Túrabeszámolók


BSI / Intersport / Uniqa túranap - gyaloglás és nordic walking

új túrabeszámoló rögzítése
Kiírások:2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017
 Túra éve: 2019
regulatTúra éve: 20192019.11.10 13:06:22
megnéz regulat összes beszámolója

Hallottam már erről a rendezvényről jót és rosszat egyaránt, így, ha már a tizenegyedik alkalomnál tart, már éppen ideje volt megnéznem. Ennyi rendezés alatt csak elmúlnak a gyerekbetegségek, és akárhogy nézem a BSI az egyik nagy múltú versenyszervező, igaz ők az aszfalton vannak igazán otthon.


Egyébként, hogy előreszaladjak az időben a verseny jó volt, a szalagozás tényleg végig vitt a pályán, volt rendes (azaz az évszaknak megfelelő) öltözési lehetőség, meleg tea a célban, jó hangulat… Bővebben a blogban.

 
 
 Túra éve: 2013
Siki89Túra éve: 20132014.08.29 17:57:59
megnéz Siki89 összes beszámolója

Intersport túranap (2013)


19-es távot választottam, ami a helyszínen már csak 18 volt. 2 nappal a túra elõtt online neveztem, így csak 800 Ft volt a nevezés. Jó dolog hogy ilyen sokáig lehet nevezni. Egy egész táskányi rajtcsomagot kaptunk, de szerencsére volt értékmegõrzõ. Nekiindultunk a Róka-hegyi bányának, nagyon szép, végre ide is eljutottam. Onnan következett a Nagy-Kevély, ami az egyik kedvenc helyem. Innen le az Egri várhoz, amit mindig csak a Kevélyrõl csodáltam meg. Itt óránként várjátékok voltak, gondoltak mindenre a szervezõk. Nagy szép ez az egész hely, és az utána levõ Teve szikla is. Nemsokára visszaértem a ma már megjárt Kõ-hegyi bányához, innen vissza Csillaghegyre, egy kis városi szakasszal.


Emléklap, kitûzõ, zsíros kenyér és ihatatlan tea a célban.


Nagyon profin megszervezett túra volt, szerintem kell az ilyen is néha. Nagyon sokan voltak, mégsem kellett sehol várni a pecsétre, mindenhol elegendõ ember volt, itiner is jó volt.


Képek:


http://intersport.siki.fotoalbum.hu/

 
 
 Túra éve: 2011
hakaticaTúra éve: 20112011.11.08 10:44:55
megnéz hakatica összes beszámolója

18,33 km


A hosszú hétvégén eldõlt, h idén gyerekekkel vágunk neki a túrának, így a középtávot vettük górcsõ alá - mint utóbb kiderült, hibásan, hisz a 29 is simán ment volna... . Csütörtökön bekocogtam a BSI irodájába elõnevezni - ha már van futókártyánk... - 2 fenõtt és 2 gyerek részére - persze mindenki nevesítve, külön kitöltött nevezési lappal. Visszakaptam 1 db visszaigazoló cetlit, amin kizárólag az én nevem szerepelt és '+3 fõ".


És eljött a túra napja. 1/2 10kor érkeztünk a rajtba.Gyorsan meg is találtuk a "középtáv" tantermét és még szerencsénk is volt (gondoltuk  mi nagy naivan, h hamar indulunk is), mert épp alig voltak. Ekkor bediktáltam négyünk nevét, majd közölték, h akkor most 3 sorba kellene beállnunk, mert ugye nem egyezik a vezeték nevünk. Ez elég viccesen hangzott.... Én, mint 'H' jó helyen voltam, de nem szerepeltem az elõnevezett listán, hanem valami utólag kézzel írt lista végérõl vadásztak le... A kislány annyira fáradt volt, h az itinerre még nevet sem írt - biztos siette, mert közben feltorlódtak a népek rendesen-, csak úgy odanyomta a csomagomat. Ezt a folyamatot még 3!!! alkalommal eljátszottuk minden sorban -mert az 'M' és az 'S' is máshol van ám. Azt hisezm jogsan lehetünk kellõképpen idegesek.


Mikor végre kiszabadultunk a nyomorból, gyors itiner írás, rajtszám tûzés és 10kor már sikerült is indulni. A többi tollászkodást már útközbenre hagytuk, h  a bolondok házából kiszabaduljunk végre!


Az útvonal számunkra tavalyról ismerõs volt, az uticsomag és az útközbeni ellátmány a tavalyi évhez képest nagyságrendekkel jobb volt. A célban  a tea szörnyen rossz volt - ahogy a gyerekek fogalmaztak.


Az Egri várnál közel fél órát idõztünk a várjátéknál, majd a gyerekeknek futhatnékjuk támadt és innnen õk futva teljesítették a távot.


Este az eredménylistára tekintve tapasztaltam, h minõsíthetetlen rajtolás csak a kezdet volt, az eredménylistán csak a párom szerepel. Se a gyerekek se jómagam nem vagyunk megtalálhatók se név, se rajtszám alapján!


Más túrákon is volt már vonalkódos rendszer, és olyan is, ahol a neten fellelhetõ az eredmény, de ott se a rajttal, se a netes kereséssel, ... nem volt semmi gond. Minden hipp-hopp gördülékenyem ment.


Szerintem egy túra megszervezése lényegesen egyszerûbb, mint egy futó versenyé.


Nem értem, h egy túrára miért kell rajtszámot gyártatni drága pénzért - amit persze az induló fizet meg -, mikor a név, rajtszám röhögve elfér az itineren is, reklám felület is biztosítható rajta és még a vonalkódnak is van rajta helye...


