Túrabeszámolók


Attila király emléktúra

DJ_RushBoyTúra éve: 20172017.12.18 15:59:46

Seprés, (laikusoknak mezőnyzárás, szalagleszedés) az Attila Király Emléktúra 115 (120) km - 3600 m szinttel távján


Az év egyik legjobb túrája volt, telis-teli meglepetésekkel. Már tavaly is kaptam egy kedves felkérést ennek a túrának a seprésére, melyet szívesen vállaltam, idén ez megismétlődött és örömmel vettem a megkeresést.... Fogadjátok szeretettel a kis rövid beszámolómat:


Rajt: 08:26. Szalagszedés,  Anitával, Viktor lebetegedett :( Emberes pontok: Klastrompuszta (narancs, mandarin), Pilisszentlélek (vajas-zsíros kenyér, finom meleg tea bón), Vaskapu menedékház (rántott húsos zsemle, meleg tea). Mi azért egy-egy Bográcsgulyást bevertünk a házba önköltségi áron.  Pilismarót, plébánia (zellerkrémleves, székelykáposzta, izóital, extra cappucino fahéjjal és mézzel, rágcsálnivalók, rántott húsos zsemle). Dobogókő, Walden Hotel (zellerkrémleves, rágcsálnivalók, meg még biztos voltak dolgok amik már nekünk nem jutottak a végén). Pilisszántó, Székely Vendéglő (gulyásleves). Sajnos mire mi odaértünk már bezárt, pedig a szervezők ki is fizették nekik a mi adagjainkat is. :( Pilisborosjenő, iskola (na ez eddig kettőből kétszer nem volt nyitva. Nem a szervezőkön múlott persze, csak a szalagszedés nem könnyű meló, így mi is későn értünk oda). Solymár, Menedékház (finom sütemények, rágcsálnivalók, kenyerek, tikkadt szöcske cola :)


Szóval az ellátás eszméletlen szuper volt. Még egy pár plusz: Jópár helyen késésben voltunk (bár mondták a szervezők, hogy a seprűknek nincs szintidő, így is beértünk)  mégis megvártak minket. Mindenki kedves volt, jókedvű, és tényleg látszott hogy értünk az indulókért vannak!! A célban a főszervező, Tamás meghívott minket egy-egy süteményre ahol a rajt volt, és a tesója Gábor egyenesen hazavitt Pilisvörösvárról a XI. kerületbe, úgy hogy ő a XVII-ben lakik. Gondolom ő is már nagyon fáradt volt, mert ez a túra bizony nagy logisztikát, és szervezést igényelt, de mégis hazavitt engem.


Amit nem felejtünk el, az a Hirsch-oromra felvezető P-. Tavaly sem volt a kedvencünk, de most ez a fakidőlés, óriási sár, és a lánctalpas feltúrta hosszú út, leredukálta az átlagunkat itt szó szerint kb. gyök kettőre. Megváltás volt felérni! Ja, és közben tájékozódni, szalagokat szedni. Kb. 400 szalagot szedhettünk le összesen. Hatalmas sár volt az egész túrán, sajnos a cipőm tovább szakadt :(


Köszönöm az egyesületnek a túrát, és a sok-sok kedvességet amit elhoztak erre a túrára. Én örömmel segítek amiben tudok a jövőben is!