Túrabeszámolók


túra éve: 2008
Tihanyi Gejzírit 33/20Túra éve: 20082008.04.28 13:18:29
Sajnos, én is rossz szájízzel fejeztem be a 33-as túrát. Végig az volt az érzésem, hogy a rendezõk ezt a túrát csak a (jelentõs) bevétel reményében rendezték meg. Ez az érzésem aztán a "frissítõ pontnál" csúcsosodott ki, ahol fültanúja voltam, amint egy túratárs érdeklõdött, hogy kaphatnának-e az ígért zsíroskenyérbõl és teából, amire a rendezõ hölgy felcsattanó válasza az volt, hogy mit képzel, 800 embernek nem tudnak zsíroskenyeret kenni. Mintha nem számítottak volna ennyi érdeklõdõre, mintha még sosem rendezték volna meg ezt a túrát, mintha még sosem lettek volna olyan túrán, ahol ennél sokkal több embert sikerült ellátni zsíroskenyérrel, teával, hogy a többirõl már ne is beszéljek (csoki, gyümölcs, üdítõ, szendvics stb.). Mert hogy egy ekkora túrán igenis illett volna többet nyújtani a nevezési díjért. Mert ugye ez nem profitorienált vállalkozás. Ugye, nem?!

Legalábbis nekem soha eszembe nem jutott, amikor segítséget vállaltam túrák lebonyolításában, hogy ebbõl az egyesületnek vagy személy szerint valakinek is haszna származzon. Ezt mindenki társadalmi munkában vállalta. Ha nullszaldós volt a túra, annak nagyon örültünk, de a legjobban annak, ha elégedetten távoztak a túrázók.

Én csak otthon vettem észre, és így már nem tudtam szóvá tenni a célban, hogy nekem sem volt kitöltve az "emléklapom". Ekkora slendriánságot én el sem tudok képzelni, hogy így adjak oda valakinek emléklapot. Én csak meglepõdtem, de el tudom képzelni, mekkora csalódás lehet ez egy gyermeknek, amikor odalökik neki a biankó lapot.

Annyit tudok ígérni, hogy jövõre könnyebb helyzetben lesznek a rendezõk, mert eggyel kevesebb zsíroskenyeret (nem) kell kenniük és eggyel kevesebb emléklapot (nem) kell kitölteniük.

(Csak azon csodálkozom, hogy a megyei szövetség is részt vállalt ebben a rendezésben és a nevét adta hozzá.)
 
 
vissza az túrákhoz
<<== túranaptár