Tanúhegyek nyomában 40/20A/20B/ 10 (rajthely változás!





Túrabeszámolók (49 db)vissza a listáhozJelmagyarázat

RendezõÚtvonalkövetők Klubja (UKK)
e-mail: utvonalkoveto@gmail.com
honlap: http://utvonalkovetok.hu/
 
RendezõGász Katalin
Levélcím: 1116 Budapest, Temesvár u. 2.
Telefon: (70) 375-7728
e-mail: katog@freemail.hu
 
RendezõSzent Jakab Zarándok Egyesület
 

Tanúhegyek nyomában 40
9
2009.11.28 Gy Nappal

Badacsonytomaj - Badacsony, Kisfaludy kilátó - Szigligeti vár - Szent György-hegy - Csobánc, vár - Tóti-hegy - Gulács - Badacsonytomaj

Rajt:Cél: Badacsonytomaj, Általános Iskola
Indítás: 7:00-9:45 óra Nevezési díj: 1000 Táv (terepen): 42,3 km Szint (terepen): 1609 m Szintidõ: 12 óra MTSZ pontszám: 95,5 MSTSZ pontszám: B58/11

Oklevél Kitûzõ Ital Szendvics Édesség Csomagmegõrzés Szállás a rajtnál Szállás a célnál Ivóvíz a rajtnál Ivóvíz a célnál Mosdási lehetõség a rajtnál Mosdási lehetõség a célnál

Tanúhegyek nyomában 20A
9
2009.11.28 Gy Nappal

Badacsonytomaj - Badacsony, Kisfaludy kilátó - Szigligeti vár - Szent György-hegy

Rajt: Badacsonytomaj, Általános Iskola
Cél: Szent György-hegy, Kaán Károly kulcsosház
Indítás: 7:00-10:30 óra Nevezési díj: 1000 Táv (terepen): 19,6 km Szint (terepen): 853 m Szintidõ: 6 óra MTSZ pontszám: 46,5 MSTSZ pontszám: D29/6,5

Oklevél Kitûzõ Ital Szendvics Édesség Csomagszállítás a célba Szállás a rajtnál Szállás a célnál Ivóvíz a rajtnál Ivóvíz a célnál Mosdási lehetõség a rajtnál

Tanúhegyek nyomában 20B
2
2009.11.28 Gy Nappal

Szent György-hegy - Csobánc, vár - Tóti-hegy - Gulács - Badacsonytomaj

Rajt: Szent György-hegy, Kaán Károly kulcsosház
Cél: Badacsonytomaj, Általános Iskola
Indítás: 9:00-11:30 óra Nevezési díj: 1000 Táv (terepen): 23,4 km Szint (terepen): 829 m Szintidõ: 7 óra MTSZ pontszám: 51,5 MSTSZ pontszám: C31/7

Oklevél Kitûzõ Ital Szendvics Édesség Csomagszállítás a célba Szállás a rajtnál Szállás a célnál Ivóvíz a rajtnál Ivóvíz a célnál

Tanúhegyek nyomában 10
1
2009.11.28 Gy Nappal

Szent György-hegy

Rajt: Kisapáti, Művelődési Ház, Kossuth u. 66. (GPS: N46.84378 E17.46586)
Cél: Szent György-hegy, Kaán Károly kulcsosház
Indítás: 9:00-11:30 óra Nevezési díj: 800 Táv (terepen): 11,1 km Szint (terepen): 557 m Szintidõ: 5 óra MTSZ pontszám: 28

Oklevél Kitûzõ Ital Szendvics Csomagmegõrzés Szállás a rajtnál Szállás a célnál Ivóvíz a rajtnál Ivóvíz a célnál

Az útvonal érinti a Öt kápolna a Szent György-hegyen túramozgalom hét igazolópontját (a maradék kettő is könnyen megközelíthető a célból). A mozgalom füzete letölthető a TúraBÁZISról vagy a Magyarországi Kárpát Egyesület honlapjáról.

Minden távhoz:
Kisapáti és badacsonytomaji lakosoknak, TTT és TTB tagoknak, valamint csoportos nevezés esetén (min. 10 fő) 100 Ft/fő kedvezmény a nevezési díjból.
A túra útvonala, a korábbi rendezésektõl eltérõen, kötelezõ! Az összes ellenőrzőpont érintésének igazolása, a sikeres teljesítés elismerésének és a díjazásnak feltétele.
Napkelte: 07:12, napnyugta: 16:03.

Szálláslehetõség a badacsonytomaji iskolában (péntek és szombat éjjel). Alvás ágybetéteken, csak hálózsák szükséges. Meleg víz, WC van. Ár: 1000 Ft/fő/éj. Mivel az ágybetétek száma korlátozott, mindenképp érdeklődj Gász Katánál a túra előtt! (Ha nincs több matrac, akkor derékaljat is szükséges hozni.)
Szent György-hegyi kulcsosház: szállás csak péntek éjjel. Alvás ágyban, hálózsák szükséges. Hideg víz, kinti "WC". Ár: 1500 Ft/fő. Mivel a férőhelyek száma korlátozott, kérjük, érdeklődj!

A túra napján reggel 8-tól délutánig kisbusz közlekedik a badacsonytomaji és a Szent György-hegyi rajt-cél között, az igényeknek és a kapacitásnak megfelelően. Hozzájárulás a benzinköltséghez: 300 Ft/fő.

