Kuglófkereső teljesítménytúra és túraverseny (Új!)





Túrabeszámolók (10 db)vissza a listáhozJelmagyarázat

RendezõVölgység Turista Egyesület
Levélcím: 7355 Nagymányok, Petőfi u. 114.
e-mail: tura@volgyseg-te.hu
honlap: http://www.volgyseg-te.hu/
 
RendezõBischof Tamás
Telefon: (74) 452-088, (30) 450-2439
 
RendezõKult Imre
Telefon: (74) 452-700, (70) 610-9971
 
honlap: http://www.volgyseg-te.hu

Kuglófkereső teljesítménytúra
1
2008.06.21 Gy Nappal

Váraljai parkerdő, Farkas-árok és az azt övező gerincek

Rajt:Cél: Váraljai Ifjúsági Tábor
Indítás: 8:30-10:00 óra Nevezési díj: 300 Táv (térképen): 12 km Szint (térképen): ? m Szintidõ: nincs

Jelvény Ital Szendvics Édesség Csomagmegõrzés Ivóvíz a rajtnál Ivóvíz a célnál

Kuglófkereső teljesítménytúra és túraverseny
Váralja
2008. június 21.(szombat)

Kedves természetkedvelő túratársak!

A Kelet-Mecsek egyik szép völgyébe hívunk túrázni, a Váraljai-parkerdőbe. Persze szeretnénk, ha tudatos túrázóként ismerkednétek a környékkel. Célunk, hogy egy kellemes túra és talán jó verseny után a váraljai Kuglóffesztivál vidám közönségét gyarapítsátok, és ismerkedjetek ennek kedves falunak a kultúrájával, hagyományaival.

RENDEZŐ: Völgység Turista Egyesület, 7355 Nagymányok, Petőfi u. 114. Honlap. drótposta: tura@volgyseg-te.hu

FŐ TÁMOGATÓ: A jó időjárás, amely tavaly sem hagyott cserben.
TÁMOGATÓINK: Váralja község önkormányzata, Tolna Megyei Természetbarát Szövetség, Interelektronik Canon irodatechnika

MEGKÖZELÍTÉS: Műúton: Bonyhádról Szászvár felé indulva érhetjük el Váralját. A falu déli (felső) végétől egysávos betonút vezet a parkerdőbe. A Kuglóffesztivál rendezői a parkerdő elején biztosítanak parkolási lehetőséget (A parkerdőbe személygépkocsival behajtani nem szabad.). Akik esetleg különbusszal jönnének, azokat arra kérjük, hogy a falu végén lévő buszfordulónál szálljanak le és, a kb. 1 km-es utat gyalog tegyék meg a táborig.
Autóbusszal: Váralja Bonyhád, Komló és Pécs(-Hosszúhetény) felől közelíthető meg menetrendszerinti Volán buszokkal. Van olyan járat amely, csak Váralja elágazónál áll meg. Innen 4 km-re van a tábor déli irányban.
Vasúttal: A falunak van vasúti megállója a Dombóvár-Bátaszék vonalon. A megállótól 4 km-re van a tábor déli irányban.

SZÁLLÁSLEHETŐSÉG: Váralja község honlapján a turizmus menüpont alatt.

I. AJÁNLÓ: Az alábbi programok részei Dél-Dunántúli Regionális Természetbarát Találkozónak és a Váraljai Kuglóffesztiválnak.
A túrák után mintegy pihenésként megtekinthetünk egy Nordic Walking bemutatót, sőt ki is lehet próbálni ezt a nálunk még újnak számító sportot.
A Kuglóffesztiválon lesznek kulturális programok, valamint kirakodóvásár. Emellett érdemes megnézni a tájházat és a bányamúzeumot is.
Mindenkit szeretette várunk!

