Sopron MATT túlélőtúra (Előnevezés! Helyszín változás!)





Túrabeszámolók (5 db)vissza a listáhozJelmagyarázat

RendezõMagyar Természetjáró Egyesület
Levélcím: 2051 Biatorbágy, Szily K. u. 6/b.
Telefon: (30) 670-3711
e-mail: mate@tulelotura.hu
honlap: http://www.tulelotura.hu
 
RendezõÉrtékes László
Telefon: (30) 670-3711
e-mail: matematt@gmail.com
honlap: http://www.tulelotura.hu
 
honlap: http://www.tulelotura.hu

Sopron MATT
37
2016.10.21 - 2016.10.23 Gy Nappal Éjjel

Az útvonalat és az útvonalak mentén található pontok helyét a rajtnál közöljük a csapatokkal. Az útvonal a jelölt turistautakra épül! A bejárásra szánt útvonalat a csapatok szabadon választhatják meg az általuk kialakított stratégia szerint.

Rajt:Cél: Szervezés alatt! További információ a honlapon www.tulelotura.hu
Indítás: 22:00-23:00 óra Nevezési díj: 3300 Ft Táv (térképen): 30-70 km Szint (térképen): 600-1400 m Szintidõ: 20 óra MTSZ pontszám: 57

Oklevél Kitûzõ Évente változó díjazás Ital Szendvics Meleg étel Meglepetés Csomagmegõrzés Szállás a rajtnál Szállás a célnál Ivóvíz a rajtnál Ivóvíz a célnál Mosdási lehetõség a rajtnál Mosdási lehetõség a célnál

Figyelem! Az Őszi MATT helyszíne változott! A Soproni-hegységben rendezzük! Minden további infó, és előnevezés a rendezői oldalakon!

Tájékozódási, stratégiai, teljesítménytúra jellegű csapatverseny. Egyéni stratégiától függő kötetlen pályabejárás. Cél: minél több kijelölt pontot megtalálni és a kapott feladatokat elvégezni.

Nevezési határidő: október 7. 24 óra. Részletes feltételek a rendezői honlapon!!!

Térkép: Soproni-hegység Cartographia 18. számú 2015. évi kiadású turistatérkép.
Díjazás: oklevél, kitűző.
A MATT túlélőtúra nevezési díja tartalmazza a szervezést, a szállás költségeit, minden résztvevőnek oklevelet, kitűzőt, továbbá a kijelölt pontokon meleg italt vagy levest, szombaton kiadós meleg vacsorát, vasárnap hideg reggelit teával és a külön ajándékokat.
A túlélőtúra honlapja a facebookon.

Indulási feltételek: A MATT túrán csak az előre benevezett (nevezési lapot hiánytalanul kitöltve elküldött) és a nevezési díját előre (2800 Ft), vagy a helyszínen (3300 Ft) befizetett személy indulhat!
A túrán mindenki a saját felelősségére indul! Ezt a regisztrációnál írásban is közölnie kell!
18 év alatti személy a túrán csak szülői engedéllyel vehet részt! A regisztrációnál ezt köteles jelezni és az igazolást bemutatni! A túra rossz időjárási körülmények esetén is megrendezésre kerül. A túrán kábítószer vagy alkohol befolyása alatt álló személy nem vehet részt.
Amennyiben egy versenyző vagy egy egész csapat feladja a túrát, azonnal értesítse a szervezőket a menetlevélben található telefonszámok, vagy az őrzött pontok egyikén.

