Terep Ultra Kupa 2008

Terep Ultra Kupa 2008

Az Ultrafutók Magyarországi Szövetsége terepfutó ultramaratoni kupasorozatot hirdet.

A sorozat az alábbi hét fordulóból áll:

Téli Mátra - Január 26., szombat
Táv és helyszín: 39,6 km, Mátra. Rajt: 7:00, Mátra Szakképzõ Intézet Mátrafüred, Erdész u.11. (Változott!!)
Rendezõ: Hanák Kolos Túristaegyesület, Molnár Tamás. További információ: www.matraberc.hu vagy info@matraberc.hu

II. Téli Margita Terep Maraton - Február 09., szombat
Táv, szintemelkedés és helyszín: 41 km, 650m, Gödöllõi-dombság. Rajt: 9:00 Gödöllõ, Erkel Ferenc Általános Iskola, Szabadság tér 18.
Rendezõ: Margita 344,2 Turisztikai Sportegyesület. További információ: Pálffy Tibor, palffytibor@invitel.hu. www.margita.fw.hu

Montrail Bükk 60 - Május 10, szombat
Táv, szintemelkedés és helyszín: 58,5 km, 1950m, Bükk. Rajt: Miskolc-Tapolca, 9:00.
Rendezõ: Nomád Sport Alapítvány. További információ: Németh Csaba, manbo@freemail.hu www.nomadsport.hu

Lowe Alpine Maraton - Június 8., vasárnap
Táv, szintemelkedés és helyszín: 44,2 km, 1050m, Vértes. Rajt: 7:45 Szár, Általános Iskola Rákóczi út 41.
Rendezõ: Csányi László és Farkas László. További információ: Csányi László: 30/992-7862, Farkas László 06 20 965 0869. www.lowealpine.hu/adventure

Nyolc Bucka - Július 26., szombat
Táv, szintemelkedés és helyszín: 50 km, 900 m, Pilis. Rajt: 10:00 Budapest, Csillaghegy, Márton u. 25, Külker SC Sporttelep.
Rendezõ: Óbudai Futókör, Nagy Gábor Ádám. További információ: www.obudaifutokor.extra.hu, gaboradam@citrommail.hu, 06-20-464-6281

No Megállj Csak - Nomád Terepfutás - Okóber 11, szombat
Táv, szintemelkedés és helyszín: 60 km, 2122 m, Bükk. Rajt: 7:00, Cserépfalu.
Rendezõ: Debreceni Hexasakk és Természetbarát Egyesület, Sütõ László. További információ: nomegalljcsak.hu, 70-254-2217, sutolaci@nyf.hu

Szavoyai emlékfutás (Terep Ultra Kupa Döntõ) - November 29, szombat
Táv és helyszín: 50.0 km, 100m, Csepel Sziget (Ráckeve-Szigethalom). Rajt: 9:30, Ráckeve.
Rendezõ: Szigethalmi TE, Szigethalmi Ultrafutók Egyesülete. További információ: Szabó Piroska, 06-70-537-1490. www.szigethalmite.hu

Részvételi feltételek: A kupasorozatban való értékeléshez a versenyzõknek a hét versenybõl legalább hármat szintidõn belül teljesíteniük kell és az értékelésnél legfeljebb a négy legjobb eredményét vesszük figyelembe.
Értékelés: A kupa sorozat értékelésénél a versenyzõ összpontszáma négy részbõl tevõdik össze:
1. Az 50 km feletti versenyeken elért legjobb pontszáma (a Montrail Bükk 60 és a No Megállj Csak – Nomád Terepfutás versenyeken elért pontszámok közül a nagyobb)
2. Az alábbi versenyeken elért legjobb két pontszáma: Téli Mátra, II. Téli Margita Terep Maraton, Lowe Alpine Maraton, Nyolc Bucka.
3. A Terep Ultra Kupa Döntõ futamon elért pontszáma.

