Schneeberg 2 csúcsa Közepes/Rövid túra (Új! MediaComm túrák. Ausztria. Előnevezés!)





Túrabeszámolók (1 db)vissza a listáhozJelmagyarázat

RendezõMC Schneeberg Túra (MediaComm Kft.)
Gyémánt Csilla
Levélcím: 1123 Budapest, Alkotás u. 35.
Telefon: +36 209 342 760
e-mail: schneeberg_gyalogtura@yahoo.com
honlap: http://www.ausztria-tura.hu
 
honlap: http://www.ausztria-tura.hu/cikkek/2017.-junius-11.--a-schneeberg-ket-csucsa--teljesitmenytura-ausztriaban--kaiserstein-es-klost

A Schneeberg 2 csúcsa (Kaiserstein + Klosterwappen) közepes tt.
1
2017.06.11 Gy Nappal

Rajt:Cél: A találkozás helyét a jelentkezőknek e-mailben küldjük.
Indítás: 9:00-10:30 óra Nevezési díj: 2990 Ft Táv (térképen): 12,6 km Szint (térképen): 1214 m Szintidõ: 8:03 óra MTSZ pontszám: 43,2 MSTSZ pontszám: D24/5,5 TTT pontszám: 30,8

Emléklap

A Schneeberg 2 csúcsa (Kaiserstein + Klosterwappen) rövid tt.
1
2017.06.11 Gy Nappal

Rajt: A találkozás helyét a jelentkezőknek e-mailben küldjük.
Cél: 
Indítás: 9:30-11:00 óra Nevezési díj: 2990 Ft Táv (térképen): 9,4 km Szint (térképen): 862 m Szintidõ: 5:48 óra MTSZ pontszám: 28,6 MSTSZ pontszám: E16/5 TTT pontszám: 20,3

Emléklap

Nevezés, és minden további információ, nevezési feltételek a www.ausztria-tura.hu rendezői honlapon!

MC Schneeberg Túra

MC Kft.
1123 Budapest,
Alkotás u. 35.
schneeberg_gyalogtura@
yahoo.com

+36 209 342 760


 

2017. június 11. "A Schneeberg két csúcsa" teljesítménytúra Ausztriában: Kaiserstein és Klosterwappen

ausztria-tura-osztrak-tura-schneeberg-07.jpg2017. június 11-én vasárnap, "A Schneeberg 2 csúcsa" teljesítménytúra Ausztriában.

 

Nem nehéz túra, de azért nem egy Normafa környéki sétaficánkolás. Felfelé menetben több helyen meredek az út. Válassz egy rövidebb és egy közepes túra között. 
schneeberg-tura-gyalogtura-kirandulas-2.jpgA rövidebb túra attól rövid, hogy szintkülönbségben 300 métert "át lehet ugrani", azaz libegővel is meg lehet tenni. Egyébként mindkét túra szintideje szándékoltan nagyvonalú. Ugyanis a felfelé menetben van lánccal segített szakasz. A nagyon rövid láncos részen, egy láncszakaszon egyidőben csak egy ember lehet. Előzni tilos. Ki kell várni a sorodat. Köszönjük a türelmedet és természetesen mindez a biztonság érdekében van így. Továbbá: hogy még tudat alatt SE legyen rajtad időnyomás, az osztrák szintidőt másféllel szoroztuk! Komolyan. Azt szeretnénk, hogy áttételesen se fordulhasson elő azért baleset, mert valaki sietett.


 

i) "A Schneeberg 2 csúcsa" (Kaiserstein és Klosterwappen) rövid teljesítménytúra (9,4 km, 862 m-es szintkülönbség, 5 óra 48 perces szintidő): 

schneeberg-tura-gyalogtura-salamander-sesselbahn.jpg
Túra a Kaisersteinre, a Schneeberg 2. legmagasabb, 2061 méteres csúcsára, majd a Klosterwappenre, a Schneeberg és a Nieder Österreich legmagasabb csúcsára (2076 méter). E-mailben térképet küldünk a találkozási helyről és természetesen címet és GPS-koordinátákat is kapsz majd. Regisztráció a rövid túrásoknak 9:30 és 11 óra között. Figyelem, ill. esetünkben achtung. A regisztráció a közepes túrán résztvevőknek már 9-kor kezdődik és 10:30-ig tart. A parkolás ingyenes parkolás és szintén ingyenes a szállodát idéző mosdó látogatása. A wc után ülőlifttel kezdjük a túrát. 
 
