Túrabeszámolók


Pomáz Körül-belül

Forrai U96Túra éve: 20152015.08.14 11:28:30

 Pomáz Körül-Belül 55 20150809 Vasárnap.


31. Teljesítménytúrámra szólóban indulok, 4:29-kor vonattal, Délibõl gyalog, Hévvel Pomázig. 7:40-kor benevezek, 537-es számmal húzok el. Az 55 km-es táv a teljes, elõször sík terepen a kb. 1/5-de. 538-as számmal Kákonyi Túratárs halad tempósan. Innen figyelem a Kõ-hegyet, ami 40 után jön, szép az a hegy. Szentendre felé haladok, a Nap abszolút realista, szalagok segítenek minket. Kerékpárútra kanyarodok, rongyolok, távolban az 1. pont! 


1. pont: 11-es út. Vízzel kínálnak, de van még sok. Pecsét, aztán továbbmegyek. A hegyek felé fordul az út, közeledek a Barát-patakhoz.


2. pont: Állomás. Kódot kell felírni. ( Ha unAlmaS most kapcsolj el mert késõbb nem gyõzöd inni a 2L-es Koccintós Vörösbort! )


3. pont: Fenyves sarok. Itt kislány adja a pecsétet, kis zöld fenyõ van rajta. Egy másik nõ, fel akarja adni magát, a CIÁNAK, 12 km-es távon, amit tudok segíteni, mondom, a Margitligetbe menjen ne a rajtba, közelebb van. Tovább jó 5-6-os tempóval...


4. pont: Állomás. Újra kódot írok; "Nem volt nagy és kiváló,"


5. pont: Dolina. 11:13-kor sört kérek VICC VIZET kapok egészségesen élünk az erdõben mondja kiscsajszi. Csobánka jön.


6. pont: Oszoly-csúcs. Többen vagyunk, nézegelõdünk, fotózunk, a felfelé útra kijelentem, Ágasvár 2.! Itt is kód van. Sima filctollak lógnak az ilyen helyeken, lesz ahol kupak nélkül, délutánra 35 °C-ban ki is száradtak babám. Visszaereszkedünk "Ágasvár 2.-rõl", és leZÚdulunk Margitliget Falurészbe. 


7. pont: Margitliget. Itt Sátras pont van, egyben CÉL a Pomáz 12-nek, innen megy tovább a "28", "43", "55". Kérek 1,5 L vizet, Mg-zek, meg ISO is. Jön a Kánikula több kilométeren. Szurdokig.


8. pont: Szurdok. Sok túra vezet ide. Jön a K+. a Szentkútig még mindig szólóban. Szentkútra érve, beérem Kákonyit valamint itt van még Agárdi Peti és Halimáék, szövegelés indul, gratulációk stb. Tovább velük, a "lódarazsas" K+-on. Felfelé. Szembe 3-an ülnek magánkitalált úton, és õk nem tudnak darázsfészkekrõl", ez ránk is igaz lehet majd egyszer valahol, családdal ... Akárhogy, Ülnek és nevetnek. Kikerüljük az említett helyet, és szalagozáson a Kõkapuig megkóstoljuk egymást :D De hülye vagyok.


9. pont: Kõkapu. Kód. Itt kölcsönadom a filctollam. Átütõ. 14:50 van. Hamarosan becsatlakozunk az OKT-ba. Ide befut a P- is. De az Dömösre tart, mi meg a K+-ON. Aztán jön a:


10. pont: Tábor. Lefényképez a kedves pontõr szerintem mindenkit. Szép vagyok, Arc + U96 Táska. A képeket nem találom... Sokan tájfutnak szólóban itt. A K+ felmegy Lajosforrásra. Ruff Róberttel megyek ide. Iszok állatmódon. Sört már régen ittam, sietek.


11. pont: Bölcsõ-hegy. Betonkõ jelzi a tetõt kilátó itt majd "2030"-ban lesz, de minek... A kód: "közel álló." Robi után írom fel.


12. pont: Csikóvári-Nyereg = Pörgelóc = Pörgelóci ( régi térképen ). Lefényképez a "rendõrség" gyorshajtásért, hol a fotó, majd. Búcsú. A P négyzetrõl szalag vezet át a S+ és K+-okon a Cseresznyés-Árokba! SZÉP ÁROK.


13. pont: Vasas-Szakadék. Kód. A S--ON jön a szépasszonyhely pontõrhely Kõ-hegy, Fotó.


14. pont: Kõ-hegy. 18:00. Ülök kicsit szemmel fotózok, nem csak én látom :D és: köves úton le a pusztába a reggeli másik oldalán. Gyereknek gratulálok azt se tudom mihez mikor megelõzöm, egy kislány nagyon le akar nyomni, nem tudom mi történt de egyre gyorsabb vagyok, talán az ISO, vagy az alkoholmentesség. Vagy a Célközelség. Meg hogy van autóm hazáig.


Cél: 19:00. Renault Laguna II vár, de elõtte az ERDÉLYI LEVES, minden van volt benne. A Célban Õrsi Anna! Tarnai Máté! És sokan mások! Fotók! Átvétele a Kitûzõnek és Emléklapnak! Agárdi Petiék nem siettek, 5-EN gondolom én 21:00 elõtt beértek... A Renault-tal a hegyi Rally jön. Hazafelé egy kocsmában meghívnak 1 sörre. 


Fotók Facebook, csak ismerõsöknek, Lujó meg E-mail-ben kap fotókat, és köszi szép TTúra... Gyertek 2016-ban!


©2015. Forrai U96.