BRM 400 - Aquincum-Quadrata-Aquincum (Előnevezés!, országúti)





Túrabeszámolók (1 db)vissza a listáhozJelmagyarázat

RendezõAudax Club Parisien
honlap: http://www.audax-club-parisien.com
 
RendezõSzékely-Molnár Ákos
Telefon: (20) 211-8808
e-mail: szmakos@yahoo.com
honlap: http://www.brmturak.hu
 

BRM 400 - Aquincum-Quadrata-Aquincum
3
2014.05.24 - 2014.05.25 K Nappal Éjjel

Budapest - Zsámbék - Bicske - Lovasberény - Székesfehérvár - Iszkaszentgyörgy - Bodajk - Bakonycsernye - Dudar - Csesznek - Gic - Lovászpatona - Tét - Enese - Lébény - Kunsziget - Győrladamér - Győr - Bábolna - Komárom - Lábatlan - Esztergom - Visegrád - Szentendre - Budapest

Rajt:Cél: Budapest
Indítás: 5:00-6:00 óra Nevezési díj: 1500 Táv (térképen): 411 km Szint (térképen): 1781 m Szintidõ: 27 óra MTSZ pontszám: 223,3

Oklevél

BRM 200-300-400-600 túrákhoz: Nevezési díj: 1500 Ft/fő (medál igénylés esetén 3500 Ft/fő). Egyénileg és csoportosan is lehet teljesíteni a túrát. Az alapdíj egy oklevelet tartalmaz. A 3500 Ft-os nevezési díj pedig az oklevél kívül az Audax Club Parisien hivatalos medálját is tartalmazza. (Ezt később, postai úton küldjük el.)
Minden BRM túrához: Esőnap nincs. Extrém időjárás veszélye esetén a túra - a honlapon meghirdetett - új időpontban kerül megrendezésre. Amennyiben az új időpont nem felel meg a nevezőnek, akkor a nevezési díjat visszafizetjük. A rajt és a cél pontos helyszíne a rendezői honlapon lesz megtalálható. Csak előnevezésre van lehetőség! (Határidő: legkésőbb a túra előtt 7 nappal.)
A túra egyénileg és csoportosan is teljesíthető. A túra önellátó jellegű! Szervizautó nincs, de általában közel esik valamelyik vasútvonal, tehát ha valaki úgy dönt, hogy „vége”, akkor könnyen vissza tud jutni a starthoz. Szolgáltatás útközben nincs, az igazolólapon megadott helyeken bélyegezni kell. Fejvédő használata ajánlott! Éjszaka első és hátsó lámpa, valamint láthatósági mellény használata kötelező! A túra nem lezárt útvonalakon halad, a KRESZ szabályainak betartása kötelező!
Térkép: Magyarország autóstérképe. A túrákhoz részletes útvonalleírást biztosítunk.
A túra a Párizs-Brest-Párizs teljesítménytúra kvalifikációs eseménye, de attól függetlenül is teljesíthető.

Kedves Biciklis Barátaink!
Ezúton szeretnénk Benneteket meghívni a magyarországi BRM sorozatra. A BRM (Brevets de Randonneurs Mondiaux) egy országúti kerékpáros teljesítménytúra-sorozat, melynek elsődleges célja az, hogy a Paris-Brest-Paris (PBP) teljesítménytúrához biztosítson kvalifikációs eseményeket. A PBP népszerűségének fokozódásával a BRM-ek önálló életre keltek és ma már a kerékpáros turizmus egyik úttörő teljesítménytúra-sorozatává váltak. Ennek megfelelően a négyévente megrendezésre kerülő Paris-Brest-Paris közötti években is rendeznek ilyen eseményeket, méghozzá nagyobb számban és sok esetben hosszabb útvonalakon. A PBP a világ legrégebbi versenye, mely először 1891-ben került megrendezésre. Egykor profi kerékpárverseny volt, ma azonban kizárólag teljesítménytúrázóként lehet rajta részt venni. Bizonyára ennek is köszönheti, hogy az idők folyamán a világ legnépszerűbb hosszútávú teljesítménytúrájává vált. Ennek megfelelően Európán kívül is számos országban rendeznek BRM-eket, köztük Szingapúrban, Brazíliában, vagy akár Üzbegisztánban.
A PBP népszerűségét hűen tükrözik a túra statisztikai adatai. Legutóbbi megrendezésekor, 2011-ben 55 országból több, mint ötezren vettek rajta részt, akik összesen mintegy 5 millió kilométert tettek meg a négy nap alatt. A magyarországi BRM sorozat öt távból (200, 300, 400, 600, 1400 km), és hét teljesítménytúrából áll. Ezeken természetesen a Paris-Brest-Paris teljesítménytúrától függetlenül is részt lehet venni. Aki az 1400-as kivételével az összes távon végigmegy, az a kiírás értelmében a super randonneur címben részesül.
Székely-Molnár Ákos

További információ: www.grandrandonneurs.hu, www.brmturak.hu

 

Letöltések száma: 1143. Módosítva: 2014.04.17