 
ausztria-tura-osztrak-tura-schneeberg-55-fadensteig.jpg
870 méterről libegővel mész fel 1210 méteres magasságba. A Schneeberg nem egy pindurka hegy, ennek megfelelően sok-sok út vezet rajta felfelé. Mi a szépszámú feljutási lehetőség közül egy viszonylag gyors, ennek megfelelően kicsit meredekebb, de kisebb és közepes tériszony mellett is tökéletesen biztonságos túraösvényen, gyönyörű fenyvesben indulunk felfelé. A fenyvest, majd a törpefenyő határt elhagyva, sziklás, meredek részeken kanyargunk. Keresztezünk egy törmelékes részt, egy gigászok alkotta kőmosást, majd sziklás, izgalmas, de veszélytelen terepen jutunk el 1722 méterre a Fadenwande peremére. A fennsíkon vagy. 
 
a-klosterwappen-mar-csak-par-meter-schneeberg-gyalogtura-kirandulas-8.jpeg
A viccesen könnyű füves terepet látva azt hisszük, hogy már fent vagyunk. De még vár ránk szintben 300 méter és közel 1 óra caplatás alig emelkedő terepen.  

 

 

 

 
A 2061 méteres Kaiserstein tövében találjuk minden Schneeberg-túrák klasszikusát a
ausztria-tura-osztrak-tura-schneeberg-01-2049-meteren.jpg
Fischerhüttét, amely különleges ellenőrző pont is. A hütte 2049 méteren van, ha erősen süt a nap, érdemes felöltözni, az UV-sugárzás itt fent brutális, naptej nélkül 3 perc alatt le lehet égni. A hüttében meglátogathatod a mosdót. Majd a 2. legmagasabb csúcs után célba vesszük a legmagasabbat. Olyan, mintha a Mátrán belül Galyatető után még átkocognánk a Kékesre. Viszont a párhuzam annyiban sántít, hogy a Galyatető - Kékes egy tisztességes túra, miközben a Kaisersteinről átflangálni a Klosterwappenre már csak egy rövid séta. Elhanyagolható a két csúcs között a szintkülönbség és a távolság.
kaisersteinrol-a-klosterwappen.jpg
Lásd a képet. A kép a Kaisersteinről mutatja a Klosterwappent, a képen látható hüttétől jobbra "fel". 10-15 perc alatt át lehet érni.
 
 
 
 
 
A Klosterwappenről lejövetben áldani fogod, hogy van túrabotod. 
A Schwarzkogel alatt elzarándokolva ismét észak-keleti irányban lejt az út. 
De mielőtt becsukódik a hurok, olyan, de olyan tüneményesen szép az erdő, hogy az elmondhatatlan. Véget ér a szabálytalan hurok alakú körtúra, aki ezen a túrán van, libegővel megy le.
ausztria-tura-osztrak-tura-schneeberg-05-losenheim-sesselbahn-und-losenheimburg.jpg
Az ülőlift ára külön fizetendő, felnőtteknek a retúr jegy 10 euró. 
 
 
 
 
 
 
Összegezve.
Gyönyörű, sajnos semmelyik hazai túrával össze nem vethető panorámákat kínáló útvonal.
Túratáv 9,4 km, 862 méteres szintkülönbség, szintidő 5 óra 48 perc. 
 
schneeberg-tura-gyalogtura-5.jpgA szintidő tág. Újólag hangsúlyozzuk, a cél az, hogy a láncos, odafigyelést igénylő, lefelé menetben néhol apróköves részen senki se siessen, olyan baleset ne fordulhasson elő, amely akár áttételesen is összefügg azzal, hogy valaki kapkodott. A biztonság über alles. Van idő. Az osztrák szintidőt másféllel (!) szoroztuk. A kocsidhoz, ill. a téged hozó és vívő telekocsihoz, ill. a buszmegállóhoz érsz vissza a túra végén. A túra teljesítői tanúsítványt kapnak.  