A Terep Ultra Kupa Döntõn való részvételi feltételek:
A november 29-i döntõ futamon, a Szavoyai emlékfutáson bárki részt vehet, de ennek a versenynek a pontozása eltér a korábbi futamokétól.
A döntõ futamon csak az a versenyzõ szerezhet Terep Ultra Kupa pontot, aki az elsõ hat futam közül szintidõn belül teljesített
legalább egy 50 km feletti futamot (a Montrail Bükk 60-at vagy a No Megállj Csak - Nomád Terepfutást) és
legalább két futamot az alábbi versenyek közül: Téli Mátra, II. Téli Margita Terep Maraton, Lowe Alpine Maraton, Nyolc Bucka.

Pontozás: A versenyek során elért eredményeket külön pontozzuk. Az elsõ hat kupaforduló pontozása azonos míg a hetedik, döntõ futam pontozása differenciált. A kupát az alábbiak szerint pontozzuk:
Férfiak:
1. hely: 40 pont
2. hely: 37 pont
3. hely: 35 pont
4. hely: 34 pont
minden további helyezett az elõzõ versenyzõ által nyert pontnál eggyel kevesebb pontot nyer. A 37. helyezettõl minden további szintidõn belül célbaérkezõ versenyzõ 1 pontot nyer.

Nõk:
1. hely: 16 pont
2. hely: 13 pont
3. hely: 11 pont
4. hely: 10 pont
minden további helyezett az elõzõ versenyzõ által nyert pontnál eggyel kevesebb pontot nyer. A 13. helyezettõl minden további szintidõn belül célbaérkezõ versenyzõ 1 pontot nyer.
Döntõ: A pontozás a korábbi fordulók pontozásából indul ki, a végeredményt azonban 1,5-el felszorozzuk.
A kupasorozat végén pontazonosság esetén a versenyzõk legjobb eredményét hasonlítjuk össze. Ha a legjobb eredményeknél pontazonosság áll elõ, a második legjobb eredményeket vesszük figyelembe. Ha a második legjobb eredmények is azonosak, a harmadik legjobb eredményt vesszük figyelembe. Amennyiben a harmadik legjobb eredmények is azonosak, a verseny eredménye döntetlen.
Amennyiben egy futam során kettõ, vagy több versenyzõ azonos idõvel ér célba, azonos helyezéssel és ponttal szerepelnek majd az eredménylistán.

Nevezés: Minden 18 évnél idõsebb futó, aki részt vesz legalább négy bajnoki futamon automatikusan részt vesz a kupasorozatban. 18 év alatti versenyzõ eredményét nem értékeljük.
Nevezés díj: A bajnoki sorozatnak nincs nevezési díja, a hét fordulóra külön-külön kell nevezni a rendezõk által egyénileg megállapított feltételek alapján.

Díjazás: A bajnoki sorozat elsõ három férfi és elsõ három nõi versenyzõje kupát kap. Az önálló fordulók egyéni díjazása a verseny szervezõinek döntése alapján történik, azonban az elsõ három helyezettet minden esetben díjazzák.
Eredményhirdetés: Az eredményhirdetést a Szavoyai emlékfutás, a verseny eredményhirdetésével közösen tartjuk.

Általános szabályok:
- Minden verseny tömegrajttal indul. Az a futó, aki a hivatalos rajtidõ után indul, saját idejének terhére késlekedik.
- A frissítést minden rendezõ egyénileg biztosítja, ezért a frissítések sûrûsége és jellege futamról futamra változhat.
- Mindegyik verseny terepen, elõre meghatározott, de nem biztosított útvonalon halad. Az útvonal követése kötelezõ. A futók áthaladását ellenõrzõpontoknál jegyzik a rendezõk. Az összes ellenõrzõpont érintése kötelezõ. Pont kihagyása esetén a versenyzõ eredménye nem értékelhetõ.
- A versenyek egy része teljesítménytúrákkal azonos idõben és útvonalon halad. Bár a túrázók figyelmét minden esetben felhívjuk arra, hogy a pályán verseny is zajlik, a futóknak nincs elsõbbségük a túrázókkal szemben.
- A hét bajnoki fordulót hét különbözõ verseny- és túraszervezõ rendezi. A versenyek idõpontja, útvonala az év során változhat. Az esetleges változásokat a www.ultramarathon.hu valamint a ttt.tr.hu Internetes honlapokon közöljük. A változásokért az UMSZ nem vállal felelõsséget.

További információ: Korányi Balázs 30/680-3977