Jókai Mór Kerékpáros Emlék- és Teljesítménytúra (85-60MTB, Erdély!)





Túrabeszámolók (0 db)vissza a listáhozJelmagyarázat

RendezõErdélyi Kárpát-Egyesület - Kolozsvár 1891
Szima Márton elnök
Levélcím: Cluj-Napoca, Str. Cardinal Iuliu Hossu nr. 20. sz. 13. lakrész
Telefon: +40 766 703575
e-mail: info@ekekolozsvar.ro
honlap: http://www.ekekolozsvar.ro
 
RendezõBranea Róbert
Telefon: +40 743-502767
e-mail: kett@ekekolozsvar.ro
honlap: http://www.ekekolozsvar.ro/teljesitmenyturak
 
honlap: http://www.ekekolozsvar.ro/jokaibringa

Jókai Mór Kerékpáros Emlék- és Teljesítménytúra 85MTB kerékpáros
2
2017.05.06 MTB Nappal

Kolozsvár-Szind szakasz (36,77 km): Kolozsvár / KMDSZ-székház (RAJT) - Monostor / Unirea Sporttelep (1. EP) - Bükki Kemping (2. EP) - Sáros-bükk - Adrenalin Park (3. EP) - Hordós-kút (4. EP) - Túri-hasadék (5. EP) - Szind (Săndulești) / unitárius paplak (6. EP)
Szind-Torockó szakasz (25,21–48,11 km): Szindről indulva 19 változat áll a résztvevők rendelkezésére ahhoz, hogy a túra végén Torockón célba érkezzenek, a következő ellenőrző pontok érintésével, szabad választás szerint: Tordai-hasadék (7. EP) - Curmătura-nyereg (8. EP) - Berkesi-szoros (8a. EP) - Várfalva (Polgármesteri Hivatal, 9. EP) - Székelykő (10. EP) - Torockószentgyörgy (Unitárius Lelkészi Hivatal, 11. EP) - Torockó (Kriza János Művelődési Ház, CÉL)

Rajt: Kolozsvár / KMDSZ-székház (Avram Iancu (volt Petőfi) u. 21.)
Cél: Torockó / Kriza János Művelődési Ház
Indítás: 7:00-7:30 óra Nevezési díj: 50 RON Táv (térképen): 84,88 km Szint (térképen): 1237 m Szintidõ: 8-12 óra MTSZ pontszám: 109,6 TTT pontszám: 61

Oklevél Kitûzõ Ital Szendvics Meleg étel Gyümölcs Édesség Szállás a rajtnál Szállás a célnál Ivóvíz a rajtnál Ivóvíz a célnál

Online nevezés: www.ekekolozsvar.ro/jokaibringa. Részletes további feltételek, határidőtől függő kedvezményes nevezési díjat, stb. ugyanott!

A túra minősítése: nehéz, csak terep-kerékpározásban kellő gyakorlattal rendelkező, tapasztalt és edzett jelentkezőknek ajánljuk!
Az útvonal nagyjából követi az 55 km-es gyalogos teljesítménytúra nyomvonalát, de egyes szakaszoknál eltér ettől, hosszabb résztávokon, de inkább kerékpárbarát terepen haladva.
A teljes útvonal hossza 85 km, a választott útvonalváltozat függvényében, a szintidő 8-12 óra.
GPS nyomvonal letölthető lesz a rendezői honlapról

Kérjük a résztvevőket, hogy lehetőleg NE késsenek a rajtnál. Amennyiben mégis sikerül elkésni, kérjük telefonon lépjenek kapcsolatba a szervezőkkel a következő telefonszámon: 0755 116251 (KMDSZ-iroda).
Kivételes esetekben engedélyezhetjük az indulást legkésőbb 8.00 óráig, de utána már sajnos nem!
Szükséghelyzetben (pl. szélsőséges időjárás) a szervezők fenntartják a jogot a túra útvonalának megváltoztatására, illetve a túra egészének vagy egyes szakaszainak törlésére.

A szervezők a túra résztvevőinek túrakalauzt, vázlatos térképet, rajtszámlapot, túrapólót biztosítanak, a nevezési űrlapon megjelölt opciók és az egyes határidőkön belüli nevezések függvényében. A túrát teljesítőket oklevéllel és kitűzővel jutalmazzuk. A résztvevők egyes ellenőrző pontoknál folyadékot és energiacsomagot (3. EP – alma, banán, keksz, müzliszelet, nápolyi, krumplicukor, szőlőcukor) kapnak, illetve szendvicseket (zsíros, zakuszkás, lekváros kenyér) fogyaszthatnak (6. EP és 9. EP), a túra végén pedig, 15:30 órától kezdődően, meleg étellel (bográcsgulyás, saláta, tea) vendégeljük meg őket Torockón, a Kriza János Művelődési Házban, a helyi polgármesteri hivatal támogatásával.
Az ellenőrző pontoknál tanulmányozni lehet a következő ellenőrző pontig vezető szakasz részletes nyomtatott térképét.
Ajánlott minden ellenőrző ponton a megadott nyitvatartási időn belül áthaladni. Amennyiben valaki túl későn érkezik, lehet, hogy már nem találja a helyén a pontbírót, ezért nem tudja majd lebélyegeztetni ellenőrzőlapját az illető ellenőrző ponton. Határesetekben (kisebb késések esetén) érdemes megpróbálni kapcsolatba lépni az esedékes ellenőrző pont pontbírójával!
A túra teljesítését akkor ismerjük el, ha a résztvevő szabályosan nevezett és minden ellenőrző ponton lebélyegeztette ellenőrző lapját.
A túra részben tájvédelmi területen halad, melynek természeti értékeit igyekezzünk megőrizni, hogy ugyanolyan szép maradhasson, mint amilyennek most látjuk.
A túrán mindenki a saját felelősségére indul, a rendezőktől kártérítés semmilyen címen nem igényelhető.
A túraútvonal részletes leírását a Túrakalauz tartalmazza.

A visszatérés Torockóról Kolozsvárra lehetséges a szervezők által biztosított mikrobuszokkal vagy autóbuszokkal és kerékpár-szállításra alkalmas járművekkel. A kerékpárok szállítása tehergépkocsikkal vagy mikrobuszokhoz csatlakoztatott utánfutókkal fog történni. Az indulások várhatóan du. 18:00, illetve este 21:00 órakor lesznek, a lehetőségek és igénylések függvényében.

A kolozsvári EKE 1998-ban szervezte meg először a Jókai gyalogos emléktúrát Kolozsvár és Torockó között. Azóta ez hagyománnyá vált, évről évre sikerült megszervezni, több távon is. Hogyan választották a szervezők ezt az útvonalat, illetve Jókai Mórt a túra névadójaként? Válaszként idézzünk részleteket Kuti Márta „Jókai az Egy az Isten földjén” című írásából (megjelent a Látó folyóirat 2006. júliusi számában).

 

Letöltések száma: 273. Módosítva: 2017.04.21