 

ii) "A Schneeberg 2 csúcsa" (Kaiserstein + Klosterwappen) közepes teljesítménytúra (12,6 km, 1214 méteres szintkülönbség, szintidő: 8 óra 3 perc)

E-mailben térképet küldünk a találkozási helyről és természetesen címet és GPS-koordinátákat is kapsz majd. 
Regisztráció 9 óra és 10:30 között. Ingyenes és kulturált wc után 870 méterről indulsz majd, ebben a túrában nincs libegőzés.

kaisersteinrol-a-klosterwappen.jpgA túra a libegő felső állomásától megegyezik a rövid túra útvonalával, kérjük tanulmányozd át a rövidebb túra leírását, minden stimmel, az is, hogy majd "fent", a Kaisersteinről átsétálunk a Klosterwappenre. És persze majd az jelent különbséget, hogy ezen a túrán nem libegővel jövünk le. Túratáv 12,6 km, 1214 méteres szintkülönbség, szintidő 8 óra 3 perc. A szintidő iszonyatosan kényelmes, nem kell sietni, a láncos részen eleve tilos. Lehet majd hüttézni, fotózni. Hasonlóan a rövid távot választókhoz, a rövid távosokkal megegyező helyre, a kocsidhoz, ill. a téged hozó és vivő telekocsihoz, ill. a buszmegállóhoz érsz vissza. Vagyis a családon vagy társaságon belül is választhatsz, hogy a rövidebb vagy hosszabb távnak vágsz neki. A túra teljesítői tanúsítványt kapnak. 

 

 
Utazás: bármely sarkában laksz az országnak, jelentkezz nyugodtan. Telekocsikat szervezünk. Senki nem marad otthon. Fizetned csak akkor kell, ha az utazásod megoldott. 
Összehozzuk az autójában üres helyeket felajánló békéscsabai sofőrt a kecskeméti utassal, a debrecenit a Miskolcról jövő túrázóval, a székesfehérvárit a Győrből érkezővel, a Gödöllőn lakó túrázót Budapestről startoló autóssal. Stb. A telekocsiban a szabad helyeket felajánló sofőrök egységes 6990 Ft/fő (oda-vissza) költséghozzájárulást kapnak az utasaiktól. 


Igény esetén nulladik napi szállás
"Mennénk, de Szegedtől Ausztria messze van"
-
Aki kéri, annak a túra előtti éjszakára foglalunk szállást az osztrák határ közelében, Mosonmagyaróvár térségében. A Szigetközben 1, 2, 3, 4 és 5 ágyas szobákat vagy sátras szállást foglalunk (a vendégszobás szállás díja 3500-4000 Ft/fő, a sátrazás jellemzően 1500 Ft/fő).

- Vagy - ha van kedvetek kenuzni egyet - már gyertek el a túra előtti napon reggel, érjetek 10 órára a Szigetközbe és kezdj(etek) egy szigetközi vízitúrával, (www.vizitura.eoldal.hu), a vízitúra után töltsd a Szigetközben a teljesítménytúra előtti éjszakát.

 

 

A választható távok kapcsán 
ausztria-tura-osztrak-tura-schneeberg-15-felfele.jpg
A túra nem egy hasonló távolságú séta a Budai-hegyekben. A túra távolsága a "kemény" teljesítménytúrázóknak "bakfitty". Egy Gerecse 50-esnek a hosszabb túra is lájtos, egy Kinizsi 100-asnak a túra pedig maximum egy bemelegítés, néhány órás kardióedzésecske valami izmosabb táv előtt. De. Aki nem szokott túrázni, annak a hosszabb túra 1000 métert meghaladó szintkülönbsége - fokozatosság nélkül - sok lehet. Érdekes módon a túra nem a combodnak, hanem (ha átlagosnak tekinted magadnak) a talpizmoknak és bokaszalagoknak lehet fárasztó. Jöhet bárki az íróasztal és a számítógép mögül is felpattanva, de az elégedjen meg a rövidebb távval és kisebb
szintemelkedéssel. Használja ki / használd ki, hogy 870 méteres magasságból 1210 méteres tengerszint feletti magasságban lehet jönni libegővel, ill. lefelé is megspórolható durván 300 méter szintkülönbség. Összegezve. Aki most éppen nincs legalább közepes kondiban, annak a rövidebb távot javasoljuk, de azt jószívvel. Könnyűségre-nehézségre a túra kb. olyan, mintha egy napon belül kétszer mennél le Dobogókőről a Lukács-árokban, majd jönnél fel a Rám-szakadékon keresztül Dobogókőre. 

