Kész az új Cserhát-térkép

Új Cserhát turistatérkép!

5 év szünet után új Cserhát-turistatérkép készült, a Cartographia Kft. gondozásában. Hosszú előkészületek, helyszínelések, bejárások és persze további terepi munkák: jelzésfestések, oszlopállítások előzték meg a nyomdába adást. A kiadvány már a 8. kiadás, de már küszöbön áll a következő is. A frissített térképnek ez afféle előfutára, mivel egyelőre korlátozott példányszámban és hátoldal (településismertetők, hirdetések, egyéb információk) nélkül jelent meg. A különbség az eddigi térképekhez képest szembeötlő, és nem csak amiatt, hogy sok új turistaút létesült a térségben az elmúlt években.

2011. első félévében újabb változat jelenik majd meg, hátoldallal, információkkal, s még inkább visszaadva a terepi valóságot, a folyamatosan fejlődő turistaút-hálózatot illetően. A most elkészült kiadvány a térképen eddig nem , de terepen már létező jelzéseket is tartalmazza, továbbá az utóbbi egy-másfél évben létesült vagy módosult, ill. jelenleg is létesülő útvonalakat is, ezek hossza meghaladja a 100 km-t a Mária úttal együtt, de anélkül is 70 km felett jár.

A Teljesítménytúrázók Társasága klubnapján (október 25., hétfő 19-21 óráig, I., Attila út 2., a Tabáni Spartacus székhelyén, pincehelyiség, a villamossínek felőli oldalon) a készlet erejéig kapható Forgács Péternél, ill. a Cartographia térképboltjában.
 

Cserhát turistatérkép

(Forrás: Cserhát Baráti Társaság honlapja.)