Csata Kupa 2009.

Csata Kupa 2009.
A tavaszi hadjáratban megvívott ütközetek 160. évfordulója alkalmából
2009. április 4-5.

Tisztelt Teljesítménytúrázók!

1849. április 4-én vívták a tavaszi hadjáratban résztvevõ seregek a tápióbicskei ütközetet. 160 évvel késõbb, 2009. április 4-én egyszeri rendezésû emléktúrára várunk Jászberény - Nagykáta - Tápióbicske térségébe! A két nappal késõbb lezajlott isaszegi csata évfordulója most munkanapra esik, de a hozzá legközelebb esõ vasárnap ezúttal is megrendezésre kerül a hagyományos Isaszegi csata emléktúra. A két helyszín között pedig egy Éjszakai hadjáratra várunk Benneteket, ahol a kitartásotok mellett bátorságotokat, tájékozódási képességeteket is próbára tehetitek. A tavalyi SzuSóBuHa Kupához hasonlóan ezúttal is, aki az alábbi három teljesítménytúra mindegyikét teljesíti, és ezalatt legalább 80 km-t gyalogol, egyedi díszes oklevelet és egy szép serleget kap! A serleg mérete a teljesített távoktól függ:
160 km teljesítéséért (vagyis mindhárom túrán a leghosszabb táv) - nagy kupa,
legalább 100 km teljesítéséért (pl. 25 + 45 + 30 km) - közepes kupa,
legalább 80 km teljesítéséért (pl. 22 + 45 + 15 km) - kis kupa jár a teljesítõknek.

1.Tápióbicskei csata emléktúra 50, 25, 22 és 8 km-es távokon a Jászberény - Nagykáta - Tápióbicske útvonalon, a Tápiószelei Természetbarát Klub szervezésében. Érdemes a célbaérkezést úgy idõzíteni, hogy kb. 17 órakor kezdõdik az emlékmûsor, ahol a csatajeleneteket megtekintve egy élõ törtélemóra részesei lehetünk.

2.Éjszakai hadjárat teljesítménytúra 65 és 45 km-es távokon, Tápióbicskétõl Isaszegig, a Tápió-vidék lapályáról át a Gödöllõi-dombságba, szintén egyszeri alkalommal, az Útvonalkövetõk Klubja szervezésében. Az éjszakai túra során elsõsorban önmagunkra számíthatunk. Érdemes a túrára megfelelõ mennyiségû élelmet és innivalót vinnünk, mert az ellátás itt bizony elég spártai lesz. A túra útvonala pedig kevés települést érint, ahol éjszaka a boltok amúgy is zárva tartanak. Tájolót és térképet sem árt magunkkal vinni, hogy stabilan végig tudjuk követni az útvonalat. Ha sikerült átvészelni az éjszakát és sikeresen célba értünk, nincs más dolgunk hátra, mint teljesíteni az ...

3.Isaszegi csata emléktúra 45, 30 vagy 15 km-es távjainak valamelyikét. Ez utóbbi megmérettetést az Isaszegi Természetbarát Klub és az Útvonalkövetõk Klubja közösen rendezi. Az éjszakai menet után itt már azért több kényeztetésre számíthatunk mind az útvonal jelzettsége, mind pedig az élelmezés tekintetében. És ha mindhárom próbát sikerrel vettük, valamint erre vonatkozó szándékunkat elõzetesen jeleztük, számíthatunk a méltó díjazásra!

A túrák helyszínei közötti utazással ezúttal nem lesz nehézségünk, Jászberény, Nagykáta és Isaszeg pedig a csaták idején még nem, de azóta már üzemelõ vasútnak köszönhetõen könnyen megközelíthetõ, ill. elhagyható.

A kupára elõnevezés esetén nem kell külön nevezési díjat fizetni, de kérjük, hogy feltétlenül nevezzetek elõ (március 1. és 31. között) elektronikusan, vagy telefonon, hiszen a helyszíni díjazást csak így tudjuk garantálni. A kupával kapcsolatban felvilágosítás az alábbi címeken kérhetõ:

Hevér Gábor (UKK) - tel: (20) 321-1805 - e-mail: gabor.hever@gmail.com
Lipák István (TTK) - tel: (20) 340-4852 - e-mail: szeletura@freemail.hu
További információ a http://ttt.tr.hu weboldalon található.
Figyelem, a menetrend változhat, aktuális menetrendi adatok: http://www.menetrendek.hu

Sok szeretettel várunk Benneteket a túrákra, és sikeres teljesítést kívánunk!
Tápiószelei Természetbarát Klub - Útvonalkövetõk Klubja - Isaszegi Természetbarát Klub