Jelzés festő tanfolyam és útvonal egyeztető megbeszélés Dobogókőn.

Jelzés festés a Pilisben 

 

Jelzés festő tanfolyamot, a Pilis, Visegrádi hegység jelzett turista útvonalaival kapcsolatos  megbeszélést rendezünk  2010. június 12-13-án (szombat-vasárnap) Dobogókőn, a báró Eötvös Loránd menedékházban. A Pilisi Zöldút pályázaton elnyert pénze lehetővé teszi, hogy a tanfolyamon való részvétel, a menedékházban való szállás ingyenes, avagy sok jelentkező esetén kedvezményes legyen. (A kétnapos tanfolyamon való részvétel 20 főig ingyenes, míg 20 fő felett pedig 2000.- Ft részvételi költség mellett lehetséges.) Szállást a menedékházban biztosítunk, de kérjük, hogy aki élni akar ezzel a lehetőséggel, az hozzon magával hálózsákot. A tanfolyam terveink szerint 12-én 10 órakor kezdődik, míg a befejezés 13-án 14 óra körül várható.  A gyakorlati munkához minden eszközt biztosítunk a tanfolyam résztvevőinek.

Közismert, hogy a Pilis és a Visegrádi-hegység jelzett útjainak karbantartási felügyeletét  átvette a Magyar Turista Egyesület a Pilisi Parkerdő Rt-vel történt megállapodás alapján. Éppen ezért elsősorban azok jelentkezését várjuk, akik az említett két hegységben kívánnak a jövőben felügyeletet vállalni valamely jelzett út felett.

A szervezés munkáját a Magyar Turista Egyesület Zsitvay Osztálya vállalta magára, de társrendezőként részt vesz a tanfolyam elméleti és gyakorlati oktatásában a Mária út Egyesület is. Bízunk benne, hogy elfogadja felkérésünket a BTSSZ Technikai Bizottsága és természetesen a Pilisi Parkerdő Zrt is.

A jelentkezéseket kérjük 2010. június 5-ig eljuttatni az MTE Zsitvay Osztályához.
Cím: MTE Zsitvay Osztálya 1122 Budapest, Kissvábhegyi út 4-6. E-mail cím: ipetak@freemail.hu 

Tisztelt turista barátaim! 

Van egy pályázat, melyen a Pilisi Zöldút konzorcium (Pilisi Parkerdő Zrt, Pilisszentkereszt Önkormányzata, MTE és még jó néhány civil szervezet) turista út jelző tanfolyamra is nyert 100eFt-t, aminek elköltését a Magyar Turista Egyesület Zsitvay Osztálya vállalta magára. Mint azt a mellékelt felhívásból is láthatjátok, az eddigi konzultációk alapján, szombaton elsősorban elméleti előadások, beszélgetések lennének, míg a másodikon gyakorlati oktatás lenne. Előadóként felkértük Lomniczi Gergelyt (az erdőtörvény és egyáltalán a Pilisi Parkerdő területén végzendő jelzés festések, felújítások problematikája); Molnár Andrást (a jelzés festés turista szakmai kérdéseiről, s a jelzett utak  számítógépes nyilvántartásáról, a Mária út  megvalósításáról); Peták Istvánt (az MTE és a Pilisi Parkerdő Zrt közötti megállapodásról); Szarvas Andrást (a jelzések karbantartása és a térképészet viszonyáról); Kremser Ferencet (a  
BTSSZ technikai bizottságának jelzés festési gyakorlatáról). A jelzés festés, a jelzett útvonalak karbantartásáról szóló vitára, beszélgetésre meghívjuk az MTE erdészetek mellé rendelt vezetőit, úgy mint Beck Lászlót, Benke Ildikót, Czaga Miklóst, Kassai Kálmánt is. A gyakorlati oktatásban való részbételre kérjük az MTE Szentendrei Osztályát, Forgács Pétert, Petro Zoltánt,  Peták Istvánt és a BTSSZ valamely képviselőjét. Kérem, hogy ezt a levelet az említettek tekintsék egyben tiszteletteljes felkérésnek is. Mellékelem a felhívás tervezett szövegét. Kérem szíves támogatásotokat.

Kérem, hogy a felhívást mindenki tegye közzé a saját szervezeténél. Örülnénk, ha minél többen jelentkeznének e baráti találkozóra, ahol a Pilis, Visegrádi hegység jelzett útjainak ügyes-bajos dolgait is megbeszélhetnénk. 
Köszönöm előre is a z együttműködési kézséget és a válaszokat.
 
 

Budapest, 2010. május 18. 
    Üdvözlettel

                                    Peták István

                        az MTE Zsitvay Osztályának vezetője