Szolgáltatások: Édesség, a kulcsosházban és a badacsonytomaji iskolában hideg étel és tea. A résztvevők a túra után 15% kedvezménnyel fogyaszthatnak a badacsonytomaji cél közelében lévő Lacus Pelso pizzériában.

Térkép, szintmetszet, gps track, táv- és szintadatok, stb. a túra honlapján
Térkép: Balaton turistatérkép (Cartographia turistatérkép-sorozat 41.)
A túra támogatója a Cartographia Kft.


Tudnivalók

Kedves Túratársunk!

Szeretnénk, ha mindenki jól érezné magát (még mi magunk is), és jó lenne engedélyt, támogatást kapni a hatóságoktól a túra megrendezéséhez jövőre is. Ennek érdekében jött létre az alábbi "szabályzat", amelynek megértését és betartását elvárjuk Tőled!

* Ne térj le az útvonalról! A túra útvonala kötött. Ennek több oka is van, a legfontosabb az, hogy az útvonal sok helyen védett területen halad, és a túra csak a kijelölt útvonalra kapott engedélyt. Ha a természetvédelmi területen érvényes szabályokat nem tartod be, azért minket vonnak majd felelősségre. Az útvonal követését a térképvázlaton, leíráson és a turistajelzésen kívül szalagozással is segítettük, ahol azt szükségesnek láttuk. Mi megtettük a magunkét, a tájékozódás a Te feladatod! (A kijelölt útvonalat azért sem célszterű elhagyni, mert a seprű is ezen halad. Ha bajba kerülsz, és a seprű nem talál meg, nem is tud segíteni Rajtad.)

* Ne hagyj ki ellenőrzőpontot! Ahhoz, hogy a túra végén díjazásban részesülj, a választott távodra jutó összes ellenőrzőponton át kell haladnod, a működő feltételes ellenőrzőpontokon is! A pontokon igazolásokat kell szerezned. Erre érdemes odafigyelned, mert ha akár egy ellenőrzőpontot is kihagysz, nem fogsz díjazást kapni!

* Figyeld az órát! Az összes ellenőrzőpontot annak nyitvatartási idején belül keresd fel, az erre vonatkozó táblázatot megtalálod. A szintidőt komolyan fogjuk venni. Ha váratlan esemény (pl. tornádó, földrendés, jégeső) következik be, dönthetünk úgy, hogy megemeljük a szintidőt. Ez esetben a pontőrök próbálnak majd időben tájékoztatni. Az ellenőrzőpontok 7 km/h sebességre nyitnak és a szintidőhöz igazodva zárnak. Ha gyorslábú vagy, indulj kicsit később, hogy be tudd szerezni az összes igazolást!

* Vigyázz az igazolólapodra! Ne hagyd, hogy az igazolólapod nélküled próbálja teljesíteni a túrát! Ha egy igazolólap a tulajdonosa nélkül próbál egy ellenőrzőponton megjelenni, a kedves pontőrök feltartóztatják az elbitangolt papirost, amíg gazdája utol nem éri. Nem annyira kedves pontőrök ki is zárhatják a gondatlan túrázót.

* Ne szemetelj! Általánosabban megfogalmazva: felelősségteljes, kulturált magatartást várunk el Tőled. Ebbe beletartozik, hogy a túrán tilos szemetelned, és semmilyen más módon sem szabad kárt tenned a természetben (tűzrakás, virágszedés, egyebek). A frissítőpontokon ki lesz helyezve néhány műanyag zsák, de arra kérünk, ha erődből telik, mégiscsak vidd el a szemeted egy lakott területen lévő kukáig, és abba hajítsd!
* Ne dohányozz! Ne zavard dohányfüsttel túratársaidat. A legjobb az lenne, ha egyáltalán nem gyújtanál rá. Ha ez kivitelezhetetlen, menj távol mindenkitől! Az ellenőrzőpontok 100 méteres körzetében és csoportosan túrázók szagláskörzetében semmiképpen ne dohányozz!

* Szólj, ha eltűnsz! Ha úgy döntesz, hogy feladod a túrát, vagy útközben mégis a rövidebb távot választanád, kérünk, jelezd ezt a rendezőknek valamilyen módon: telefonon, személyesen a pontőröknek, vagy egy továbbinduló túratársaddal is megüzenheted, a rajtszámoddal együtt. Ha ezt elmulasztod, nem fogjuk tudni, hová lettél.

* Légy óvatos! A túrán előfordulnak nehezen járható, csúszós, veszélyes szakaszok. A Te felelősséges, hogy vigyázz magadra, például csak megfelelő előkészületekkel és felszereléssel vágj neki a kihívásnak. Ha elhoztad a kutyádat, hát légy gazdája: vigyázz rá is és a veszélyes helyeken ne engedd rohangálni. Baj esetén segíts másoknak, és kérj segítséget! Még akkor is hívj fel minket, ha nem nekünk kell segítenünk, mert mindenképp tudnunk kell, hogy mi történt és kivel. A 40-es és a 20B távok résztvevőit kérjük, hozzanak magukkal működő lámpát.

 

Letöltések száma: 11248. Módosítva: 2009.11.26