Túrabeszámolók


Tompa Mihály teljesítménytúrák

ghostartTúra éve: 20152015.09.30 10:29:20

 Tompa35


Már harmadszor indultam a Tompa TT-n most a leghosszabb 35 KM -es távot választottuk.


Kicsit féltünk a sok esõ miatt, ami a napokban esett, de vasárnap reggel szép kiránduló idõ révén belevágtunk.


9:00-kor startoltunk el csoki és jelvény már a rajtban, nagyon jó tempóban haladtunk az elsõ ellenörzõ pontig, Mohos Várig, a jelzéseket mi festettük ezen a részen, így szóba sem jöhetett az eltévedés, az OKT-n kellett haladni egészen Gömörszõlösig, Aki nem járt még errefelé, ki ne hagyja, az álla leesik a szép táj és a szép faluk láttán. 5km/h átlaggal haladtunk majd az OKT-rõl letértünk egy szalagozott útra, így kellett haladnunk teljesen  a célig, sokfelé táblákkal jelezték az irányt és a szalagok is jó helyen voltak, picit zavaró volt, hogy sárga színûek voltak a szalagok, és egy helyen be is néztük, mert nem voltunk figyelmesek és kicsit beleolvadt a környezetébe, de párszáz méter után visszatértünk a jó útra.


Sorrendeben:


Putnok-Mohos Vár- Kelemér - Gömörszõlõs- Alsószuha- Hegyes -hegy - Putnok


Alsószuhán betértünk Marika nénihez a kocsmába, (régen itt volt az EP) most tudtuk, hogy nem itt van, de szerettünk volna inni valamit, kikértünk fél dl Ouzo-t és 2 dl kólát ezért mindössze 350.- FT-ot fizettünk, és persze egy jó beszélgetést is kaptunk ingyen :)


Hegyes-hegy E.P.-ig tartottuk az 5KM/h sebességet, de amint elkezdett az út lefelé haladni a lábunknak nem tetszett így nagyon visszaesett a sebességünk, de még így is jó idõben beértünk.


A jutalmunk Oklevél és a túrázásról jól ismert Zsíroskenyér hagymával kombó, valaminr egyik túratársunk hozott saját készítésû csipkelekvárt. (mindenkinek jutott)


 


Összeségében nagyon jól telt a túra, szép idõben, mégszebb tájakon, jó szervezéssel. 


Köszönjük