Teknős Béka 25/15 - TEGYOT/TEDOT teljesítménytúra Velence (Előjelentkezés!)





Túrabeszámolók (3 db)vissza a listáhozJelmagyarázat

RendezõFejér Megyei Természetbarát Szövetség
Levélcím: 8000 Székesfehérvár, Piac tér 12-14.
honlap: http://www.fejer-tura.hu
 
RendezõTermészetjáró Fiatalok Szövetsége
honlap: http://www.tfsz.hu
 
honlap: http://tedot.hu

Teknős Béka 25 - TEGYOT/TEDOT teljesítménytúra
24
2013.07.04 Gy Nappal

Velence - Panoráma út - Bence-hegy - Szintezési ősjegy - Nadap - Likas– kő - Angelika-forrás - Bodza-völgy - Hurka-völgy - Pandúr-kő - Kocka-kő - Barlang-kút - 48-as honvéd emlékmű - Szúnyog-sziget

Rajt: Velence, Liget Kemping (Kis u. 1.)
Cél: Szúnyog- sziget (Szúnyogszigeti Halászcsárda)
Indítás: 7:00-7:30 óra Nevezési díj: 600 Táv (térképen): 25 km Szint (térképen): 540 m Szintidõ: 7 óra MTSZ pontszám: 48,5 MSTSZ pontszám: C30/7

Oklevél Kitûzõ Ital Édesség Csomagmegõrzés Ivóvíz a rajtnál Ivóvíz a célnál

Teknős Béka 15 - TEGYOT/TEDOT teljesítménytúra
24
2013.07.04 Gy Nappal

Velence - Panoráma út - Bence-hegy - Szintezési ősjegy - Nadap - Angelika-forrás - Bodza-völgy - Hurka-völgy - Barlang-kút - 48-as honvéd emlékmű - Szúnyog-sziget

Rajt:Cél: Velence, Liget Kemping
Indítás: 7:00-7:30 óra Nevezési díj: 600 Táv (térképen): 17,8 km Szint (térképen): 340 m Szintidõ: 6 óra MTSZ pontszám: 33,5 MSTSZ pontszám: D22/6

Oklevél Kitûzõ Ital Édesség Csomagmegõrzés Ivóvíz a rajtnál Ivóvíz a célnál

Mindkét távhoz:
A TEGYOT/TEDOT találkozón nem résztvevő egyéni túrázók csak előzetes jelentkezéssel indulhatnak, helyszíni nevezés nincs! Előnevezés július 1-ig a jozsef.pinter@pannomail.hu e-mail címre.

Teknős Béka 18,25 Teljesítménytúrák XXIV. alkalommal megrendezet Természetjáró Gyerek és Diákok Országos Találkozón a Fejér Megyei Természetbarát Szövetség teljesítménytúrát szervez 18,25 km távokon 2013. július 4-én, csütörtökön a Velencei-hegység legszebb részéire.

Rajt: Velence, Liget Kemping (Kis u. 1.)
Cél: Szúnyog- sziget (Szúnyogszigeti Halászcsárda)
Útvonalak: 18 km: Velence - Panoráma út - Bence-hegy - Szintezési ősjegy - Nadap – Angelika-forrás - Bodza-völgy- Hurka-völgy - Barlang-kút – 48-as honvéd emlékmű – Szúnyog-sziget
Az indítási idő: 7.00-7.30 (8.00) óra között
Úthossz: 17,8 km Szint : 720 m Szintidő : 6 óra
25 km: Velence - Panoráma út - Bence-hegy - Szintezési ősjegy - Nadap – Likas– kő - Angelika-forrás - Bodza-völgy- Hurka-völgy - Pandúr-kő - Kocka-kő - Barlang-kút – 48-as honvéd emlékmű – Szúnyog-sziget
Az indítási idő: 7.00-7.30 (8.00) óra között
Úthossz : 25 km Szint : 618 m Szintidő : 7 óra
Minden távhoz: Előnevezés szükséges, július 1-ig jozsef.pinter@pannomail.hu e-mail címre.
Díjazás: Oklevél, Kitűző
Szolgáltatások: Ital, Édesség.
Nevezési díj mind két távon 600 Ft.
Rajtból 8.00 óráig ellehet indulni,de a Cél 14:30 órakor bezár.
A Szúnyogszigeti hajó állomásról lehetőség van hajóval átkelni Agárdra,a jegy ára 400 Ft.
A túra egy kis szakasz kivételével végig jelzet turista úton halad. A jelzetlen utat szalaggal jelöljük ki. Felhívjuk a túrázok figyelmét az útvonalról letérni tilós!
Szervező:   Pintér József Tel:(20) 593-1653 e-mail: jozsef.pinter@pannonmail.hu

