Túrabeszámolók


Tojás 40/30A/30B/20

bandikaaTúra éve: 20052005.04.10 12:21:41
Ave!

Tojás 30B lett :)

A 30A rajtját sikeresen elaludtam, 9:15-20 magasságában már senkit nem találtam a sulinál. Vacilláltam, hogy akkor írjam a diplomám, vagy mégis menjek valamerre... Így aztán megcéloztam a munkahelyem, megnéztem a neten a 30B kiírását, ahol azt láttam, 10ig van rajt. Felhívtam Jávor Zolit, hogy elindulhatok-e saját idõ terhére, ha felszáguldozom a Normafához. Hát, ha még ottérem a pontõroket, akkor persze. Futás a 21-es buszhoz. 10:05-öst értem el, és fönt, hát, a kocsiból rángattam ki a pontõröket. :) Ennyire utolsó pillanatban még nem neveztem túrára.

Szinte rögtön elkavarással indítottam, mindenáron BALRA akartam rátérni a zöldre, mert az itinerben ez állt: a KO jelzésrõl balra... A következõ mondatban már jobbra volt, de a franc se fog elõreolvasni :))). Aztán rájöttem, hogy tényleg jobbra.
Az elsõ pontig ugye lefelé, ez gyorsan ment.
A gluckner szikláig gond nélkül, ment az útkövetés, aztán viszont.... :) Sajna mentem a fehér szalagok után, eddig megfelelt az útvonalnak, a Boróka büfé elõtt viszont elkanyarodik, és hát... rátettem jó 2 kilcsit a távra. Amikor visszamentem erre a helyre, rájöttem: Ha az ember az út bal oldalán megy, látszik a jelzés egy távolabbi fán, a jobb oldalról nézve viszont pont kitakarja egy másik fa... Én meg persze a jobb oldalon mentem...
A zöld helyenként nagyon gáz, Nagykovácsiban is sikerült elkevernem egy kicsit, bár az én saram, emlékeznem kellett volna a topiktúráról az útvonalra. Innen telki már csak egy ugrás, éreztem hogy közel a cél :)

Szinte végig egyedül mentem, soksok madárdalt hallgatva közben :). A térdem meg se nyikkant, és ennek örülök, de a kondícióm... Hát, ha a jövõ héten lenne a Kinizsi, zicher, hogy nem vállalnám be. (Izomlázam van a túrázástól, ami nagyon régen esett meg utoljára!!)

A zöld 45rõl, régrõl ismerõs volt az útvonal jó része, no meg a tavaly õszi topiktúrán is errefelé kevertünk. (offtopik cimbora annak idején morgolódott, hogy "Én nem városban akarok túrázni!!!!")

Jó volt, a rendezésben csak az itiner hagyott némi kívánnivalót maga után, az elírások, és a valódi térképfénymásolat hiánya miatt.