Magas-Tátrai Barangolások





Túrabeszámolók (7 db)vissza a listáhozJelmagyarázat

RendezõCsúcs Kulturális és Sport Egyesület
Levélcím: 1124 Budapest Zsámbéki utca 13.
Telefon: (30) 853-1947
e-mail: info@csucskse.hu
honlap: http://www.csucskse.hu
 
RendezõBorosnyay Balázs
Levélcím: 1124 Bp. Zsámbéki utca 13.
Telefon: (30) 853-1947
e-mail: info@csucskse.hu
honlap: http://www.csucskse.hu
 
honlap: http://www.csucskse.hu

Magas-Tátrai Barangolások
4
2012.07.28 Gy Nappal

Poprádi-tó v.á. - Poprádi-tó (Popradské pleso) - Menguszfalvi-völgy (Mengusovska dolina) - Hunfalvy-hágó alatti menedékház (chata pod Rysmi) - Hunfalvy-hágó (sedlo Váha) - Tengerszem-csúcs (Rysy) - Hunfalvy-hágó alatti menedékház (chata pod Rysmi) - Poprádi-ház (chata pri Popradskom plese) - Oszterva-nyereg (sedlo pod Ostrvou) - Felsőhági (Vysné Hágy) v.á.

Rajt: Tátrai villamosvasút („electricka”, Tatranská elektrická zeleznica) Poprádi-tavi (Popradské pleso) megálló
Cél: Tátrai villamosvasút, Felsőhági (Vysné Hágy) megálló
Indítás: 6:00-7:20 óra Nevezési díj: 1100 Táv (térképen): 25 km Szint (térképen): 1830 m Szintidõ: 13 óra MTSZ pontszám: 144 MSTSZ pontszám: C43/9

Oklevél Kitûzõ Ital Édesség

Magashegyi túra!

Nevezés csak előzetesen, díja: 1100 (Ft/fő): Csúcs KSE Bankszámlára: 12011265-00116601-00100006 kérjük utalni. Előnevezési határidő: június 30. TTT, MSTSZ tagoknak, Magyar Turista Kártyával 100 Ft/fő kedvezmény a nevezési díjból.

A TANAP szabályzata szerint szigorúan tilos a jelzett turistautakról való letérés, a szerpentinek rövidítése! A felsőbb régiókban, folyadék utánpótlásra csak a menedékházakban van lehetőség A Magas-Tátra mikroklímájából adódóan órák alatt szélsőségesen megváltozhat az időjárás. 2000 méter felett az orkánszerű szél mellett havazás is lehetséges. Ezért jó idő esetén is szükséges a meleg ruha a hátizsákban. Igen veszélyes és nehéz túra, amelyet csak a szellemileg és fizikailag egyaránt jól felkészült, nagy tereprutinnal rendelkező, térképkezelésben és tájékozódásban magas fokon jártas túrázó tud teljesíteni. A túrán mindenki saját felelősségére és veszélyére indul, a rendező kártérítést vagy egyéb jogorvoslati igényt semmiféle címen nem fogad el.
A Tengerszem-csúcs (Rysy) 2499m a legmagasabb pont a Tátrában, ahová jelzett turistaösvény vezet. Innen a legszebb a kilátás, ez egyben Lengyelország legmagasabb pontja, az országhatáron fekszik.
Részletesebb információk a honlapon olvashatók.

A rajt megközelítése:
- Vonattal: Poprádig, innen a Tátrai vasúttal („electricka”, Tatranská elektrická zeleznica) a Poprádi-tavi (Popradské pleso) megállóig.
- Kocsival: Parassapuszta-Zólyom (Zvolen)-Besztercebánya (Banská Bystrica)-Rózsahegy (Ruzomberok)-Liptószentmiklós (Liptovsky Mikulás)-Tátracsorba (Tatranská Strba)-Csorba-tó (Strbské Pleso)-Poprádi-tó v.á. melletti parkoló.

A szállást egyénileg kell megoldani a Magas-Tátra alján lévő kempingekben, vagy hotelekben, panziókban, fizető vendégszolgálat házainál. Működő kemping: www.rijocamping.eu, e-mail: rijicamping@rijicamping.sk. A Magas-Tátrában sátorozni csak a kijelölt kempingekben szabad, egyéb helyen szigorúan tilos (büntetik)!
Térkép: a Magas-Tátra (Vysoké Tatry) turistatérképe.

 

Letöltések száma: 3906. Módosítva: 2012.07.17