XXIV. TEGYOT – TEDOT VELENCE (Velence)
2013. június 30. - július 5.



A Találkozó időbeosztása:
2013. június 30. (vasárnap): csapatok érkezése, regisztráció, nyitóünnepség,
Éjszakai természetjáró tájékozódási túraverseny
2013. július 1. (hétfő): pihenés, Kirándulás a Vértesi Natúrparkba, közben Elméleti verseny
2013. július 2. (kedd): Nappali természetjáró tájékozódási túraverseny,
Környezetvédelmi és modellrepülős bemutató
2013. július 3. (szerda): Városismereti verseny Székesfehérváron,
Látogatás a székesfehérvári Terkán Lajos Bemutató Csillagvizsgálóban.
2013. július 4. (csütörtök): Teljesítménytúra a Velencei-hegységben
záróünnepség
2013. július 5. (péntek):hazautazás

A rendezvény formája: Nevében találkozóról van szó, amelyet a szabadidős és kulturális programokban kívánunk erősíteni, de az egész rendezvénynek keretet adnak a versenyszámok, amelyek igazán izgalmassá teszik a TEGYOT/TEDOT-ot. A versenyben 3-5 fős csapatok vehetnek részt, a csapatok összetétele nem változhat a rendezvény során.
Résztvevők köre: TEGYOT: Általános iskolai korosztály és kísérőik. A verseny résztvevői a rendezés évében legfeljebb a 15. életévüket betöltő gyerekek, de csak a 8. évfolyamig bezárólag. TEDOT: Középiskolai korosztály és kísérőik. A verseny résztvevői általában a 9-12. évfolyam tanulói, de ahol középfokú 13., 14. évfolyam is van, ott ezek a tanulók is, de kizárólagosan a rendezés évében 21. életévüket betöltő diákok.
Kísérő kategória: Lehetőséget szeretnénk biztosítani azon diákok számára, akik most ismerkednek a tájékozódási versenyekkel, hogy tanári vagy szülői kíséret mellett teljesítsék az egyes versenyszámokat. Ebbe a kategóriába várjuk a családokat is (1 vagy 2 felnőtt és minimum két gyermek). A versenyen való részvétel jogosultságának igazolása az érvényben lévő diákigazolványokkal vagy iskolalátogatási bizonyítványokkal lehetséges. Ezt ellenőrizni fogjuk!
Megvalósítás módja: Az egyes versenyszámokat a Természetjáró Fiatalok Szövetsége által készített szabályzat alapján szervezzük meg. A legfontosabb tudnivalók jelen programfüzetünkben olvashatók, a teljes változat pedig a www.tfsz.hu és www.fejer-tura.hu oldalakon keresztül érhető majd el.
Közlekedés, helyszín: Velence jól megközelíthető vonattal. A Székesfehérvár és Budapest között közlekedő személyvonatok megállnak itt. A tábor (Liget-Velence Kemping és Tábor) bejárata a vasútállomástól kb. 50 méter.
Szabadidős és kulturális programok: A szállástól nem messze található több szabad strand, illetve egy élményfürdő. Velencének számos látnivalója van a közelben. A találkozót környezetvédelmi bemutató, modellrepülős bemutató, kézműves foglalkozások, sárkányhajózás és egyéb énekes, táncos előadások fogják színesíteni.
Általános szabály: Alapvető elvárás a természetjáró értékrend elfogadása. A tábor ideje alatt a dohányzás, alkohol- és drogfogyasztás tilos! A csoportok csak az intézmény felé kapcsolattal rendelkező felnőtt kísérővel érkezhetnek, aki a csapat viselkedéséért felelős. A szervezők igyekeznek nagy odafigyeléssel megtervezni a programot, a versenyszámokat. A rendezvényeken mindenki saját felelősségre vesz részt, az esetlegesen előforduló balesetekért a szervezők felelősséget nem vállalnak, tőlük kártérítés semmilyen jogcímen nem követelhető!
Részvételi költség: A nevezési díj mindenkinek egységesen 13 000 Ft sátorban, 18 000 Ft kőházban, amely tartalmazza az étkezések díját is! Határidőn túli nevezés esetén 15 000 Ft sátorban és 20 000 Ft kőházban a részvétel díja! Nevezési határidő: 2013. március 15 – május 31.

A www.tfsz.hu és www.fejer-tura.hu oldalakon folyamatosan frissíteni fogjuk a találkozóval kapcsolatos információkat, ugyanakkor ha valakinek további kérdései lennének, vagy segítségre van szüksége, akkor írjon a csorvasi.robert@gmail.com email címre, vagy hívja a 06 20 568 6809-es telefonszámot (munkanapokon csak 14 óra után).

 

Letöltések száma: 1542. Módosítva: 2013.06.24