A pálya: Az adott tájegység területén 60 db őrizetlen pontot és 5 db őrzött objektumot jelöltek ki a szervezők, ezek pontos helyét a verseny rajtjánál a menetlevélben kapják meg a résztvevők. A pontok érintési sorrendje tetszőleges. Nem kötelező érinteni minden pontot, de célszerű a lehető legtöbbet. Az őrzött objektumokon a pontőrök feladatokat is adnak a csapatoknak, ezek megoldása sem kötelező, de szintén célszerű. Az adott objektumokat a csapatoknak személyesen kell felkeresniük! Az őrzött pontok nyitvatartási idejéről a csapatoknak a rajtnál átadott menetlevében adunk tájékoztatást. Az általános nyitvatartási idő szombat 0 órától 17 óráig tart.
Az őrzött objektumoknál lévő feladatok teljesítéséhez a csapat összes tagjának az őrzött objektumra történő együttes beérkezése szükséges! Közutakon való gyalogos közlekedés esetén az éjszakai órákban fényvisszaverő mellény használata kötelező! A szervezők maximálisan törekednek arra, hogy az útvonal ne érintsen közforgalom által használt utakat. Abban az esetben, ha a csapatok mégis ezeket az utakat veszik igénybe, kérjük, a biztonságuk érdekében használják a mellényt.

A menetidő: A túra szintideje 20 óra. A rajtnál a menetlevélre felvezetésre kerül a csapat pontos indulási ideje. Időtúllépéskor minden megkezdett óráért az összes pontszám 10 %-a kerül levonásra! A holt idő nem számít bele a menetidőbe. Holt idő: A menetlevél leadása a pontőrnél és a ponton elvégzendő feladat elkezdése között eltelt idő.

Pontozás: A túra területén 60 őrizetlen és 5 őrzött pont található. Az őrizetlen pont felkeresését a pontra vonatkozó kérdésre a menetlevélben adott helyes válasszal lehet igazolni. A kérdéseket a menetlevél tartalmazza. Az egyes őrizetlen pontok pontértéke a megközelítés nehézségétől és a hely szépségétől függően eltérő lehet. A kérdésekre adott válaszokat a menetlevélben, az erre kijelölt részben a pont felkeresésekor a pontok érintésének sorrendjében, közvetlen egymás alatti sorokba, a pont sorszámát és az érintés pontos idejét is feltüntetve kell beírni. A menetlevél vezetésének elmaradását szétválási kísérletnek tekintjük! Utólag javított választ nem fogadunk el, ha elrontottatok valamit, akkor azt a sort húzzátok át, és írjátok újra a következő sorba.
Az őrzött objektum szabályos érintéséért alapból 10 pont jár, míg a ponton a pontőrök által adott feladat megoldására a pontőrök által 10 pont adható. Az őrzött pontokon a pontőrök ellenőrzik a csapat létszámát és a menetlevelet is. Az őrzött objektumokon szerzett pontokat a pontőröknél lévő csapatlistán és a menetlevélen egyaránt feltüntetjük. Előre maghatározott pontok közül az összes felkeresése többletpontot ér (kombináció), ezen kombinációs lehetőségekről és pontértékükről a menetlevélben adunk tájékoztatást. Csak az a kombináció tekinthető érvényesnek, amelynek minden pontjára helyes választ adott a csapat és a verseny végén a kombináció teljesítését a menetlevélben a kijelölt helyen feltüntette.
A kiegészítő feladatokért (pl.: csapatpóló vagy csapatzászló, szemétszedés, stb...) plusz pont adható. Az egyenruhának utalnia kell a csapat nevére, jól láthatónak kell lennie. A csapat neve nem lehet márkanév! Csapatpólóra, csapatzászlóra a pontot a csapatfotózáson kapja meg a csapat. Szemétszedésre a bázison bemutatott szemét leadásakor adunk pontot. Az erdőbe nem való szemét, hulladék összegyűjtését nagyobb pontszámmal értékeljük!

Menet közben megoldandó (transzfer) feladatokért plusz pont adható. A transzfer feladatokat az egyes őrzött pontokon vagy a bázison kapják meg a csapatok, és a következő felkeresett őrzött ponton vagy a bázison lesz lehetőségük leadni a választ. Amennyiben ez nem történik meg, a csapat az adott transzferfeladatra nem kap pontot. Kivétel ez alól az utolsónak felkeresett őrzött ponton kapott transzfer, ezt a célba érkezéskor kell leadni. A szerzett plusz pontokat a csapat menetlevelén tüntetjük fel.

