Bozótmíves Túlélőverseny (BOMIT)





Túrabeszámolók (0 db)vissza a listáhozJelmagyarázat

RendezõBozótmíves.hu (BOMIT)
Csurgó Sándor
Telefon: +36 20/420-4196
e-mail: kapcsolat@bozotmives.hu
honlap: http://www.bozotmives.hu
 

Bozótmíves Túlélőverseny (BOMIT)
3
2012.06.22 - 2012.06.24 Gy Nappal Éjjel

túlélőverseny

Rajt:Cél: Bakonyi Sobri Jóska Kalandpark (Kislőd, Veszprém megye)
Indítás: 16:00-22:00 óra Nevezési díj: 10000 Táv (térképen): 0 km Szint (térképen): 0 m Szintidõ: 20 óra

Ital Csomagmegõrzés Szállás a rajtnál Szállás a célnál Ivóvíz a rajtnál Ivóvíz a célnál Mosdási lehetõség a rajtnál Mosdási lehetõség a célnál

Verseny információk

Túlélőversenyünk rövidített elnevezése: BOMIT, azaz Bozótmíves Túlélőverseny. Versenyünkkel szeretnénk megismertetni kedvelt hobbinkat minden olyan érdeklődővel, aki szeretne egy kis bepillantást nyerni a természetben való boldogulás "művészetébe".

A feladatokat úgy állítottuk össze, hogy a résztvevők lemérhessék elméleti és gyakorlati tudásukat egyaránt. Fontos szempont volt továbbá, hogy a versenyen bárki, aki a téma iránt érdeklődik és egészségi állapota lehetővé teszi, elindulhasson testi épsége ésszerűtlen kockáztatása nélkül.
Ebből kifolyólag a résztvevőknek nem kell tábort építeniük és kint aludni a szabadban.

18 év feletti hölgyek és urak egyaránt bátran indulhatnak a versenyen, a részvétel és a feladatok teljesítése nem igényel különleges képességeket.

A versenyen a résztvevők 3 fős csapatokban indulhatnak.

A verseny maximális ideje 20 óra, a starttól a célba érkezésig. A rendelkezésre álló idő alatt a csapatoknak számos őrzött és néhány em őrzött ellenőrző pontot kell felkeresniük a verseny során. Az őrzött pontokon pontőrök várják a csapatokat, akik kiadják és ellenőrzik a feladatokat és azok végrehajtását.

A verseny sikeres teljesítéséhez elengedhetetlen a térkép és tájoló helyes használatának ismerete. Szeretnénk azonban megjegyezni, hogy ez a verseny nem csupán egy tájékozódási verseny és egy teljesítménytúra kombinációja. A fizikai kihívás (nem fekvőtámaszra gondolunk) mellett a résztvevőknek számos elméleti és gyakorlati feladatot kell megoldaniuk, amelyek ténylegesen a túlélés témaköréhez kapcsolódnak (pl. tűz, víz, élelem, menedék, stb.). Ebből adódóan egyáltalán nem biztos, hogy az fog győzni, aki a legnagyobb távolságot a leggyorsabban teljesíti.
Hogy segítsünk a felkészülésben összegyűjtöttük néhány hasznos könyv és weboldal címét, amit majd itt tekinthetsz meg, de előtte még olvass tovább.

Kötelező felszerelések: évszaknak és időjárásnak megfelelő öltözet, csapatonként minimum 1 db feltöltött mobiltelefon, derékalj+hálózsák, kulacs, (fej)lámpa, tájoló, csapatonként minimum 1 kés

Ajánlott felszerelések: kamásli, csapatonként 1 EÜ csomag, A Bakony turistatérképe (déli rész), Cartographia 3., tollak/filcek, vonalzó, víz (max. 2 l/fő), evőeszköz+edény

A felsorolt felszerelési tárgyakon kívül természetesen mindenki azt visz magával, amit csak akar, a tiltott felszereléseken kívül.

Tiltott felszerelések: GPS vagy bármilyen más(!) navigációs eszköz az iránytűn, ill. tájolón kívül

Az idei verseny bázisa (start, cél, szállás), a Bakonyi Sobri Jóska Kalandparkban lesz (Kislőd, Veszprém megye).

Megközelítés

A kalandpark Kislődön van. Autóval, vonattal egyaránt könnyen megközelíthető (térkép). A kislődi vasútállomástól pár száz méterre van a kalandpark. Parkolási lehetőség van. A kalandparkon belül étterem is üzemel. A verseny után zuhanyozási lehetőség biztosított!

A részvételi díj a következőket tartalmazza:
  • a versenyen való indulás jogát,
  • a célba érkezés után 1 kiadós adag egy tál ételt minden résztvevőnek,
  • 2 éjszakára (péntek-szombat) szállást és a vizesblokkok használatát a Kalandpark kempingjében (saját sátor+derékalj+hálózsák!),
  • minden indulónak egy kis ajándékot is adunk.
Szeretnénk, hogy a résztvevők a kihíváson, valamint tényleges elméleti és gyakorlati tudásuk lemérésén túl új barátságokat is köthessenek, és természetesen mi is szeretnénk benneteket jobban megismerni, ezért a verseny után minden résztvevőt meghívunk egy kis kötetlen beszélgetésre, ahol baráti körben mindenki elfogyaszthatja jól megérdemelt sörét, kávéját sebei nyalogatása mellett. :)

Értékelés/Díjak
A csapatok teljesítményének értékelése pontozással történik. Az első három helyezett csapatot éremmel is kitüntetjük és a győztes csapat hazaviheti a BOMIT kupát, valamint egyéb értékes díjak is lesznek támogatóinknak köszönhetően.

Órarend (A változtatás jogát fenntartjuk!)

Péntek
  • 16 órától: csapatok érkezése a Kalandparkban található kempingbe
  • 16-22 óráig: regisztráció
Szombat
  • 03 órakor: eligazítás
  • 04 órakor: start
  • legkésőbb éjfélig célba érkezés, majd azokkal akiknek még van ereje baráti beszélgetés, ameddig ki nem dőlünk :)
Vasárnap
    • 10 órakor: Eredményhirdetés
    • 12 órakor: A program zárása


FONTOS! Nevezésed leadása előtt mindenképpen olvasd el a versenyszabályzatot és a részvételi feltételeket is. Valamint ajánljuk figyelmedbe a gyakran ismételt kérdések és válaszok menüpontot is, ha további kérdésed van.

Te is segíthetsz

Ha Te is szeretnéd népszerűsíteni versenyünket, ezzel is segítve a szervezők munkáját, akkor hamarosan letölthető verseny plakátját ragaszd ki a hozzád közeli főiskola, egyetem, vagy más közösség faliújságjára. Természetesen azzal is sokat segíthetsz, ha a verseny honlapjának címét (http://www.bozotmives.hu/tuleloverseny) elküldöd barátaidnak, ismerőseidnek. Ha pedig saját honlapod van, akkor hamarosan megtalálod majd a verseny hivatalos bannerjét, amit könnyedén beilleszthetsz weboldaladba.

Segítségeteket köszönjük! Jó felkészülést és versenyzést!
A szervezők

 

Letöltések száma: 2219. Módosítva: 2012.03.07