II. KUGLÓFKERESŐ TELJESÍTMÉNYTÚRA:
Helyszín: Váraljai Ifjúsági Tábor. Rajt: 2008. június 21. 8:30 -10:00. Táv: kb.12 km. Útvonal: Váraljai parkerdő, Farkas-árok és az azt övező gerincek. Szintidő: Nyugi, megvárjuk a túracsigákat is. Szolgáltatás: jelvény, kuglóf (kivéve a túracsigákat), ásványvíz, forrásvíz, keksz, cukor. Nevezési díj: 300 Ft. A teljesítménytúrán való induláshoz sportorvosi engedély nem kell, mindenki saját felelősségére indul!

III. KUGLÓFKERESŐ TÚRAVERSENY:
VERSENYBÍRÓSÁG: Ez egy kissé erős kifejezés amatőr versenyszervező csapatunkra; Elnök(Az a személy, aki probléma esetén másokra hárítja a felelőséget.): Bischof Tamás. Pályakitűzők: Bischof Tamás, Butschli Péter, Molnár Géza, Szentes Olivér. Ellenőrző bíró: Jakab Albert. Értékelő bíró: Molnár Géza. Reklamáció: Minden reklamációt meghallgatunk, és megígérjük, hogy legközelebb körültekintőbbek leszünk. Titkár(nő): Bischofné Komlósi Viktória. Szövetségi ellenőr: Ha rosszul csináljuk a dolgokat, akkor a megyei szövetség elnöke, Dománszky Zoltán leszedi rólunk a keresztvizet stb.)
RAJT ÉS CÉL: Váralja, Ifjúsági Tábor. Az első rajt 8:30-kor, az utolsó 10:00-kor lesz, indítás 5 percenként.
A VERSENY FORMÁJA ÉS KATEGÓRIÁI: Normáltávú, kötött menetsebességű, közép- és alapfokú egyfordulós, nappali, természetjáró, gyalogos tájékozódási túraverseny.
B kategória: Középfokú (2-4 fő), normál távú, tájfutó térképen (1:10 000, 5 m, 2005) kijelölt, kevés tájékozódási feladattal nehezített túraverseny. (Táv: 6-7 km, szint 300 m). Ezen belül Ifjúsági B kategória csak középiskolások részére.
C kategória: Alapfokú (2-4 fő), turistatérképen, útvonalleírással segített, bontott távú verseny az időmérő állomások között kötött menetidővel + elméleti kérdések megoldása. A C kategória jelzett turistaúton, illetve szalagozás mentén halad. (Táv: ~10 km, szint: 300 m.) Ezen belül Gyermek C kategória csak általános iskolások részére.
Lehetőség van a kiránduló C kategória pályáját túravezetővel, csapatosan teljesíteni, ilyen irányú igényt kérjük a nevezésben előzetesen jelezni. A csapat tervezett indulási ideje: 9:30.

A VERSENY DÍJAZÁSA: Minden résztvevő kitűzőt és egy szelet kuglófot kap, kategóriánként az első három helyezett csapat tagjai éremdíjazásban részesülnek. Eredményhirdetés 15 óra körül.
KÖTELEZŐ FELSZERELÉS: B és Ifjúsági B kategória részére: tájoló, ceruza, toll, körző, szögmérő, vonalzó, óra, elsősegélycsomag.
C Gyermek C kategória részére: Mecsek turistatérkép, tájoló, toll, óra, elsősegélycsomag.

AJÁNLOTT IRODALOM: Mecsek Természetjáró kalauza, A Mecsek és a Villányi-hg. Turistaatlasza, www.varalja.hu, www.volgyseg-te.hu
A versenyen való induláshoz sportorvosi engedély nem kell, mindenki saját felelősségére indul!
NEVEZÉS: Nevezni előzetesen a következő címeken írásban vagy telefonon 2008. 06. 14-ig lehet. drótposta: tura@volgyseg-te.hu. telefon: Bischof Tamás - 74/452-088, Kult Imre - 74/452-700, mobil: Bischof Tamás 30/450-2439, Kult Imre - 70/610-9971
A nevezési díj:400 Ft/fő (diákoknak 200Ft/fő). Előnevezés esetén 300 Ft. A nevezésben kérem tüntessétek fel a csapatok számát és létszámát is. Az óvás díja: 3000 Ft.

 

Letöltések száma: 3496. Módosítva: 2008.05.22