Túrabeszámolók


Őszi Nyitott Balaton

efemmTúra éve: 20152015.10.08 14:14:29

(Rendezõi beszámoló. Forrás: www.balatonriviera.hu)


A marasztaló Riviéra - Nyitott Pince Teljesítménytúra



Nagy sikerrel zárult idén a 2. Nyitott Pince Teljesítménytúra




 Nagy sikerrel zárult idén a 2. Nyitott Pince Teljesítménytúra, a 144 résztvevõ egy rövidebb 15 km-es és egy hosszabb 25 km-es távon élvezhette a Balaton Riviéra gyönyörû panorámáit, a csopaki borvidék kedvelt borait és természetesen a helyiek vendégszeretetébõl is kaphattak egy kis ízelítõt a bátor érdeklõdõk. A rövidebb túrán 111-en indultak, a csodálatos, napsütéses idõ, a minden szinten érezhetõ jó hangulat is hozzájárult talán, hogy a Riviéra borteraszai sokszor órákra marasztalták a vendégeket, így a Nyitott Pince Teljesítménytúra célkitûzése, hogy mindenki érezze jól magát, teljesült. A 25 km-es táv 33 résztvevõje nemcsak a borokkal, de a Nosztori erdõ és a mindenki által felemlegetett Malomvölgy, patak menti csodáival is ismerkedhetett a visszaúton, a leggyorsabbaknak így is 6 óra alatt sikerült teljesíteni a sokszor hegymenetes, de látványaiban kárpótló távot.



A felsõörsi Gelléri pincészettõl indult a túra, ahol teával, frissítõvel kezükben regisztráltak a résztvevõk, majd a Levendula pince csodálatos panorámáján túllendülve, Alsóörsön a Présház borozó, a Gyuri Lángos, majd a Carpaccio étterem nyújtott pecsétpontként egy-egy könnyed pihenõt, frissítõt. Lovasra tovább indulva a Lovas csárda, majd Paloznakon a Papa borozója és a Homola pince teraszain pihenhette ki a túra elsõ részét a csapat, hogy aztán Csopakra érve a Jásdi, Szent Donát, Söptei pincészet híres boraival öblíthessék le az út porát. A rövidebb túra a Söptei pincészetig ért, innen a résztvevõk a transzferbusszal jutottak vissza a kiindulási ponthoz. A hosszabb távot választók a Nádas kút és Csopak érintésével Paloznakon keresztül a Nosztori erdõ vadregényes tájain, a Malomvölgy patak menti ösvényein értek vissza Felsõörsre.



Köszönjük a részvételt és a dicsérõ szavakat, igyekszünk a jövõ évben megrendezendõ Mandula (május) és Nyitott Pince Teljesítménytúráinkkal (október) is emelni a térség nívóját, hogy a környék csodáit ismét együtt fedezhessük fel, jó kedvel, jó borokkal, jó társasággal. Találkozzunk jövõre!



Köszönjük a képeket Lange Lászlónak!

A 25 km-es túra eredményei: Túra eredményei

A Balaton Riviéra Csapata