Túrabeszámolók


túra éve: 2008
Szent László Menet (katonai)Túra éve: 20082008.07.01 10:39:57
Szia Bambusz,

Mi is mentünk más útvonalon (én rábíztam magam a tapasztaltabb vén rókákra a túraútvonal tekintetében), de mindig kikötöttem, hogy csak akkor megyek arra, ha azzal nem rövidítünk...
Tolna után mi is a mûúton mentünk és nem a Bányahegy mellett, mert tavaly engem kiröhögtek, miután összevagdalt a susnyás és azt mondták, arra nem is kellett volna menni. Most már tudom, hogy mégis az volt a helyes útvonal. :(
Úgyhogy picit most elszontyolodtam, sosem szoktam szándékosan rövidíteni semmin.

De gratulálok minden résztvevõnek és remélem, a 4. alkalomra már én is meg fogom tudni jegyezni az útvonalat... hacsak nem változik jövõre :)
 
 
túra éve: 2007
Szent László Menet (katonai)Túra éve: 20072007.06.25 14:14:05
Szia Szabolcs!

A tüskés susnyáson mi is megkaptuk a magunkét, olyan a lábunk, mintha kottafüzet lenne, plusz még bele is van karistolva Beethoven 9. szimfóniája. De közben állítják a katonák, hogy arra nem is kellett menni. Kár, hogy az ellenõrzõ-pontos srácok meg arra küldtek. Most akkor hogyan van ez? :)
Köszönöm, hogy elcipeltél a Turulig. Örülök, hogy baj nélkül beértél.
Ne idegesítsen az elkeverés, mert Tardosnál biztos nem lehettél 2. vagy harmadik.
Ott már mögöttünk voltál, és mi sem lettünk dobogósak sem, pedig minket senki nem elõzött be. Ha jól számolom, még 4 civil, egyéni induló volt elõttünk.
Tipp: Legközelebb ragadj rá egy elöl haladó leggyorsabb civil csapatra,mert õk tudnak a legjobban tájékozódni, akkor biztos meglesz az egyéni civil érem. :D
Üdvözlettel,
Adri
 
 
Szent László Menet (katonai)Túra éve: 20072007.06.25 08:57:52
Sziasztok,
szintén végigküzdöttem szombaton a Szent-László menetet. És azt mondom, könnyebb volt, mint a tavalyi, sokkal jobban lehetett tájékozódni, több volt a biztos támpont, mint az elõzõnél. Jó érzés volt úgy menni, hogy nincs holtidõ, nincs felesleges kavargás. Mint terheletlen civilek, persze mentünk mint a gõzmozdony, szerencsémre sikerült kifognom egy nagyon bajtársias, nagyon korrekt túratársat, aki profi volt térképolvasásban, és õ húzott maga után. Köszönöm még egyszer, Dani!!!!
Így aztán 12:08-as idõvel be is értünk, este kilenc után nem sokkal.
Mivel végig szinte nem is ettem semmit, végszónak rókáztam egyet, de semmi bajom nem lett. :) Csak meg kellett tankolni rendesen a gépezetet.
Gratulálok mindenkinek, aki végigment, a katonáknak fõként, le a kalappal elõttük, ilyen terheléssel mi nem bírnánk.
Jövõre mindenkivel ugyanakkor, ugyanott! Üdvözlettel,
Adri
 
 
Szent László Menet (katonai)Túra éve: 20072007.02.26 14:26:04
Sziasztok, én is részt vettem a Szent László meneten tavaly.
Két követelmény volt: megfelelõ fizikai kondíció és minimális tájékozódási képesség. Én ezek közül csak az elõbbivel rendelkeztem, így vidáman loholtam a fõ-fõtérképészek és túrázás-szakértõk nyomában. Végül jóval a civil és a katonai szintidõ alatt, 13 órával teljesítettem a távot. (jónéhány eltévedést is beleszámolva)
Ja, eltévedésrõl jut eszembe: Idén a túraútvonal teljesen módosul, Tatáról indul ás Tatára érkezik vissza!!! Jön valaki profi civil túrázó, aki megengedi, hogy a nyomában loholjak? :)
Adri
 
  vissza az túrákhoz
<<== túranaptár