Jókai és Torockó túra Erdélyben - autóbusz

Jókai és Torockó túra Erdélyben

Május 9-én rendezi az Erdélyi Kárpát-Egyesület a Jókai Emlék- és Teljesítménytúrát 55, 35 kilométeres távokon, majd 10-én a Pro Patria Túraegylet a Torockó túrát 35 és 30 kilométeres távokon.

Erre a rendezvényre szervez a Szent Jakab Zarándok Egyesület buszos kirándulást május 8-11-ig. A részvételi díj - mely a szállásdíjat, reggeliket és vacsorákat tartalmazza - 17 000 Ft.
Részletesebb program:
- Indulás pénteken 7 órakor Budapestrõl, a Batthyány térrõl.
- Ezen a napon útközben programot szervezünk, majd érkezés Kolozsvárra.
- Szállás a Jókai túra szálláshelyén a Brassai líceumban.
- Szombaton ki-ki erõnléte és kedve szerint teljesíti a Kolozsvár - Torockó, vagy a Szind - Székelykõ - Torockó táv valamelyikét. A nevezési díj 800-1000 Ft, amit helyben kell fizetni.
- Este Torockón vacsora és szállás a Tóbiás menedékházban.
- Vasárnap reggeli után Torockó 30 és 35 teljesítménytúra, este újból Torockón vacsora és szállás. A túra a résztvevõknek ingyenes.
- Hétfõ hajnalban fakultatív túra a Székelykõre.
- Reggelizés közben a -Torockó ordasa- kitüntetõ cím azon bátraknak, akik a Jókai 55, Torockó 35, hajnali Székelykõ túrát és az ezt követõ reggeli erõpróbát képesek megoldani.
- Verespatakon keresztül jövünk hazafelé. Visszaérkezés az esti órákban.

A buszon 50 hely lesz, ennyi jelentkezést tudunk elfogadni.
Jelentkezni Molnár Gábornál lehet. Személyesen Budapesten a Váci utca 13. alatti dohányboltban, illetve telefonon, az 1-318-4405-ös számon H-K-SZ-P 10-18 óra között.