Továbbá azt sem értem, h miért kellett a 4 fõt feltrancsírozni???? Nem lett volna egyszerûbb négy egymást követõ rajtszámot kiadni??? A túra CSALÁDBARÁTNAK NEM MONDHATÓ, DE CSALÁD ELIJESZTÕNEK MINDENKÉPPEN.

 
 
olsenTúra éve: 20112011.11.08 06:58:00
megnéz olsen összes beszámolója

 



Szia emberek,megest volt egy kis gyaloglás,hegyek-völgyek között,kibelezett kõbányák üregében..a költõk után profanizálva,ahogy az ma dívik.Hévvel indult a történet Csillaghegyre,onnan gyalog és megint gyalog,de már papíralapon,nevezési díjjal fûszerezve,ehhez úticsomagot mellékelnek,kitûzõt és oklevelet hajszolva indul a buli.Korai indulás elhalasztva,sokan voltunk..jó idõ,jó társaság,jókedv..nevek az unalomig ismertek és újabbak is,kicsik és nagyok, öregek és ifjak,hátizsákban szereplõk és bottal vánszorgók.


Elfogytak elõlünk,nevezünk és indulatba jövünk,a Róka hegy rostál,mert fölfele van,a kõbánya peremérõl visszaintegetünk az iskolának,a bányában fiúk nem dolgoznak,ezért tépünk föllebb,mindig magasabbra,de egyszer nincs tovább,ereszkedünk a felhõk szélétõl az ürömi út felé,a szalagozás,a sávjelzés és az itiner is kitûnõ,de a nehány száz ember is használható útjelzésre,elsõ pont,vegyes páros pecsétel,mi pedig piros sávon a Kevély nyeregig baktatunk,második pont, homogén párossal,de akár véletlenül is alakulhat így, megizzadtunk odáig.Süt a nap,ezért a kék sávra térünk, irány Szentkút,a forrás alig könnyezik,de nem száraz..ez is valami,bélyegzés,Csobánka következik  ahol kávéval és kúttal frissítünk,irány a Mackó barlang,a fõtértõl fölfelé van,legalábbis akkor ott volt..gyönyörûen látszik az Oszoly,ahol fáradt sziklamászók tornagyakorlatokat végeznek kötelek segítségével,leesés nem volt..a Mackó barlang elõtt tábla hirdeti a fauna egykori gazdagságát,az õskutató a miami helyszínelõket megszégyenítõ fantáziagazdagsággal épít szemfogból kardfogú tigrist és más háziállatot.


Innen még mindig haladni kell a Kevély nyeregbe,ahol már ismert pontõr nyom a papírra lenyomatot,az egri vár romjait keressük föl alant,itt frissítõvel és lovagi tornával fogadnak,a váron az építészek túlórázhatnának,hiányos,foghíjas,mintha eleve romnak építették volna,kényelmi szempontokból völgyben,nem látszik a Szépasszony völgy sem,pedig az ég tiszta..ezért továbbballagunk a Camel dobozról ismert Teve sziklákhoz,elsétálunk a színes lombok és kövek között,máris Pilisborosjenõ utcáin ténfergünk,Kr.után 2011-ben,délután van és fölfelé..


Lassan azért minden jónak vége szakad,és a piros jelzés követõi újfent kõbánya felé tartanak,ahol a fiúk ezúttal sem dolgoznak,legalábbis kopácsolás hangja nem hallatszik,és rászakadunk az épített környezetre,utcákon térünk meg az alma materhez,ahol szpíker tart eligazítást hangosítva az elvárt viselkedésformákról,pecsét,oklevél és kitûzõ után zsíroskenyér,ami kitûnõ,a tea felejthetõ,de semmit sem számít a mai kiváló napon..köszönjük..


 

 
 
 Túra éve: 2008
nedus65Túra éve: 20082008.09.21 17:15:52
megnéz nedus65 összes beszámolója
Végre egy túra a szomszédban !
Nem kell korán kelni , elég 8-ra Csillaghegyen lenni.
Kicsit várok , talán fél órát is , mert nem akarom a pontok nyitását kicentizni .
Az elején egy kis keringés a környezõ utcákban , aztán lassan kikeveredünk a piros jelzésre és innen a Kinizsis útvonalon haladunk , fel az Ezüst-hegyen , a Kevélyek és Kevély-nyereg . Onnan a kéken a csobánkai mûúton keresztûl egészen a Szent-kúti elágazásig . le Szent-kútra . Be Csobánkára , onnan fel a piros+ on és újra a kék fel Kevély-nyeregig . Onnan kéken le ( és szalagok )az Egri-várba és a Teve -sziklákhoz . Pilisborosjenõn keresztûl újra elérjük a Kõ-hegyre és onnan már ugyanaz az út .A szint 920 m .
Ennyi a száraz tények . Egyre javuló idõ , a vége felé már a nap is elõ kandikált. Példás szalagozás végig , ha nem ismertem volna az utat , akkor sem lehetett volna eltévedni . Valóban ez kell , ha fõleg olyanokat vártak erre a túrára akik nem gyakorlottak ebben a mûfajban . Voltak a 29 km-nél rövidebb távok is ( 10 és 19 km-er )ezeken rengeteg gyerekkel , iskolás csoporttal találkoztam visszafelé .
Kellemes , jó futás volt , bár a szokatlan iramtól a végén éreztem a lábam . 3:06 lett .