Túrabeszámolók


Gerecse

fgabTúra éve: 20162016.04.17 22:15:35

Gerecse 50


Tömegrendezvény, amin nem indulok többet. Legalább is ebben a formában biztos nem.


Kezdve az egyetlen pozitív dologgal: a nevezés villámgyorsan ment, bár lehet hogy negyed 8-kor csak kifogtam egy kevésbé zsúfolt pillanatatot. Kitöltöttem a nevezési lapot, fizetés, barcode ragasztás, pittyentés és már indulhattam is.


A brutális tömegben. Bíztam benne, hogy miután leválnak a résztávok kevésbé lesz zsúfolt. Tévedtem. Folyamatosan kerülgettem az embereket aztán beláttam, hogy fölösleges. Mindig lesz előttem újabb 50-100 ember és úgysem tudok a saját tempómban menni. Vonultunk mint a lemmingek a véget nem érő tömegben.


Fél 6-ra beértem és boldog voltam, hogy vége, és nem a fáradság miatt. A Gerecse 50 az első túrám, ahonnan oklevél/elismerés nélkül jöttem haza, azért mert..... ELFOGYOTT....


Szervezés: a sok szponzor ellenére a szolgáltatás teljesen átlagos, a rajtban ásványvíz, 2 ponton ivóvíz korlátlan mennyiségben, zsírosdeszka mutatóban hagymával, gyenge minőségű alma és egy cerbona szelet. Lehet, hogy a célban is volt valami de arra már nem voltam kíváncsi. Vásárolni több ponton is lehetett a túrára kitelepült (rátelepült?) árusoknál.


Valamiért nagyon népszerű lett ez a túra. Rengeteg olyan induló volt aki szemlátomást nem rendszeres túrázó (öltözék, elkapott beszélgetések) de mégis úgy érzi, hogy el kell indulnia ezen a túrán.


Szóval ha a saját tempódban szeretnél haladni, vagy élvezni a természet szépségét és hangjait akkor a Gerecse 50 nem a Te túrád. Ebben a kategóriában (táv, természet szépsége, szolgáltatások) válogathatsz sok más túra közül az országban. De ha csak az kell hogy elmondhasd hogy végigcsináltad vagy hogy posztolj róla a facebook-on akkor gyere nyugodtan.


Hogy azért ne legyen nagyon negatív a beszámoló minden tiszteletem azoknak a szervezőknek, pontőröknek, segítőknek, akik ezt az irdatlan embertömeget logisztikailag levezényleték. A túraszövetség vezetőinek kellene elgondolkodni azon, hogy hol van az a létszám, ami fölé nem érdemes menni, mert a mennyiség erősen a minőség rovására megy.