Túrabeszámolók


Veresegyházi Futóverseny és Gyalogtúra

új túrabeszámoló rögzítése
Kiírások:2012
 Túra éve: 2012
efemmTúra éve: 20122012.06.28 19:39:22
megnéz efemm összes beszámolója

(Beszámoló a rendezõi honlapról.)


Veresegyházi Futóverseny és Gyalogtúra


Az eredménylista letölthetõ itt


A versenyen készült képek megtekinthetõk itt (köszönet Beda Bernadettnek, Kádár Márknak, Fülöp Miklósnak és Koren Pálnak)


Idén elsõ alkalommal került megrendezésre a Veresegyházi Futóverseny és Gyalogtúra a GE Energy támogatásával. Az idõjárás alaposan ránk ijesztett szombat este, viharos széllel és gyorsasággal érkezett meg a hidegfront. A vasárnap reggel sem tûnt túl barátságosnak. Borult ég és szemerkélõ esõ fogadta a versenyre érkezõket,  akik azonban elég bátrak voltak, biztos nem bánták meg, hogy eljöttek, hiszen az esõ elállt, és remek futóidõben versenyezhettek a résztvevõk. A verseny végére még a nap is kisütött:-)


A 7 és 12 km-es gyalogtúra indulói már 9 órától folyamatosan rajtoltak, 10 órakor pedig eldörrent a “duda” a Búcsú téren, az 500 m-es táv fiatal résztvevõinek. Nem sokkal  beérkezésük után, 10:15-kor rajtolt a 3,5 km-es táv, ahol a rövid táv ellenére komoly mezõny gyûlt össze. A versenyzõk a két felsõ tó megkerülése után érkeztek vissza a célba, a férfiaknál Pelsõczy Attila volt a leggyorsabb 10:48-as idõvel, a nõknél pedig a mindössze 11 éves Rojik Dóra, 14:09-el!


A fõ szám, a 11 km 11 órakor rajtolt el, ahol a profi atléták is képviseltették magukat. Ez a pálya nagyon változatosra sikerült, bár ebben része volt az éjszakai zápornak is:-) A versenyzõk itt mindenféle talaj, és domborzati viszonyokkal találkozhattak, volt sík tóparti rész, fenyveserdõ kisebb-nagyobb emelkedõkkel, egy kis aszfaltos szakasz után még egy kis sárdagasztásra is sor került, majd pedig a futók nagy meglepetésére egy széles sztrádán vezetett az út a GE Energy által, az üzem bejáratánál kialakított frissítõ állomáshoz, ahol terülj-terülj asztalka fogadta a futókat, és a gyalogtúrázókat. Egyben itt volt a futás fordítója is, a visszafelé úton a versenyzõk még egyszer érintették a fenyveserdõt, majd pedig a tóparton futottak vissza a célba. A képzeletbeli célszalagot elsõként Szabó Imre szakította át 37:36-os idõvel, õt a 3,5 km elsõ két helyezettje, Pelsõczy Attila (39:04) és Horváth Béla (39:17) követte. A nõknél 47:39-es idõvel magabiztosan nyert Varró Katalin, a dobogó második fokára Vajkovics Viktória (51:47), a harmadikra pedig Szunyog Erika (53:11) állhatott fel.


A versenyzõk energiapótlását a célban is a GE Energy biztosította, a jó hangulatról pedig kiváló zenék és a szpíker gondoskodott. Az idõjárásnak hála, az eredményhirdetést is a Búcsú téren sikerült lebonyolítani, amin a korosztályos díjazás mellett a 3,5 és a 11 km abszolút helyezettjei lettek gazdagabbak kupával, tárgyjutalmakkal, és vásárlási utalványokkal.


Az eredményhirdetés után a tombola következett ugyancsak értékes utalványokkal, ajándékokkal. A fõdíj ezúttal is a multiNavigator.hu által felajánlott Silva típusú távolságmérõs óra volt.


Akik megijedtek az esõtõl, és inkább otthon maradtak, azok is nyomon követhették az eseményeket, hiszen a versenyt élõben közvetítette a sporthirugynokseg.hu. A versenyrõl készült videó is hamarosan elérhetõ lesz!


A jótékonykodásról ezúttal sem feledkeztek meg a szervezõk, illetve a versenyzõk, hiszen minden befizetett nevezési díj 10%-a ezúttal is az “Erõforrás Alapítvány, United Way Magyarország” számára kerül átadásra. Az alapítvány már saját futócsapattal is rendelkezik, tagjai a versenyen is képviseltették magukat, akik futásukkal gyûjtenek adományokat az alapítvány számára. A támogatásról, illetve a csapathoz való csatlakozásról további információk a unitedway.hu oldalon.


A Gyaloggalopp Sportiroda következõ eseménye (társszervezõként) rendhagyó módon egy utcai futóverseny lesz a budapesti Kõbányán, május 27-én vasárnap. A következõ terepfutásunk, illetve gyalogtúránk pedig június 3-án kerül megrendezésre Cserhátszentivánban (részletek hamarosan).


Eredmények:


3,5 km, abszolút:


Nõk:












  1. Rojik Dóra 14:09











  2. Szabó Csenge 15:44











  3. Lengyel Rebeka 16:08



Férfiak:












  1. Pelsõczy Attila 10:48











  2. Horváth Béla 10:55











  3. Simák Gergõ 12:39



11 km, abszolút:


Nõk:












  1. Varró Katalin 47:39











  2. Vajkovics Viktória 51:17











  3.  Szunyog Erika 53:11



Férfiak:












  1. Szabó Imre 37:36











  2. Pelsõczy Attila 39:04











  3. Horváth Béla 39:17