Teljesítménytúra Szlovákiában a Kocs szurdokaiban (17 km, Előnevezés. Új! MC gyalogtúrák)





Túrabeszámolók (1 db)vissza a listáhozJelmagyarázat

RendezõMC Tátra Gyalogtúra (MediaComm Kft)
Gyémánt Csilla
Levélcím: 1123 Budapest, Alkotás u. 35.
Telefon: +36 209 342 760
e-mail: tatra_gyalogtura@yahoo.com
honlap: http://www.tatra-tura.hu/
 
honlap: http://www.tatra-tura.hu/cikkek/2017.-marcius-26.-teljesitmenytura-szlovakiaban-a-kocs-szurdokaiban/

Teljesítménytúra Szlovákiában a Kocs szurdokaiban
1
2017.03.26 Gy Nappal

Rajt:Cél: Prosiek
Indítás: 8:00-11:30 óra Nevezési díj: 2990 Ft Táv (térképen): 17,4 km Szint (térképen): 695 m Szintidõ: 6,5 óra MTSZ pontszám: 40 MSTSZ pontszám: D24/5,5 TTT pontszám: 27,8

Emléklap Ital saját pohárba

2017. március 26-án teljesítménytúra Szlovákiában a Kocs-hegység két világhírű szurdokában. Gyönyörű tájon, káprázatos panorámával, 17,4 km-es 695 méteres szintkülönbségű, néhol létrás, láncos, az étkezések, fényképezések idejét magában foglaló 6 és fél órás szintidejű teljesítménytúra, biztos, hogy életed egyik legszebb vidékén. (Egyébként a nettó szintidő 5 óra 15 perc lenne, de lévén márc. 26-án itt 19 óra 4 perckor megy le a nap és 19:20-ig jól lehet látni, a szintidőt nagyon kényelmesre vettük). Mindenki ki tud jutni a helyszínre, ezt mindjárt olvashatod az utazás bekezdésnél. Nyugodtan jelentkezz, és csak akkor kell majd utalni a nevezési díjat, amikor visszaigazoltuk és a telekocsi rendszerrel biztosítottuk az utazásodat.

Nevezési díj:
- teával, (csoki, étkezés nélkül): 2990 Ft
- teával és csokival: 3390 Ft
- teával és juhtúrós sztrapacskával: 4590 Ft.
- juhtúrós sztrapacskával, csokival és teával: 4990 Ft.

Lehet jönni a nulladik nap este is és jöhetsz a túranap reggelén is, a lényeg, hogy a 8:00 és 11:30 közötti regisztrációra / indulásra itt legyél. A regisztrációkor kapod meg az itinert, hozzá gyors útbaigazítást. A túra egy szabálytalan téglalapra hasonlító körtúra, vagyis a kocsidhoz, ill. a téged hozó és vivő telekocsihoz érsz vissza a túra végén. A túra teljesítői emléklapot kapnak.

Proszékről (Prosiek) indulunk. Minden nevezett túrabarát e-mailben térképet kap arról, hogy hova és hogyan célszerű jönni.

Az indulási parkolóban a napi parkolási díj 2 euró egész napra, őrzött parkoló, de ha senki nem lenne ott, akkor se történne semmi a kocsikkal. Kérjük, hogy a nap során szükséges szendvics legyen nálatok hátizsákba téve. Vizet, üdítőt vagy termoszban meleg teát (ez a legjobb) fejenként 1,5-2,5 litert hozzatok. Továbbá magas víztartalmú és magas energiatartalmú gyümölcsöket. Nektek ugye nem kell mondani, hogy a túrabot, különösen a teleszkópos "iszonyatosan" JAVASOLT. Korábban már viselt, bejáratott (magas szárú) túraBAKANCS pedig kötelező a túrára.
Figyelem. A túraútvonalán vannak nem kikerülhető, láncos és létrás szakaszok! Szigorúan mindig csak egy személy legyen és lehet egy láncszakaszon, nagyon kérjük, hogy a buzgalom ne menjen a biztonság rovására, annyira laza a szintidő, hogy "egy zsák diót is megtörhetsz", nem kell előzni. A létrákon se tartózkodjon egy időben egynél több ember. A létrák előtt a túrabotokat szigorúan toljátok össze és erősítsétek a hátizsákra, mindkét kezetek legyen szabad és ne a létra oldalát, hanem a létra fokokat fogjátok - akkor is ha földes, koszos.
Természetesen végig elragadó tájon fogsz túrázni.

Minden további információ, feltételek és nevezés a rendezői weboldalon!


 

Letöltések száma: 1780. Módosítva: 2017.02.05