Duna Menti 35/15

Túrabeszámolók (6 db)vissza a listáhozJelmagyarázat

RendezõZöldgömb Sport Klub
Levélcím: 1075 Budapest, Rumbach Sebestyén utca 3.
e-mail: zsuzsanna.ujj@gmail.com
honlap: http://www.zoldgomb.hu
 
RendezõBalázs Eliza
Telefon: (30) 465-9662
 
honlap: http://www.zoldgomb.hu

Duna Menti 35
17
2014.03.08 Gy Nappal

Vác - Naszály - Török-rét - Gyadai-rét - Katalinpuszta, látogatóközpont - új OKT nyomvonal - függőhíd - új OKT nyomvonal - Naszály - Vác

Rajt:Cél: Vác, Piarista Gimnázium tornaterme (Bejárat a Szentháromság tér felől a Piarista utcából)
Gyalogos adatok Indítás: 8.00-9.00 óra Nevezési díj: 1000 Táv (térképen): 33,1 km Szint (térképen): 1000 m Szintidõ: 9 óra MTSZ pontszám: 69,5 MSTSZ pontszám: C43/9

Oklevél Kitûzõ Ital Szendvics Csomagmegõrzés Ivóvíz a rajtnál Ivóvíz a célnál Mosdási lehetõség a célnál

Itiner letölthető.
A hosszú táv útvonala Katalinpuszta környékén, az OKT nyomvonal változása miatt módosul, az ellenőrzőpont a Látogatóközpontban lesz.

Duna Menti 15
9
2014.03.08 Gy Nappal

Vác - Naszály - Vác

Rajt:Cél: Vác, Piarista Gimnázium tornaterme (Bejárat a Szentháromság tér felől a Piarista utcából)
Indítás: 8.00-10.00 óra Nevezési díj: 800 Táv (térképen): 18 km Szint (térképen): 575 m Szintidõ: 5 óra MTSZ pontszám: 38,5 MSTSZ pontszám: D23/5,5

Oklevél Kitûzõ Ital Szendvics Csomagmegõrzés Ivóvíz a rajtnál Ivóvíz a célnál

Itiner letölthető.

Mindkét távhoz:
Környezetvédelmi okokból a túráinkon eldobható poharat nem adunk, saját poharad hozd magaddal! A rajtban és a célban, valamint egyes túráinkon a frissítő ponton lehet műanyag poharat vásárolni 150 Ft/db áron.
Térkép: Cserhát turistatérképe (Cartographia 8., 2010) vagy Naszály (1:20000, kiadó: Vác város önkormányzata, 2007.).
Frissítés a célban. A túrán fekete-fehér itinert adunk (színesben is letölhetők).

A XVI. Duna menti Zöldsport Fesztivál rendezvénysorozat része.


TÚRAFILOZÓFIA
A ZÖLDGÖMB SPORT KLUB TÚRÁINAK SZELLEMISÉGE

A természetjárás az ember legtermészetesebb tevékenységei közé tartozik. A természetjárás egyidős az emberiséggel. Az őskori ember még élelemszerzési céllal járta a természetet, a mai ember fő célja a sport, a kikapcsolódás, a pihenés.

1. A teljesítménytúrázás, mint a természetjárás egyik ága, a felkészült, sportosabb életvitelű túrázók tevékenysége. Amikor egy túrázó egy teljesítménytúrára jelentkezik, akkor tisztában van azzal, hogy a túra teljesítéséhez magasabb szintű szellemi és fizikai erőfeszítésre van szükség, mint egy kötetlen kirándulás esetén.
A Zöldgömb Sport Klub túráinak célja ennek a szellemi és fizikai erőfeszítésnek az elősegítése. A szellemi erőfeszítés, a helyes útvonal és az ellenőrző pontok megtalálása éppen olyan fontos, mint a fizikai erőfeszítés, azaz a túratáv teljesítése. Ezért túráinkon az általunk megadott információk csak annyi ismeretet tartalmaznak, amennyi a túra teljesítéséhez feltétlenül szükséges, de még nem teszik szükségtelenné a túrázók szellemi erőfeszítéseit.
Úgy gondoljuk, hogy a teljesítmény értékét jelentős mértékben a fizikai és szellemi erőfeszítés nagysága határozza meg. Ennek az erőfeszítésnek a létrehozásához szeretnénk túráinkkal is hozzájárulni.

2. A Zöldgömb Sport Klub kiemelt figyelmet fordít a környezet védelmére. Túráink szervezésénél és rendezésekor minden tevékenységünknek a környezet megóvásának szándéka jelenti az alapját. Valamennyi résztvevőnktől elvárjuk, hogy óvja a természetes és az épített környezet értékeit, és ne hagyjon hulladékot maga után!

ZÖLDGÖMB SPORT KLUB

 

Letöltések száma: 4846. Módosítva: 2014.03.03