Túrabeszámolók


túra éve: 2008
Mátrabérc / Hanák Kolos / MúzslaTúra éve: 20082008.04.20 13:29:03
Üdv!

Az idõjárásjelentés egy hetet késett.
A Kikeletre jósolták a mostani, idõt, ahoz képest ott ragyogott a nap. :)
Most azonban nem. Sokáig esett az esõ, nagy sár volt, de nagyon tetszett az idei Kolos. Jobb volt a hõmérséklet a túrához, mint tavaj. Akkor verõfény meg napsütés volt. No de...
Kékesrõl lefelé még nem volt akkora a dagonya, mint sok felé, az emberek elég széles sávban volnulta lefelé. Volt, aki óvatosan kapaszkodva, volt, aki ugrálva-csúszkálva ereszkedett. És sikerült nem elesnem! (Pedig azt hittem)
Utána persze elõjött a dagonya, mint a táv nagy részén, sok helyen csak az út mellett lehetett haladni, de ettõl függetlenül kétszer annyit mentem idén, mint tavaly ( kettõ elõre-egy hátra). Csúszkálás minden mennyiségben. Volt, ahol csak egy helyben lehetett haladni. Galyán pár percbe beletelt, amig betaláltam a pecséthez, tavaly ugyanis kint ültek. De senki nem várhatja el a pontõröktõl, hogy egész nap ázzanak. Ágasvárra fölfeé egyszer meg kellett álnom, mert elõttem sem mentek a népek, aztán utat meg nem találtam mellettük. Egy futóval egyszerre indultunk le, a patak mellett 5 perc séta után visszaelõzött, meg is dicsért, milyen ügyesen lejöttem a hegyrõl. Keresztes, táskám és sorai rendezése, aztán indulás. Nyikom-nyereg, Muzsla. A nap kicsit megmutatta magát. Aztán persze lefelé beborult, majd megint jött az esõ, de azt már csak a kocsiból láttam.
Nagyon jó túra volt, sarazós, a végére eléggé elfáradós.
Gratulálok minden teljesitõnek, aki beért!
Sikerült a tavaji idõmön javitanom majd' egy órát. Persze akkor felkészületlen voltam felszerelés terén.
Ja, és tisztelet a kamásni feltalálójának! :)
 
 
Bujáki kikeletTúra éve: 20082008.04.12 17:01:41
Üdv!

Nem rég értem haza az idei Kikeletrõl, a céltól kb. 100 méterre lakom. :)
Elismerésem a szervezõknek, bár szerintem elszámolták, többnek tûnt a táv 26,5 km-nél. Mivel helyi vagyok, kételkedve indultam neki a túrának, hogy milyen útvonalat jelöltek ki a szervezõk, aztán kitettek magukért. Szép helyeken vezették az utat, volt panoráma bõven, bár több "csúcsra" is fölvihettek volna. Most elél tiszta, jól járható utakon vonult a táv. Az idõjárás jó volt, folyamatosan sütött a nap, meleg volt, és fúlyt a szél, ami nagyyon jól esett, eléggé kimelegedtem, a végére pedig fáradtam is. De hát ilyen a Cserhát mifelénk.
Gratulálok minden indulónak és célbaérkezettnek és persze a szervezõknek is!

Krisztián
 
 
vissza az túrákhoz
<<== túranaptár