Büntetések: A túra folyamán a csapatoknak tilos szétválniuk! Az a csapat, amely ellenőrzés során nem tud maximum 5 percen belül teljes létszámban megjelenni, szétválást követ el. Ha egy csapat szétválik, az összes megszerzett pontszámuk 90 %-át levonjuk! Az adott cselekedet utólagos elbírálást von maga után.
Ha egy csapat nem jelenti be időben, hogy valamelyik tagja feladta a versenyt, az szétválásnak minősül.
Ha a csapat a túra ideje alatt, jogszerűtlenül, vagyis az adott pont felkeresése nélkül (más forrásból, telefonon, másik csapattól, avval együttműködve, stb...) jut információhoz, az összes megszerzett pontszámuk 50%-át levonjuk. Az adott cselekedet utólagos elbírálást von maga után. A túrát csak gyalogosan lehet teljesíteni kizárólag a jelölt turistautakon haladva! Tömegközlekedési eszköz vagy egyéb jármű igénybevétele az adott versenyző túrájának feladását jelenti!
Tilos a pontőrök megvesztegetése, megfenyegetése, stb.
Tilos a tereppontokat rongálni, megsemmisíteni, elmozdítani, a leolvasandó feliratokat felülírni, eltávolítani, a többi csapat információszerzését más sportszerűtlen módszerekkel gátolni.
Kérjük, vigyázzatok a természeti és épített értékekre, és ne szemeteljetek!
Legyetek tekintettel az erdőlakó növények és állatok épségére és nyugalmára. A verseny pályáján mozgó pontőrök is jelen lesznek, az ő feladatuk a versenyszabályok betartásának ellenőrzése. Őket a szervezői póló igazolja. A menetlevelet kötelező nekik átadni ellenőrzés céljából. A versenyszabályzat megszegése esetén a mozgó pontőrök is büntethetnek! A büntetőpontokat a csapat menetlevelén tüntetjük fel.

Értékelés: A túra teljesítettnek minősül és értékelhető, ha az összes alábbi feltétel együttesen teljesül:
A csapat a versenyszabályzatot nem szegte meg.
Legalább egy értékelhető választ adott.
Kizárólag saját erőből, de a csapatból legalább két fő visszaérkezik a bázisra, továbbá a csapat időben jelezte a szervezőknek, ha valamelyik tagja feladta a versenyt.
Menetlevelét a célban leadta és meggyőződött arról, hogy a pontőr a menetlevélen feltüntette a beérkezési időt.

A túrát az a csapat nyeri meg, aki az esetleges levonások után a legtöbb pontot gyűjtötte össze. Pontegyenlőség esetén a sorrend a következő rendszer szerint alakul:
- Rövidebb menetidő
- Több őrzött objektum érintése
- Őrzött objektumokon elért több pont.

A szervezők vállalják, hogy a túra napján lévő eligazítás után a versenyszabályzatot nem módosítják! Az eligazításig a változtatás jogát fenntartjuk.

Amit a túra adhat neked: Meg tanulhatsz térképpel és iránytűvel tájékozódni egy ismeretlen helyen még éjszaka is.
Megismerheted azt az érzést, amikor eltévedsz! De azt is, amikor visszatalálsz az elvesztett útra.
Rájössz, hogy ennek a túrának a lényege nem a győzelem, hanem egy olyan élmény, amit a legjobb barátaiddal együtt, közösen élhetsz át. Megismerhetsz más, hasonló érdeklődésű embereket, más-más intézményekből, az ország legkülönbözőbb helyeiről.
De talán a legizgalmasabb, hogy megismerheted saját magadat!
Mennyire vagy képes?
Mennyire vagy képes alkalmazkodni?
Mennyire vagy csapatember!
Mit jelent részének lenni egy csapatnak egy közös cél érdekében!
Egy ritka lehetőség mindezekre! Gondold át, és találd meg azt a 2-3 embert, akire rá mernéd bízni magad!

Az aktuális MATT túlélőtúra részleteiről a www.tulelotura.hu honlapon tájékozódhatsz!

Mindenkinek sikeres túrázást kívánunk!
A Szervezők

 

Letöltések száma: 1529. Módosítva: 2016.09.01