Tiszavölgy Kalandtúra júniustól szeptemberig 5 hétvégén - www.tiszavolgy.hu - Rendezvény ajánló.

A nyáron megrendezésre kerül a Tisza-vidék legnagyobb szabású fenntarthatósági rendezvénye a Tiszavölgy Kalandtúra - Hídvégi Üstös Pál szakmai felügyeletével. A rendezvény júniustól szeptemberig 5 hétvégén át mutatja be 5x350 résztvevőknek a Tiszavölgy régióit. A program célja, hogy játékos formában, sportolás közben megismertesse a résztvevőket azokkal a sokszor egészen egyszerű módszerekkel, melyekkel jelentősen csökkenthető az ökológia lábnyom.
A Tiszavölgy Kalandtúra első hétvégéje 2012. június 8-10 között zajlik.
A programra jelentkezők fő közlekedési eszköze a kerékpár. Az ellenőrző pontokon különböző feladatok: úszás, evezés, kötélpálya, illetve a fenntarthatósággal kapcsolatos feladatok várják a résztvevőket. A rendezvényeken a részvétel a megadott keretig ingyenes.

A Tiszavölgy Kalandtúra első hétvégéje, melynek időpontja 2012. június 8-10., útvonala: Tiszabecs-Záhony (részletes útvonalterv a honlapon található).
Nevezési határidő: 2012. május 25. Minden további információ megtalálható a http://tiszavolgy.hu/ honlapon.Szeretnél egy szebb, tisztább, zöldebb településen élni? Szeretnéd, ha minél többen bringáznának? Fontos számodra, hogy ne utazzon 1000 kilométert az uzsonnád? Jó lenne, ha nem szemétgyűjtéssel kezdődne a strandolás? Szeretnéd sportolva megismerni Tiszavölgy minden zegét, zugát?

Akkor pattanj bringára és legyél részese a Tiszavölgy legnagyobb öko-kalandjának! Szervezz csapatot! Képviseld faludat, városodat és legyél te az, aki legkisebb lábon él a Tiszavölgyben!
1. hétvége Tiszabecs – Záhony hétvége 2012. június 8-10.
2. hétvége Záhony – Tokaj hétvége 2012. július 6-8.
3. hétvége Tokaj – Tiszafüred hétvége 2012. július 27-29.
4. hétvége Tiszafüred – Szolnok hétvége 2012. augusztus 24-26.
5. hétvége Szolnok – Szeged hétvége 2012. szeptember 7-9.

Megmutatjuk, hol vehetsz kiváló jó ízű helyi terméket. Megtanulhatod Juli nénitől és Pali bácsitól, hogyan készül a kenyér, a kecskesajt. Megkóstolhatod, azt, ami nyáron a Tiszavölgyben terem. Megtudhatod, hova viheted leadni az e- hulladékot, hogyan és mit tudsz komposztálni. És persze bringázhatsz, evezhetsz, úszhatsz, kipróbálhatod a hatalmas fákra épített kalandparkot, vagy éppen drótkötélen csúszhatsz át a folyó felett. Egyszóval megmutatjuk, hogy hol laksz. Hogy te is megmutathasd a barátaidnak a Tiszavölgy csodáit.
A rendezvényen a részvétel ingyenes. Olvasd el a jelentkezés feltételeit!
Infó vonalak: 20/414-8462, 20/9548-042 Ha kérdésed van írhatsz is: tiszavolgykalandtura@gmail.com