Túrabeszámolók


Őszi Nyitott Balaton

leonardoTúra éve: 20172017.10.01 20:07:11

A rövid távon vettem részt. Az útvonal gyönyörű helyen haladt végig, csodás rálátással a Balatonra.


A szervezés katasztrofális volt. A túrát szeptember 30-án szervezték, de előnevezni csak szept 20-ig lehetett. Tíz nappal előtte már lezárták az előnevezést! Kb. 09:30-ra értünk oda, de csak másfél órás sorban állás után tudtunk regsztrálni. A regisztrációt csak két személy végezte mindkét távra. Nem volt elég a regisztrációs lap és csak hosszú idő múlva jutott eszükbe, hogy esetleg a sorban állókhóz elkellene jutattni a nevezési lapokat, hogy ne akkor töltsék ki, amikor az asztalokhoz érnek. Egy idő után a már kitöltött regisztrációs lapokat osztották ki újra és mondták, hogy a hátuljára írjuk fel az adatainkat. Olyan lapra amire már valaki felírta az összes személyes adatait!!! ADATVÉDELEM??????


Mire bejutottunk, akkor már csak az üres zsírosdezka tálcákat láttuk és néhány üveg félliteres víz hánykolódott a földön. Tea volt még, de mondták mások, hogy volt forralt bor is. Persze ha nyításra értünk volna akkor jutott volna minden jó. 1000 Ft nevezési díjat sokalom, hogy sehol nem lehetett legalább egy kupon fejében ingyen bort kostolni, csak a méregdrága borokat. Lényegében ha tele pénztárácval érkezett az ember akkor biztos jól érezte magát. Volt olyan pince ahol ki volt írva, hogy a WC 200 Ft ha nem fogyaszt az ember. Közel 15 ellenőrző pont volt. Lehet hogy volt aki élvezte, hogy minden pincében bort ivott és lehet hogy nem is ért a végére. Volt olyan pince ahol legalább kiraktak TOI TOI WC-ket a parkoló mellé, nehogy a pince wc-jet haasználjuk keveredve a pénzes Audis, Posches mulató közönséggel. Köszönöm, hogy a túrán felhívták a figyelmemet a társadaémi elhelyezkedésemre, hogy a literenkénti minőséginek mondott kb. 3000 Ft-os borokat nem tudtam fogyasztani.


A túrán amit kaptam 1000 Ft-ért hosszú sorbanállás után fél liter víz, a célban Balaton szelet ésgyönyörű tájat. De az biztos többet nem megyek erre a túrára, ez nem a kisember pénztárcájához van igazítva ez a túra.