Túrabeszámolók


Mozgásban a Család túrasorozat

efemm_adminTúra éve: 20182018.04.02 22:12:24

Főrendezői beszámoló – Tavasz van! 5km, 10 km, 10+5 km


2018. 03.31-én, szombaton lezajlott a Mozgásban a család túrasorozat nyitótúrája, melynek helyszíne a II. kerületi Cserkészház (Hímes utca 3.) volt.


A rendezés számokban:


A túrát 501 fő teljesítette, ebből 404 fő családi túrázó volt (ingyen indulhatott), 80 fő egyéni induló volt (60 fő helyszíni nevezés, 20 fő előnevező), 17 fő pedig bejárás formájában teljesítette a túrát.


A három táv megoszlása a következő volt: az 5 km-es távon 379 fő, a 10 km-es távon 69 fő, a 10+5 km-es távon 36 fő indult.


A rossz időjárás és a sár miatt sokan leneveztek a 10+5 és 10 km-es távokról az 5-ös távra, ezért nőtt meg jelentősen az 5 km-es távon indulók száma.


Az előre összekészített 199 rajtcsomagból 124 db-ot elvittek a családok, ami a csomagok 62%-a Mivel azóta is érkeztek nevezések a túrasorozatra, ezért újabb rajtcsomagokat kell összeállítani, ezeket és a maradék rajtcsomagot még a 2. túrán is át lehet venni.


A pólókkal kapcsolatban elenyésző számú, összesen 8 olyan reklamáció érkezett, melyet nem tudtunk a helyszínen orvosolni, a cserék többségét helyben vagy TTT póló felajánlásával sikerült megoldani.


A túrán összesen 40 fő segítő dolgozott: 12-en a rajtban, 12-en a célban, 14 fő pontőrként + 2 söprű pedig a terepen teljesített szolgálatot. 2 fő pedig a Cartographiától érkezett (és segített).


Köszönhetően a segítő csapat nagyon profi munkájának sem a rajtban, sem a célban nem alakult ki jelentősebb sorállás.


Értékelés:


A túra a várható rossz időjárás ellenére (is) sikeres volt. A túra elérte a célját, mert sikerült olyan családokat is bevonni a túrasorozatba, akik eddig még soha vagy csak alkalomszerűen túráztak. Magas volt a (kis)gyerekek száma, többen 3-4 gyerekkel, háti hordozóval, babakocsival érkeztek. Pozitívumként értékelem, hogy senki nem tévedt el, vagy adta fel a túrát. A gyerekek közül nagyon sokan megoldották a feladatokat és használták a színes ceruzákat, ami szintén hozzátartozott a túra koncepciójához. Szerintem ennyi túrázó még nem olvasta el a Szurdok összes ismertető tábláját, mint ezen a szombaton.


Az ellátás magas színvonalú volt, csak pozitív visszajelzés érkezett mind mennyiség, mind minőség tekintetében. Az előre megrendelt szállítások pontosan zajlottak, az ellátásban nem volt fennakadás, minden túrázót bőségesen el tudtunk látni.


A jövőre nézve javítandó, hogy nagyobb helyet kell választani a rajt/cél helyszínének, mert most elég szűkösen voltunk.