Jókai Mór Kerékpáros Emlék- és Teljesítménytúra (Új! 80MTB, Erdély!)





Túrabeszámolók (0 db)vissza a listáhozJelmagyarázat

RendezõErdélyi Kárpát-Egyesület - Kolozsvár 1891
Szima Márton elnök
Levélcím: Cluj-Napoca, Str. Cardinal Iuliu Hossu nr. 20. sz. 13. lakrész
Telefon: +40 766 703575
e-mail: info@ekekolozsvar.ro
honlap: http://www.ekekolozsvar.ro
 
RendezõBranea Róbert
Telefon: +40 723-400496
e-mail: kett@ekekolozsvar.ro
honlap: http://www.ekekolozsvar.ro/jokaibringa
 
honlap: http://www.ekekolozsvar.ro/jokaibringa

Jókai Mór Kerékpáros Emlék- és Teljesítménytúra 80MTB kerékpáros
1
2016.05.07 MTB Nappal

Kolozsvár / KMDSZ-székház (RAJT) - Monostor / Egyesülés (Unirea) Sporttelep (1. EP) - Bükki Silva Kemping (2. EP) - Sáros-bükk - Adrenalin Park/Mikesi házak (3. EP) - Hordós-kút (4. EP) - Túri-hasadék (5. EP) - Szind / Unitárius Paplak (6. EP) - Tordai-hasadék (7. EP) - Curmătura-nyereg (8. EP) - Várfalva / Községháza (9. EP) - Csegez - Székelykő-nyereg (10. EP) - Torockószentgyörgy / Unitárius Lelkészi Hivatal (11. EP) - Torockó / Koccintó Bár (CÉL)

Rajt: Kolozsvár / KMDSZ-székház (Avram Iancu (volt Petőfi) u. 21.)
Cél: Torockó / Koccintó Bár
Indítás: 7:00-7:30 óra Nevezési díj: 30 RON Táv (térképen): 80,25 km Szint (térképen): 2061 m Szintidõ: 9-12 óra MTSZ pontszám: 121,2 TTT pontszám: 71

Oklevél Kitûzõ Ital Szendvics Meleg étel Szállás a rajtnál Szállás a célnál Ivóvíz a rajtnál Ivóvíz a célnál

2016-ban először hirdeti meg az Erdélyi Kárpát Egyesület – Kolozsvár 1891 a Jókai Mór Kerékpáros Emlék- és Teljesítménytúrát, Kolozsvár–Torockó útvonalon, 2016. május 7-én, szombaton.
Online nevezés: www.ekekolozsvar.ro/jokaibringa

A túra minősítése: nehéz, csak terep-kerékpározásban kellő gyakorlattal rendelkező, tapasztalt és edzett jelentkezőknek ajánljuk!
Az útvonal nagyjából követi az 55 km-es gyalogos teljesítménytúra nyomvonalát, de egyes szakaszoknál eltér ettől, hosszabb résztávokon, de inkább kerékpárbarát terepen haladva.
Az útvonal hossza 80 km, a szintidő 9-12 óra.
Teljes szintemelkedés: 2061 m, teljes szintereszkedés: 1885 m
GPS nyomvonal letölthető: www.gpsies.com/map.do?fileId=dfiyazixfmzdsvbh

Kérjük a résztvevőket, hogy lehetőleg NE késsenek a rajtnál. Amennyiben mégis sikerül elkésni, kérjük telefonon lépjenek kapcsolatba a szervezőkkel a következő telefonszámon: 0755 116251 (KMDSZ-iroda).
Kivételes esetekben engedélyezhetjük az indulást legkésőbb 8.00 óráig, de utána már sajnos nem!
A szervezők a túra résztvevőinek túrazászlót és túrafüzetet biztosítanak, a túrát teljesítőket pedig oklevéllel és kitűzővel fogják jutalmazni. A résztvevők egyes ellenőrző pontoknál (3. EP és 9. EP) folyadékot és energiacsomagot kapnak, illetve szendvicseket fogyaszthatnak (6. EP és 9. EP), a túra végén pedig meleg étellel vendégeljük meg őket.
Az ellenőrző pontoknál tanulmányozni lehet a következő ellenőrző pontig vezető szakasz részletes nyomtatott térképét.
Ajánlott minden ellenőrző ponton a megadott nyitvatartási időn belül áthaladni. Amennyiben valaki túl későn érkezik, lehet, hogy már nem találja a helyén a pontbírót, ezért nem tudja majd lebélyegeztetni ellenőrzőlapját az illető ellenőrző ponton. Határesetekben (kisebb késések esetén) érdemes megpróbálni kapcsolatba lépni az esedékes ellenőrző pont pontbírójával!
A túra teljesítését akkor ismerjük el, ha a résztvevő szabályosan nevezett és minden ellenőrző ponton lebélyegeztette ellenőrző lapját.
A túra részben tájvédelmi területen halad, melynek természeti értékeit igyekezzünk megőrizni, hogy ugyanolyan szép maradhasson, mint amilyennek most látjuk.
A túrán mindenki a saját felelősségére indul, a rendezőktől kártérítés semmilyen címen nem igényelhető.
A túraútvonal részletes leírását a Túrakalauz tartalmazza.

A kolozsvári EKE 1998-ban szervezte meg először a Jókai gyalogos emléktúrát Kolozsvár és Torockó között. Azóta ez hagyománnyá vált, évről évre sikerült megszervezni, több távon is. Hogyan választották a szervezők ezt az útvonalat, illetve Jókai Mórt a túra névadójaként? Válaszként idézzünk részleteket Kuti Márta „Jókai az Egy az Isten földjén” című írásából (megjelent a Látó folyóirat 2006. júliusi számában).

 

Letöltések száma: 437. Módosítva: 2016.04.18