordulunk, majd átlépünk a sorompón, és a P+ jelzésen folytatjuk utunkat egészen a Bajtemetésig. Mivel elõször balra kellett fordulni, és utána kellett átlépni a sorompót.Majd esemény nélkül megérkeztünk az 5. ellenõrzõ pontig, külön üdvözlöm az ott lévõ Hölgyet. ;-) Majd lesétáltunk a célba, nem ettünk, nem ittunk, mentünk a sörözõbe egyenesen. :-) Mert nagyon meleg volt, és szomjasak voltunk.Összeségében ismét jól meg volt szervezve a túra. :-) Köszönjük a szervezõknek.Peti 

 
 
NormafaTúra éve: 20102010.03.11 10:32:05

Normafa 10


Kissé megkésve, de elérkezett az idõ, hogy egy rövid élménybeszámolót írjak eme túráról.


Egyik haverommal (Bandi) vágtunk neki ennek a túrának, bár a 20 km-es volt betervezve, de Bandi enyhén szólva másnapos volt, így maradtunk a rövidebb távnál. Az indításnál a két lány, nagyon aranyos és kedves volt, jól esett reggel egy nõi mosoly. Köszönjük.


Természetesen bosszúból az elsõ 5 km-et jól megnyomtam, azon az alapon, hogy aki hajnali fél négyig tud bulizni, az mutassa meg milyen kemény, ha dombnak felfelé kell bizonyítani a "férfiasságát". :-)


Csacsi-rétig ment a rinyálás, hogy menjünk lassabban. A katonasírnál megálltunk, fejet hajtva róttuk le tiszteletünket, majd innentõl kezdve egy kényemesebb tempóban folytattunk kirándulásunkat. Egy negatívumot kell megemlítenem, a Normafa ellenõrzõpontnál, lehetne jobban jelezni, hogy merre kell menni, mert sok embert láttunk ténferegni.


Szerintem, az hogy egy fára ki van rakva a túra A4-es papírja kevés. Ráadásul valami jó képességû le is szakította félig. Szerencséje van, hogy nem láttam. Itt három srác érdeklõdött a túra iránt, hogy honnan van a rajt. Mondtuk, nekik, hogy a Szépjuhásznénál. Kissé meglepõdtek, hogy miért Normafa a túra neve, ha nem onnan van a rajt?


János-hegynél felmentünk a kilátóba, iszonyatosan fújt a szél, de nagyon szép volt a kilátás, és szikrázóan sütött a nap. Visszaértünk a célba, megkaptuk a pecsétet, meg a kitûzõket, oklevelet. A két lány ismét ott volt a célban, ismét kaptunk mosolyt, meg gratulációt. Ez úton köszönjük nekik. Kár, hogy nem volt rá alkalmas idõ, hogy elhívjuk õket egy kávéra. Mivel csak 10:30 volt, nekik meg délutánig ott kell lenni mint szervezõ.


Megittuk a teát, kicsit még beszélgettünk, aztán megindultunk szépen hazafelé. Szerintem jó kis túra volt, gratulálok a szervezõknek, ha esetleg a két leányzó olvassa ezt a beszámolót, akkor a meghívást továbbra is fent tartom/tartjuk. :-) Hagyok elérhetõséget. :-)


Peti


http://dandp.c8.hu


dandp@citromail.hu

 
 
KitörésTúra éve: 20102009.12.27 19:01:45
Üdv minden kedves olvasónak!

2010-ben a Kitörés 25 túrán szeretnék elindulni. Ehhez keresek embereket. Egyrészt mivel együtt jobb, másrészt a terepet annyira (még) nem ismerem. :-)

Ha valakinek van kedve csatlakozni, a weblapomon megtalálja az elérhetõségeimet. :-)

D&P

http://dandp.c8.hu
 
 
vissza az túrákhoz
<<== túranaptár