 

Regisztráció és itiner kiosztása a hosszú túrásoknak 9:00 és 10:30 között a rövid túrásoknak 9:30 és 11 óra között. A találkozás helyét a jelentkezőknek e-mailben küldjük. 

E-mailben fotóval illusztrált kalauzt küldünk neked, így a "tetthelyen" nem kell majd keresgélned minket, kb. 2 mp. alatt fel fogsz fedezni egy magyar rendszámú, fehér Toyota Avensis kombit, narancs színű HÁTIZSÁKKAL a tetején!! 

(Mindenkit tisztelettel kérünk, hogy a túra idején az alkoholfogyasztástól tartózkodni szíveskedjen.)

 

 

 
 
 

Nevezési díj és a libegő költsége

  • a nevezési díj: 2990 Ft
  • a rövid távot választók 870 méteres magasságból 1210 méterre libegővel jönnek fel és a túra végén libegővel mennek le. A libegő díját a nevezési díj nem tartalmazza, felnőtteknek a retúrjegy 10 euró, a gyerekjegy 9 euró.  


 

Hívj, hívjon (+36) 209 342 760 vagy írjon schneeberg_gyalogtura@yahoo.com

 

 

Nevezés az osztrák teljesítménytúrára 
A részvételi és általános szerződési feltételeket kérjük, hogy a nevezést megelőzően a honlapon olvasd el, különös tekintettel a veszélyekre és a kockázatok viselésére, ill. arra, hogy a túrán mindenki a saját felelősségére vesz részt. Már itt felhívjuk a figyelmet a szemetelés szigorú tilalmára stb., majd a schneeberg_gyalogtura@yahoo.com e-mail címre várjuk vissza a kitöltött nevezési lapot.

A teljesítménytúrán ELŐZETES nevezéssel tudsz részt venni. Kérjük a nevezéseket minél hamarabb leadni. Az utolsó héten is lehet nevezni, de ekkor a nevezés díja fejenként 1000 Ft-tal magasabb. A nevezési díj a teljesítménytúra előtti napon és a túra napján, ill. a helyszínen pedig 1500 Ft-tal magasabb. 
Kérjük, hogy az "Ajánlások...." (tartalmilag "Mit kell hozni") menüpontot is nézd át, különös tekintettel a túrabakancs, zokni, naptej, napszemüveg, 
sapka, túrabot, fejlámpa, réteges öltözködés, esőkabát, sál, kesztyű, sok folyadék részekre.
A túrabot különösen lefelé jövetben elképesztően jól fog jönni. Túrabotot tudsz tőlünk bérelni (620 Ft/pár/nap), de jobban megéri neked ha veszel magadnak. Figyelem! A terep az időjárás függvényében lehet csúszós, erre, mint veszélyforrásra hatványozottan oda kell figyelni. Fontos a túrabakancs. A lejövetel edzőcipőben, uram bocsá' szandálban, a bokaficam lehetőségét hordozza. 

 

 

A nevezési díj utalása
Az utaláshoz az adatok:
Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007
A megjegyzés rovatba a nevedet vagy a veled teljesítménytúrázók neveit NE írd be. A nevedet amúgy is látjuk az utalás adatai között. De a megjegyzés rovatba feltétlenül írd be, mégpedig irányítószámmal számlázási címet. És írd be a teljesítménytúra a helyét (Schneeberg)!
Mutatjuk példán keresztül: 
1139 Budapest, Róbert Károly körút 112., 
 Schneeberg. Ha nem fér ki a közlemény rovatban ennyi karakter, akkor rövidítsd így:

1139 Bp., Róbert K. krt. 112., Schnee
 

 

Letöltések száma: 815. Módosítva: 2017.05.17